Mistä löytyy mestari?

  • Iiro Lehtonen

SM-liigan alkavasta kaudesta on tulossa jälleen mielenkiintoinen. Vaikka muuttoliike Suomesta poispäin on ollut taas vilkas, on lentokentälle laskeutunut monia värikkäitä pelimanneja kuten HIFK:n Ville Peltonen, Kärppien Kamil Kreps ja viime hetkillä Pelicansiin tullut Mike York.

Kovimman hankinnan teki ehkä Jokerit. Hjallis Harkimo vahvisti Jokerit-toimistoa NHL:n huippujohtajalla Jarmo Kekäläisellä. Lähes ensi töikseen “Keklu” hankki voimavalmentaja Ben Eavesin, josta tuli myöhemmin myös ykköskentän sentteri. Hjallis on varmasti tyytyväinen, kun heti ensimmäinen hankinta tekee kahta duunia. Harmi vain, että Kekäläisen hankintojen osuessa heti kohdilleen loppuu jokerifaneilta jokavuotinen jännitys siitä, ketä Ilmalaan vielä hankitaan.

Mediankaan ei tarvitse enää spekuloida milloin Jere Karalahti palaa Nordenskiöldille. Päivämäärä kun on jo lyöty lukkoon liigan toimesta, 14.10. Jere vain palaa silloin Bluesin paidassa.

Mestaruuden viime kaudella upeasti kaapannut TPS menetti osan ratkaisupelaajista kesällä, mutta sai myös vahvistuksia. Yksi paluun tekevä on loppukauden sairauslomalla ollut Aki Berg, tuo yli 600 NHL-ottelun puolustusjyrä. Tosin vääräleukojen mukaan Bergin poissaolo mestaruustaistossa ei ollut menetys, lähinnä päinvastoin.

Tampereella ei mene vahvasti. Legendaarista Ilvestä tuupataan lähes kaikissa kausiennakoissa sarjajumboksi. Poikkeuksen teki muun muassa Urheilulehti, joka veikkasi saman kaupungin Tapparaa vielä heikommaksi. Ilveksen kannalta on valitettavaa, että Urheilulehden osumaprosentti veikkauksissa on sangen kehno.

Tällä kaudella ei tarvitse arvuutella ensimmäisenä potkut saavaa päävalmentajaa, kun Tappara ehti jo laittaa luottamuspulan vuoksi Petri Mattilan kiertoon. Saa nähdä, onko uudesta valmentajasta Sami Hirvosesta pelaajien mielestä hommaan, vai joutuuko hänkin nopeasti häätöäänestykseen?

Suurin mestarisuosikki on tänä vuonna Kärpät, tuo Juha Junnon tittelöimä pieni ja sympaattinen pohjoisen seura. Vähättelyn ajat ovat selvästi ohi, sillä nyt Kärpät pistää rahaa likoon kunnolla. IS Veikkaajan tietojen mukaan joukkueen ykköskenttään on suurin piirtein pistetty samat rahat kiinni kuin koko Ilveksen pelaajistoon.

Torstaina se runkosarjarupeama taas alkaa. Tänä vuonna jopa 420 ottelun mittainen.

1 kommentti

Janne

14.9.2010 16:17

Mestarit löytyvät työmailta, nuuskahuulet kaukalosta ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi