Lokki

  • Nina Niskanen

Opin viime kesänä uuden termin. Se on lokki. Kyseessä ei kuitenkaan ole Kauppatorin siivekkäitä veikkojamme tarkoittava termi, vaan ”lokilla” viitataan myös yöelämässä liikkuviin pummailijoihin.

Kun ensimmäisen kerran kuulin ystäväni suusta lausahduksen ”Se on kaamea lokki”, epäilin omaa kuuloani ja kuvittelin ”sen” olevan pahimman puoleinen tunari keittiössä.

Toisella kertaa ystäväni onnekseni selvitti asiaa tarkennuksella. ”Lokki” uskoo, että muiden tupakat, juomat, narikkarahat ja pöytävaraukset ovat myös häntä varten. Ystävien kesken näin voikin olla, muttei mielestäni puolituttujen. Ainakaan toistuvasti, ja ilman vastineita. ”Lokit” kai vain kuvittelevat olevansa niin hyviä tyyppejä, että kaikki haluavat huolehtia heidän tarpeistaan. Väärässä ovat.

En ole vieläkään oppinut käyttämään ”lokki”-termiä täysin luontevasti, mutta olen pohtinut lokkien ja ”lokkien” yhtäläisyyksiä. Luotettavana tietolähteenä lokeista olen käyttänyt Wikipediaa. Sen mukaan useimmat lokit ovat kaikkiruokaisia. Tämä täsmää myös ”lokkeihin”; kaikki menee. Wiki-lokit pesivät yhdyskuntina merenrannikoilla ja sisävesillä. Sama juttu on ”lokeilla”. Kaipa niitä on merenrantakaupunkimme lisäksi sisämaassakin. Loppuun wikipedia kertoo, että lokit tekevät pesän maahan. Tässä kohtaa ”lokit” eroavat lokeista. ”Lokit” tekevät pesän seurueeseesi, ja kohteliasta tapaa kääntää selkä on vaikea keksiä.

Jontti, Shaka ja J. Karjalainen Salkkumies:
[video] http://www.youtube.com/watch?v=_Un3g2KH1GE [video]

2 kommenttia

Anonyymi

22.1.2010 03:36

Ja se pummaaminen on "lokittamista" ( *
Mun mielestä jengi lokittaa baareis nykyään aika härskisti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.1.2010 11:11

Niitä ihan hyviäkin kavereita löytyy, jotka tähän sortuvat. Jotkut "eivät polta", mutta voivat 10 vuotta pummia kavereiden tupakat aina ulkona. Heille ei tule koskaan mieleen ostaa vastavuoroisesti sitä mallua takaisin, vaikka vuosien varrella olisivat imeneet kartongin sun toisen.

Entäs tyypit jotka käyvät juhlissa ja jatkoilla aina muiden luona, mutta et vielä 15v jälkeen edes tiedä missä he asuvat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi