Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on nettikeskustelu.

Haukut  4

Uusimmassa City-lehdessä on juttu netin anonyymeistä haukkujista.

Eräs blogini lukija otti asian esille maaliskuussa käyttäen nimitystä "hiekkaa vaginassa" -syndrooma. Kyse on tietenkin samasta asiasta.

Se on kerännyt hienosti kommentteja. Olen ylpeä, olivat kommentoijat sitten irkkaajia, vessakirjoittelijoita tai muita sekopäitä. Keep up the good work, fellows!

Jutun innoittamana haukun tässä pari asiaa randomisti - nimelläni.

Varoitus, sisältää yleistyksiä.

1. Uranaiset 50+. Pyöriikö maailma napanne ympärillä? Olette niin maailmaa nähneitä ja uraa luoneita, että Stockan kassaneidille sopii huutaa ja vittuilla, kun Alkon viiniä ei saa maksaa samalle kassalle (mitäs äänestitte konservatiivipuoluetta joka pitää huolen siitä, ettei jatkossakaan saa). Ja miksi sitä ääntä pitää narisuttaa? Foneetikkojen mukaan yritätte siten luoda uskottavuutta, sillä olette epävarmoja. Ja mistä se norsunvittuilme on tullut jäädäkseen? Onko vaginassanne todella hiekkaa? Miksi pitää leikata ah-niin-käytännöllinen tasa-arvoisen naisen lyhyt tukka, raidoittaa tai värjätä mustaksi?

2. Te urpot jotka seisoitte tänään liukuportaissa vasemmalla puolella, kun minulla oli kiire. Joojoo olen itsekin asunut maalla, se ei kelpaa syyksi. Ja pysähdyitte keskellä Asematunnelin sujuvasti eteenpäin soljuvaa ruuhkavirtaa aiheuttaen ketjukolarin. Yritättekö taistella jotenkin tätä tehoperseyhteiskuntaa vastaan? Ja miksi pitää kulkea kadulla rivissä kuuden hengen porukkanne kanssa niin, ettei kukaan pääse ohi? Itse asiassa olette samaa lössiä ykkösen kanssa. Jääkää eläkkeelle ja sen jälkeen koteihinne syömään pullamössöä ja pysykää siellä.

3. Te, jotka närkästyitte tästä tekstistä, sillä se osoittaa turhaa valittamista ja mustavalkoista maailmankuvaa (oh really?). Närkästyin juuri itsekin. Niin ja te nimimerkit hohhoijjaa ja metsien_mies, jotka kuulutte näihin ja kommentoitte Pasan ja Atpon Puhinapyhättöpuuh!-kolumniin, että kateellisten panettelua. Ettekö ymmärrä huumoria tai sarkasmia? No? Eikö? Tässä sitä tulee, perkele!

4. Niin ja sitten se vitun bussikuski, joka tänään heitti viattoman 13-vuotiaan pojan ulos bussista julkisesti nöyryytettynä argumentilla "ulos sen kaljas kanssa". Se oli energiajuomatölkki, pälli, ja miksi ei riittänyt, että viaton yksilö heitti tölkin bussista ulos? Se myöhästyi varmaan koulustakin! Istui ihan kiltisti paikallaan ja olisi varmasti vienyt tölkin roskiin tai palautukseen! Pitänee kirjoittaa Metron tekstaripalstalle.

Kyllä helpotti. Juon yhden (1) oluen.


Nettisensaatio  4

Ei, en puhu otsikossa itsestäni. Korkeintaan sivulauseessa huomaamattomasti.

Viime sunnuntaina Stara.fi julisti Youtubessa Friday-kappaleellaan esiintyvän 13-vuotiaan Rebecca Blackin suomalaisittain nettisensaatioksi.

Olen uhri. Klikkasin sekä play-nappulaa että linkkiä Youtubeen.

Niin teit sinäkin, joka suurella todennäköisyydellä olet jo jonkin linkin kautta päätynyt yllä olevan renkutuksen kuulemaan.

Nettikeskustelussa kappaleesta on olemassa yksi ainoa oikea mielipide. Se kuuluu näin: HIRVEETÄ_PASKAA!!!+012!!!!#?912048990854

Tai lainatakseni Youtubessa käytyä keskustelua: [LAINAUS]^^ THIS GUY SUCKS MAJOR BALLSACK.[/LAINAUS]

Noin tyhjentävään mielipiteeseen harva uskaltaa muuta kuin yhtyä.

Olen nyt kuunnellut kappaleen kolmesti, vaikka se jäi tunneiksi päähän jo ensimmäisellä kerralla.

Friday-biisistä, Rebeccasta puhumattakaan, on todellisuudessa hankalaa olla mitään mieltä, sillä kun nettisensaatioksi nimitettyä biisiä levitetään totaalisena kuravesipaskana, sellaisena se myös kerta toisensa jälkeen klikataan auki.

Itsekin olin varautunut kuulemaan "maailman huonoimman biisin".

Toki muutama rohkea verkon halla-aho on yrittänyt kommentoida jotain melodian tarttuvuudesta. Joka lienee kiimaista klikkailua edeltävä syy perseil... anteeksi sensaatioon.

Ja mitä lyriikoihin tulee, löytyyhän niitä ihan kotoakin. Kääntäkääpä Hanna Pakarisen taannoinen euroviisuvinkaisu suomeksi:

Jätä mut rauhaan, mä haluun mennä kotiin.

Tässä mennään yhtä syvällä. Ja koska huomenna on perjantai, sinä tartut teemaan ja salapopitat tätä biisiä aamulla himassasi. Haukuttuasi sen ensin kommenttikentässä.

Ei se mitään.