Maddelle kunkku!

  • Sunniva Strömnes

Lauantaista tulee ikimuistoinen! Minä menen, jos sää sallii, perheeni kanssa huvipuistoon, ja prinsessa Victoria menee Tukholmassa naimisiin. Jos en olisi työtön työnhakija, jolle ei jää ylimääräistä rahaa huvituksiin ja joka ei saa lähteä maasta ilmoittamatta työvoimatoimistolle, olisin oitis lähtenyt perheeni kanssa Tukholman humuun nauttimaan tunnelmasta. Luin nimittäin eräästä ruotsalaisesta naistenlehdestä mitä kaikkea kivaa tavis voi tehdä Victoria-Daniel-päivänä, ja innostuin totaalisesti.

Yöpyä voi esimerkiksi ihanan romanttisesti Hagan linnassa. Ei siis Tukholman Hagan linnassa, jossa Vickan & Danne tulevat asumaan, vaan Hagan linnassa Enköpingin lähellä. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä yöpyminen, johon sisältyy iltapäivätee, tervetuliaisdrinkki, neljän ruokalajin illallinen ja aamiaisbuffetti maksaa hieman yli 170 euroa. Hotellissa on muun muassa musiikkisalonki, suuri linnan puutarha, palkittu viinikellari ja rentoutumisosasto, jossa voi maata porealtaassa ja juoda samppanjaa hotellin omalla etiketillä. Voi, kunpa saisi lempiä linnassa (huom! ei vankilassa)!

Superhyper-romanttista hääpäivää, eli 19.6.2010, voi sitten vaikka viettää ihanasti Öölannissa Borgholmenin torilla. Kaupunki lupaa 5000 ensimmäiselle kävijälle prinsessatorttua ja kaikki paikalle saapuneet saavat yhdessä katsoa 35 neliömetrin suuruiselta videotaululta, kuinka kruunuprinsessa sanoo tahdon. Torilta löytyy myös samppanjateltta ja suklaateltta. Tähän voi vain käyttää yhtä sanaa: härligt!!!

Jos haluaa saada suuhunsa prinsessojen kelpuuttamaa suklaata, kannattaa suunnata Margaretas Bröd & Bakverk ja G Chocolat -nimisiin konditorioihin Ruotsin länsirannikolle. Omistaja on Ruotsin vuoden 2008 kondiittori Maria Grave, joka on yksi neljästä henkilöstä, jotka leipovat Victorian hääkakun. Taviksia varten Grave on häiden kunniaksi tehnyt metsämansikkatryffeliä ja samppanjapraliineita. Namnaminamnam!!!

Kaikille tirkistelynhaluisille (luen salaa Seiskaa kampaajalla -jengille) suosittelen pientä risteilyä Tukholman edustalla kahdellatoista eurolla. Strömman-paatti lähtee Haga Södra -nimisestä paikasta ja kiertää Brunnsvikeniä. Jos jäät pois Vasaslättenissä, voit paparazzata kuvan kruunuprinsessa Victorian omasta privaattilaiturista Haga-puistossa.

Ja jos haluat iskeä prinssi Danielin tuttuja, kannattaa suunnata Ockelbo-nimiseen kyläpahaseen. Siellä pidetään nimittäin hääpäivänä suuret kyläjuhlat. Ennen juhlia voit käydä katsomassa, missä prinssi asui nuorena ja missä hän kävi koulua. Kyläjuhlat alkavat jo aamuseitsemältä Wij Puutarhoissa, ja jos laitat kukkia tai kukkakranssin hiuksiin (tämä ei ole vitsi), sinulle tarjotaan suuri aamiainen. Kello 12 Gävlen sinfoniaorkesteri soittaa Ockelbon kirkossa. Juhlapäivä huipentuu viheralueella nimeltään Tallallén, jossa on torttubuffetti. Ota viltti mukaan ja asetu muiden juhlijoiden kanssa nurmelle viettämään picnic royalia. Artistivieraina on Ruotsin eturivin muusikoita: Lill-Babs, Miss Li, Roger Pontare, Timotej ja Molly Sandén. Jäätelöä, samppanjaa ja häät suurelta videotaululta. Häätanssia varten paikalla on myös orkesteri, ja illalla tarjolla on hattaraa, suklaata, arpajaisia ja vaikka mitä muuta kivaa.

Kateeksi käy tuo suuri juhlahumu, josta ruotsalaiset nyt nauttivat. Voi kun meilläkin olisi oma prinsessa, jonka häitä viettää. Voisikohan Madeleinesta tehdä Suomen kruununprinsessan? Ehdoksi prinsessalle voisi laittaa, että hänen pitää etsiä itselleen aito suomalainen mies. Ja siitä suomalaisuroksen valintaprosessistahan voisi tehdä vaikka tosi-tv-ohjelman, jonka nimi olisi Maddelle kunkku! Samalla kiinnostus Suomea kohtaan kohoaisi maailmalla arvoon arvaamattomaan. Turisteja velloisi maahamme jokaisesta maan kolkasta katsomaan, kuinka Madeleine ottaa suomalaismiehen omakseen ja kuinka pari kruunataan Suomen hallitsijoiksi. Kuka kannattaa ;)?

1 kommentti

Anonyymi

17.6.2010 22:33

eniten mä säälin itse Viktoriaa ja seuraavaks eniten niitä, jotka niin antaumuksella haikailee noita geimejä makeine torttuineen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi