Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on muoti.

Tyylikkäästi ajoissa  4

Finlandia-talo oli eilen täynnä muotiväkeä, kun NRJ Fashion Awards esitteli muotia ja nuoria suunnittelijoita. Tapahtuma on todella mukava poikkeus kaikkien kemujen keskellä, koska tänne ihmiset tulevat todella kutsuttuun aikaan (tai ainakin melkein), eivätkä "tyylikkäästi" myöhässä.

Aikaisempina vuosina tapahtuma on järjestetty Kaapelitehtaalla. Tämän vuoden juhlassa oli osittain juuri ympäristön vuoksi arvokas tunnelma, mutta ainakin itse jäin kaipaamaan Kaapelitehtaan hämyisen klubimaista tunnelmaa. Tosin, tällä kertaa muotinäytös pääsi paremmin oikeuksiinsa.

Mutta mitä mieltä olette suomalaisesta muodista näiden kuvien perusteella? Minua jäi mietityttämään se, miksi näytökseen valitut miesten vaatteet olivat paljon tyylikkäämmän ja käyttökelpoisemman oloisia kuin naisten viritykset?

Voittajatyö kantoi nimeä Sao Paolo/St. Petersburg. (kaksi viimeistä kuvaa)

NRJ Fashion Awards 2010 juontajat
NRJ Fashion Awards 2010 juontajat
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 sponsorinäytös
NRJ Fashion Awards 2010 voittaja-asut
NRJ Fashion Awards 2010 voittaja-asut
NRJ Fashion Awards 2010 voittaja
NRJ Fashion Awards 2010 voittaja

Messu- vai kauppakeskus?  4

Käväisin eilen Helsingin muoti-, kauneus- ja terveysmessuilla. Koska lasi voi olla joko puoliksi tyhjä tai täynnä, saatte kaksi erilaista versiota siitä minkälaista messuilla oli:

1.Näin iloisia äitejä lapsineen, ystävällisiä leveästi hymyileviä tuote-esittelijöitä ja naisia, jotka shoppailun lomassa onnellisen näköisinä ryystivät kuoharia korkeista laseista. Jani Toivola ja Leena Sarvi juttelivat suurella lavalla muodista kiinnostuneelle yleisölle. Joka puolella vilisi lähes alastomia hyväkroppaisia naisia ja miehiä, joille oli maalatu Bodypaintingin SM kisoissa hauskan näköiset Lady Gaga- ja Ilmatar-henkiset ”puvut”.

Tai

1.Lastaan kärryissä kuljettava äiti ajoi jalkani päälle eikä edes pyytänyt anteeksi, ihmiset tönivät tungoksessa, ja suurin osa tuote-esittelijöistä ei luonut katsettakaan minuun, ennen kuin avasin suuni ja puhuttelin heitä vaativasti. Jani Toivola ja Leena Sarvi juttelivat lähes tyhjälle salille. Kuoharibaariin oli pitkä jono eikä vapaita istumapaikkoja ollut näkyvillä, joten unohdin skumpat. Mieheni kahvilasta ostama pulla, jota sain maistaa, oli niin kova ja vanhentunut, että sillä olisi voinut pelata pesäpalloa.

2.Kauneuspuolella eri firmat tarjosivat meikkausta, hiusten ja kynsien laittoa ja ihoanalyysejä pitkin päivää. Luksusta ja hyvää fiiistä koko rahan edestä.

Tai

2.Jonot kauneuskojujen muutosleikkeihin olivat pitkät kuin nälkävuosi, joten tyydyin olemaan muuttumatta. Vanhoilla meikeillä ja itsekäherretyillä hiuksillakin pötkii varsin pitkälle.

3.Lotuksen onnenpyörää pyöräyttäessäni viisari pysähtyi ”ei voittoa” -kohdalle, joten kiljahdin pettyneenä, jolloin yhtiön mukava täti antoi kuin antoikin minulle Lotus Nessupaketin lohdutukseksi. Oriflamen kojulla sain, kuten muutkin asiakkaat, pinkin heijastimen, jota varmasti tulen tarvitsemaan sekä tietysti Oriflamen katalogin. Myös muilta kauneusfirmoilta sain vaikka kuinka paljon lippuja ja lappuja ja paksuja tuoteluetteloita. Oi tätä onnea!

Tai

3.Tänä vuonna en pettymyksekseni saanut yhtäkään meikki- tai voidenäytettä. Tulen messuille pitkälti sen takia, että saisin kaikenlaisia kivoja näytteitä, joita voin sitten rauhassa kokeilla kotonani, ihastua, rakastua ja ostaa sen jälkeen itse. Saamarin säästökuurilla olevat kauneusyhtiöt eivät tule saamaan minun rahojani, kun kerran eivät suostuneet antamaan minulle näytteitä. Minullahan on lista siitä, keitä messuilla oli, joten boikottiin vain mokomat yhtiöt, jotka kitsastelevat maksavalle messuyleisölle.

4.Muotipuolelta löytyi Paola Suhosen Nansolle suunnitteleman Featherrain kokoelman vaatteita. Eettinen Globe Hopekin oli vaivautuneet paikalle sekä muutama muu varteen otettava muotiyhtiö.

Tai

4.Suurin osa muotifirmoista olivat jostakin takaperähikiältä. Tuntui siltä kuin kaikki Suomen pissismuotia myyvät halpisfirmat olisivat päättäneet kokoontua samaan tilaan viikonlopun ajaksi. Ylihinnoitettuja hirveän näköisiä laukkuja, mummomaisia baskereita ja neonvärisiä rytkyjä heilui joka käytävällä. Muotifanin painajainen!

5.Terveyspuolella sain maistaa vihreää kahvia (www.greencoffee.fi), joka vähentää ruokahalua ja on huiman terveellistä. Löysin myös HumanTool -satulaistuimen, jonka voi laittaa oman tuolinsa päälle ja joka on ergonominen unelma sekä suuren kasan Myllyn Paras -reseptivihkosia. Maistoin myös Fazerin salmiakkipastillia ja lime-cactus-menthol-purkkaa.

Tai

5. Näytteitä en saanut mukaani kuin yhden eikä missään ollut omenoita ja muita ihania välipaloja ja karkkeja, kuten viime vuonna. Satulatuolit näyttävät olevan meidän suomalaisten uusi villitys. Yksikin firma myi niitä viidelläsadalla eurolla. Laihdutusfirmojakin oli vaikka muille jakaa, vaikka laihduttaminen on ”so last season” ja terveelliset elämäntavat ja itsensä hyväksyminen ”in”.

Totuus lienee jossakin täyden ja tyhjän lasin välimaastossa, mutta mietin silti kaksi kertaa, ennen kuin lähden ensi vuonna messuilemaan.

Näytteille asettajat: älkää vaivautuko tulemaan messuille, jos ette anna mitään maistiaisia tai näytteitä ihmisille. Annatte vaan kitsaan ja negatiivisen kuvan itsestänne. Messukeskus ei ole pelkkä kauppakeskus.


Muotiblogit  4

Hola!

Oon tässä koko viikon selaillut erilaisia blogeja ja käynyt blogilistalla kurkkimassa. Urkkinut julkkisten blogeja ja kaikenlaista. Internet on täynnä blogeja.

Mä olen aina ollut sellainen, että mä rustaan kunnolla ja selitän kaiken juurta jaksain, sillä mua ärsyttää suunnattomasti jos joku ymmärtää mua väärin.

Mulla käy mun omilla kotisivuilla aika huima määrä lukemassa toisenlaista diipa daapaa, ja ne tekstit on tosiaan pitkiä.

Kun mua pyydettiin kirjoittamaan tänne blogia, kauhistuin että miten voi selvitä noin lyhyellä blogilla ja saada asia perille samalla. Nyt olen tajunnut vihdoin yhden asian.

No ensinnäkin kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Ja toiseksi, suosituimpia ja luetuimpia blogeja on oikeesti ne missä on joku yksi lyhyt aihe pelkistettynä ja paljon kuvia.
Juuri sen takia muotiblogitkin on niin suosittuja. Jengi tykkää katsella ja selaa blogit läpi ja katsoo sieltä joukosta ne helmet ja lukasee sivusilmällä.

Muotiblogit tuottaa kirjoittajilleen hyvässä tapauksessa äärettömän hyvin rahaa mainostajien puolesta, ja lisäämällä itsestään tai muista vähän kuvia. Aika helppoa ja tosiaan ei tarvitse alkaa luennoimaan.

Mä oon miettinyt, että miksköhän se on ihmisten mielestä niin kiinnostavaa mitä juuri toinen pukee päälle tai miten tehtiin meikki tai hiukset jollain ihan tavallisella tytöllä?

Mua itse henk.koht ei kiinnosta ellei lookissa oo jotain aivan pöyristyttävää. Mutta kun ne on aina niitä kuvia tylsistä penkillä löhöävistä lampaannahka LV- laukuista tms. Ei siis kaikki mutta useat.

Päädyin siihen tulokseen että syy on sama kuin esim. bb:ssä. Se tirkistelyn halu on suuri ja aina kiinnostaa miten muut tekee. Perussuomalaista.

No mutta mä otin nyt sitten neuvosta vaarin ja aloin pitämään myöskin muotiblogia.


Todellinen fashionista  3

Perjantaina Suomen muotiväki (Saimi Hoyer ja pari Muodin huipulle-kisailijaa) kokoontuivat PopFashion 2010-tapahtumaan yökerho Circukseen. Illan ohjelmassa oli kaksi muotinäytöstä, ja haluan kertoa teille ensimmäisen kulusta.

Paikalle oli tullut myös Arkadianmäen muotipoliisi. Ei, en tarkoita verkkosukkis-Juttaa, vaan kokoomuksen Kimmo Sasia, jonka toimintaa pääsin seuraamaan lähietäisyydeltä.

Muotinäytöksen lomassa esiintyi muutamia artisteja, joista pelin avasi Soma Manuchar. (Googlettakaa, jos ette tiedä. Niin minäkin tein.) Soman esityksessä jännittävintä oli arvailla, lausuiko neito oikeasti yhtään sanaa mikkiin, vai tuliko koko homma nauhalta. Oli miten oli, tuskalliselta vaikutti. Tässä kohtaa myös Sasi katsoi parhaakseen näperrellä kännykkäänsä.

http://www.city.fi/antitv/klippi/26624/

Toisena esiintyjänä oli Suvi Isotalo (joo, ei siitäkään kukaan oo oikeasti kuullut). Suvin esityksen yhteydessä mallit esittelivät lavalla Noolanin kauniita valkoisia vaatteita. Esityksen kiinnostavuuden indikaattorina käyttämäni kokoomusedustaja kuitenkin tyytyi vielä tässä vaiheessa kaivelemaan kynsien alusiaan.

Turo Tailorin ja Nanson vaatteiden kohdalla panokset kovenivat. Tutkittuaan kynsien aluset, Sasi siirtyi kaivamaan korvaansa. Ehkä musiikki oli kovalla, ja herkät tärykalvot vaativat suojaa, mutta mikä siinä tapauksessa selittäisi kaivelusormelle tehdyn jälkitarkastuksen.

Ensimmäisen muotishow’n viimeinen esiintyjä oli Cristal Snow, jonka laulaessa lavalla astelevat mallit esittelivät Antti Asplundin luomuksia. Tässä esityksessä oli jo asennetta! Sen huomasi myös indikaattoristani: kansanedustaja raaputti päälakeaan. Peräti kolme kertaa.

Asu Antti Asplundin kokoelmasta. PopFashion 2010-tapahtumassa.
Asu Antti Asplundin kokoelmasta. PopFashion 2010-tapahtumassa.