Mihin aikaan?

  • Nina Niskanen

Vietin perjantaina ystävieni kanssa pikkujouluja. Olimme suunnitelleet lähtevämme baariin viimeistään yhdentoista aikaan. Lähtö kuitenkin venyi vermut-pullon ja kahden vesipiippusatsin verran, ja olimme yökerhon jonossa vasta puoli yhden pintaan.

Emme ole ainoita, joiden lähtö venyy nykyään. Baareihin ja yökerhoihin mennään yhä myöhempään. Nykyään yhdentoista aikaan hyvää meininkiä löytää käytännössä vain Kallesta torstaisin. Ja joskus joistain kutsuvierastilaisuuksista. (Arki-iltana lähibaariin yksille menoa ei nyt tähän lasketa.)

Myöhäistynyt saapuminen on ongelma baarien omistajille. Kun etkoilut venyvät, ihmiset juovat (eli kuluttavat) baarissa vähemmän. Aikaa on vähemmän ja he ovat jo enemmän humalassa. Vaikka parin euron keskimääräinen keskiostoksen aleneminen (asiakas/ilta) ei kuulosta kovinkaan suurelta, voi sillä olla suurikin vaikutus ravintolan kannattavuuteen. Pienistä puroista suuret virrat ja silleen.

Ongelmalliseksi myöhäisen baariin menon tekee myös mielestäni se, että illat venyvät silloin pakostakin. Jos olet baarissa vasta puoli yhdeltä, tuskin lähdet sieltä ennen kahta. Ja seuraavan aamun virkeystilassa ei ole hurraamista.

Miksi baariin sitten mennään niin myöhään? Kotona voi vetää enemmän viinaa halvemmalla?

Yhtenä selityksenä ainakin omassa tuttavapiirissäni on se, että jonkun kotona etkoillessa pystyy vaihtamaan kuulumisia paremmin. Ajatus on hyvä, mutta toisaalta, onhan kaupungissa rauhallisiakin baareja, jossa voluuminupit väännetään kaakkoon vasta myöhemmin yöllä.

Jotain muutosta asiaan olisi mukava saada. Kuinka moni olisi valmis lähtemään radalle yhdentoista aikaan? Itse ainakin olisin. Jos muutkin. :) Ravintoloitsijat joutuvat tekemään kovasti töitä houkutellakseen ihmiset aikaisemmin liikenteeseen.

Kirjoitettaessa soi Wham! - Last Christmas

6 kommenttia

Anonyymi

6.12.2010 15:48

Oishan se kivaa mennä jo 11:sta aikaan, mutta jengii ei vaan yksinkertaisesti oo baarissa kun vasta 12:sta aikaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.12.2010 16:44

Olen ehdottomasti siltä mieltä, että meidän kaikkien tulisi alkaa tukemaan ravintoloita siirtymällä niihin aikaisin. Enkä nyt tarkoita aikaisuudella mitään kello 23 tasoa vaan ihan jyrkästi kello 15 iltapäivällä. Jos kerran tottumuksia aletaan muuttamaan ja ravintoloitsijoita tukemaan, niin muutetaan kerralla sitten. Kello 15 jos otettaisiin sisäänmenoajaksi, niin siinä olisi sitten 12 tuntia aikaa tehdä energiapalloja, esittää reteitä muuveja ja imuttaa alkoholijuomia koneeseen.

Kun alkoholin ja rasvaisten ruokien kulutus ravintoloissa lisääntyy jyrkästi, tarkoittaa se väistämättä terveydenhuoltokulujen lisääntymistä, kun ihmiset alkavat kärsiä maksa-, haima- ja verisuonitaudeista. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus. Paradoksaalisesti lisääntyneen kaupankäynnin ansiosta ravintolat joutuvat maksamaan enemmän veroja, jolloin meille syntyy enemmän varoja parantaa sairaanhoitopalveluiden tasoa. Juomalla enemmän, saamme parempia lääketieteellisiä tutkimuksia ja parempaa hoitoa.

Eli ehdottomasti nyt kaikki aloittamaan juopottelu jo kello kolme iltapäivällä. Tehdään tästä koko maailman trendi. Olkaamme edelläkävijöitä. Kaikki City.fi lukijat voisivat olla eturintamassa. Ja jos sattuu, että viina ei maistu, niin ainahan sitä voi juoda alkoholittomia drinkkejä ja vaikkapa esittää reteitä muuveja innostaen täten muita juomaan vieläkin enemmän.

Kaiken huippu olisi tietysti jos saisimme jonkun bloggaamaan tällaisesta aiheesta. Siis innostamaan kirjoituksillaan ihmisiä juomaan enemmän ja menemään ravintoloihin aiemmin. En tiedä olisiko se mahdollista, mutta jos tällä tavalla joku alkaisi toimia, niin todennäköisesti hän saisi paljon vapaalippuja ja ilmaisia viinoja itselleen. Ja mikä tärkeintä, hän saisi kutsun VIP-tilaisuuksiin, jolloin bloggaajan itsetunto kohoaisi stratosfääreihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.12.2010 20:11

Ravintoloitsijoiden kannattaisi kokeilla jonkinlaisia houkuttumia saadakseen ihmiset baariin aikaisemmin. Esim. ilmaista ruokaa tai halvempia drinkkejä vaikka jo ysiltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.12.2010 21:35

"halvempia drinkkejä vaikka jo ysiltä."
No niitä on jo joka paikassa, ei toimi siis.
Itse kyllä tykkään mennä ajoissa (21-23) ja saa olla alkuiltaa rauhassa kavereitten kaa, eikä tartte jonottaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.12.2010 21:46

Maalla, ihan Kuopijossa asti, on yksi valtakunnan iloisimmista juottoloista, Henkka baari, eli sivistyneemmin Henry's Bub. Siellä ravintolapäällikkö teki jo kymmenkunta vuotta sitten linjauksen; baariin otetaan esiintymään valtakunnan ykkösnimiä, "isoja" juttuja ja juurikin sitä mitä porukka oikeasti haluaa nähdä, JA show time on _aina_ klo 22 alkaen. Aina. Ja se ei ole kenellekään mikään ongelma, päinvastoin. Porukka lähtee todellakin ajoissa baariin, kaikilla on (vielä) hyvä, iloinen sekä innokas meininki, virvokkeet maistuu jne. Ja bändi on riemuissaan kun kerrankin saa esiintyä ajoissa hyvälle porukalle, eikä vasta puolenyön jälkeen örveltäville känniääliöille. Kaikki voittaa, ja kaikki tykkää.
Eikä se nyt niin vaikeata olisi järjestää muuallakin. Ihminen on kuitenkin laumasielu, ja menee sinne minnekkä muutkin menee. Ravintoloilla on tässä aika paljonkin valtaa, jos siellä vaan olisi ihmisiä jotka osaisivat ajatella sekä markkinoida tilanteen oikein.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nina Niskanen

8.12.2010 12:14

^Hyvä idea Kuopiossa, isot nimet saavat aina porukkaa liikkeelle, ja keikkaakin on mukavampi katsoa ilman kolmen promillen humalaa. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi