Nettisalapoliisit pedon jäljillä

  • Del Aholainen

Pari päivää sitten Sunnuntaisuomalaisessa julkaistiin artikkeli toimittajanaisesta, joka tekeytyi chateissä teiniksi ja raportoi tuloksensa. City teki vastaavan jo vuosia sitten, mutta tulokset olivat molemmilla lehdillä samat - paljon seksivonkausta, peniskuvia ja rahan tarjoamista webbisessioista ja seksistä. Tänä kesänä on uutisoitu myös teinien rappiosta, ts. seksin myymisestä Kampin keskuksessa, tuossa Suomen suurimmassa päiväkerhossa, ja lisääntyvistä päikkäreistä. Ikäryhmän huomioon ottaen kyseessä ei ole kuitenkaan päiväunet, vaan -kännit. Enemmän on silti kohistu aikuisten miesten (harvoin naistenkin) moraalisesta rappiosta. Miten aikuinen mies voi olla niin vastuuntunnoton, että vonkaa seksiä 13-vuotiaalta?

En tiedä. Sairaat paskat. Nettipalstoilla, etenkin niillä naisten suosimilla, arvuuteltiin löytääkö joku vaimo miehensä pyykkikasasta beigen Helly Hansenin paidan ja sinisen fleecetakin, ne vaatteet joihin rahaa seksistä "teinille" tarjonnut mies oli pukeutunut toimittajan ja kuvaajan pompatessa esiin. Samalla keskusteluissa nousi esiin idea pedo- ja efebofiilien käräytyksestä netin avulla. Ajatus on tuttu amerikkalaisesta Pedon jäljillä -sarjasta. Jenkeissä poliisit voivat olla pikkupoikia, ja telkussa saa näyttää seksirikollisten naamakuvat vaikkapa zoomattuina tai Andy Warhol -henkisenä kollaasina. Suomessa ei tehdä kumpaakaan, joten huolestuneet kansalaiset ovat suunnittelemassa oikeuden ottamista omiin käpäliinsä.

Idea kansalaisbustauksesta ei ole uusi. Pari vuotta sitten aikuinen nainen bustasi yhden lainrikkojan kuten SS:n toimittajakin. Nainen toimitti keräämänsä todistusaineiston (mm. kuvan miehestä 14-vuotiaan tytön kanssa) poliisille, joka löysi miehen koneelta lisää kuvia. Miehen ansaittu kohtalo varmasti pani lapsiinsekaantujat hetkeksi varpailleen ja pois mesejensä ääreltä. SS:n artikkelin luettuani ajattelin saman tapahtuneen nytkin, kunnes kävin pyörähtämässä teinichatissä parin minuutin ajan - ja sain neljä ehdotusta. "Haluaisin suukottaa sua nivusille", äijä sanoo 12-vuotiaalle roolilleni. Haluaisin potkaista sua nivusiin, ajattelen. Chat-visiitti sai veren kiehumaan ja tällaisen rauhallisen persoonan haluamaan oikeutta maailmaan. Ymmärrän hyvin äitejä, isiä ja lapsettomiakin, jotka haluavat toimia.

Äitien foorumilla on selvä suunnitelma pedojen kiinnisaamiseksi; pitää tallentaa chat-logit ja suostua seksiin autossa, mitä miehet tuntuvat usein ehdottavan. Omakotitalossa kun on omat teinit ja vaimo. Sitten vain kamera räpsymään ja ilmoitusta poliisille. Kuulostaa helpolta, mutta helppoa on myös ottaa kuva kusipäisen pomon autosta ja lähettää se chat-logien kera matkaan. Kansalaisbustauksessa on omat haasteensa, samoin vaaransa. Nurkkaan ahdistettu lastenahdistelija saattaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä siinä missä bustaajakin. Kannattaako myöskään antaa aikuisille äijille sellaista kuvaa, että joka toinen alaikäinen on suostuvainen seksiin, kuten härnäävät ja provosoivat bustaajat antavat ymmärtää?

Mites sinä, rakas lukijani, alkaisitko pedobustaajaksi? Voiko yksityishenkilö saada likaiset sedät ja tädit nalkkiin - miten? Uskaltaako Kampin keskukseen mennä pelkäämättä trenssitakkien alta työntyviä setelitukkoja?

10 kommenttia

Anonyymi

21.7.2010 12:39

Takapihamme pusikon takana n. 15 m rajasta kykki vatsakas vanhempi mies monena iltana ja tuijotti trampoliinilla hyppiviä lapsia. Joka kerta kun meillä oli joku käymässä menimme ripeästi rajaa kohti puhumaan isoon ääneen: KATSO, TUOLLA SE PEDARI ON, päästimme koiraa irti ym. neljä tällaista sanallista hyökkäystä tyyppi kesti kunnes ei enää tullut takaisin. Ja poliisihan ei tietenkään ottanut kuuleviin korviinsa! Mutta yksityinen nolaaminen toimi! Toki se paskiainen siirtyi varmaan vain muiden pihojen nurkille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.7.2010 12:44

Itse olen kyllä vähän sitä mieltä, että nuo perus nettipedot on aika vaarattomia niin kauan kun kukaan teini ei tapaa heitä.

Kannattaako tuulimyllyjä jahdata?

Jos 14 vuotias haluaa paneskella aikuisen kanssa niin minkäs sille sitten mahtaa.
(Tiedän erään tapauksen omilta teinivuosilta.)

Tuota chattiehdottelua nimittäin tapahtuu toisinkinpäin. =/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.7.2010 12:52

Tulipa muuten mieleen että vähän ajan tuhlausta tuo bustaaminen.
Mietippä minkälaisen tuomion se pedo saa.
Suomessa voi saada hyväksikäytöstäkin pelkkää ehdollista.
Entä sitten kun mitään ei ole edes tapahtunut?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.7.2010 14:09

Sellaisen lapsen hyväksikäyttö, joka ei ymmärrä mitä seksi on, tai painostus seksiin, on toki aina väärin. Härskien ehdotusten tekeminen noin vain on häirintää (tosin jos itse tieten tahtoen menee deittichättiin tms. niin sitten pitää vain varautua niihin).

Mutta muuten teksti oli liikuttavaa kaksinaismoralistista jeesustelua. Naurettavaa väittää, että nykypäivänä esmes 14-vuotias olisi niin lapsellinen ettei itse ymmärtäisi, mistä on kysymys. Semminkin kun suojaikäraja on veteen piirretty viiva, useissa Euroopan maissa se on sitä paitsi juurikin 14 tai 15 vuotta.

Kivasti taas myös hämärretään käsitteitä, seksiä haluavasta 14-vuotiaasta kiinnostunut on muka sama asia kuin 5-vuotiaita väijyvä. Pedofiili on kiinnostunut esimurrosikäisistä lapsista, mainittu efebofiili on kiinnostunut YKSINOMAAN teineistä. Kas kummaa, lääketieteellisesti siinä, että mies on kiinnostunut MYÖS teineistä, ei ole mitään epänormaalia, niin kauan kuin kiinnostuksen kohde itsekin on suostuvainen.

Jokainen voi itse muistella yläastevuosiaan. Kyllä se tietty osa tytöistä alkoi kulkea 20+ poikien seurassa jo ennen ysiluokkaa, eikä tuota saada muuttumaan; ei laeilla, ja vielä vähemmän oman käden oikeuteen nojaavilla paranoideilla noitavainoilla joissa takuulla menee syyttömienkin maine.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.7.2010 14:50

"Miten aikuinen mies voi olla niin vastuuntunnoton, että vonkaa seksiä 13-vuotiaalta?"

koska vanhemmat naiset EI ANNA?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.7.2010 14:52

"Pedofiili on kiinnostunut esimurrosikäisistä lapsista, mainittu efebofiili on kiinnostunut YKSINOMAAN teineistä. Kas kummaa, lääketieteellisesti siinä, että mies on kiinnostunut MYÖS teineistä, ei ole mitään epänormaalia, niin kauan kuin kiinnostuksen kohde itsekin on suostuvainen."

Sori, mutta kyllä se vaan on aika häiriintynyttä, jos aikuinen mies runkkaa 12-14 vuotiaiden perään. 14-vuotias on henkisesti TÄYSI lapsi.

Luin muuten juuri Keskisuomalaisesta, että nämä nettipedofiilit eivät tod. näk. saa mitään syytettä, koska mitään rikosta ei tapahtunut toimittajan ollessa aikuinen.

Itse toivotan Amerikan mallin tervetulleeksi. Poliisit väijyyn, kutsutaan ansataloon pedofiilejä vaikkapa 18-vuotiasta, nuoren näköistä "täkyä" käyttäen ja sitten pedo suoraan linnaan ja terapiaan muutamaksi vuodeksi. Pari pampun iskua ei haittaisi myöskään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

21.7.2010 15:34

Testasin joskus 2005 kuinka kova kysyntä olisi, jos sattuisi olemaan 13-vuotias bemareista tykkäävä tyttö. Kaikille ehdottelijoille ei ehtinyt edes vastaamaan. "Kiva"

Vastaavasti, kiitos uusimman artikkelin, erääseen aikuisten chattiin tulvii tällä hetkellä päivittäin useampia urpoja feikkaamaan alaikäistä. Pikkuvittu12v:n tyrkyttäytyvät yritykset löytää pedofiilejä eivät kiinnosta normaaleja käyttäjiä ja suhtautuminen on yhtä negatiivista kuin muihinkin häiriköihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

21.7.2010 22:09

"Takapihamme pusikon takana n. 15 m rajasta kykki vatsakas vanhempi mies monena iltana ja tuijotti trampoliinilla hyppiviä lapsia."

Irvokasta kyllä, tuli mieleen kohtaus Haarautuvan rakkauden talosta. Mies pomppii siinä trampoliinilla kytäten naapureitaan.

"Tuota chattiehdottelua nimittäin tapahtuu toisinkinpäin. =/"

Motivoiko raha kuten tässä Kampin keskuksen tapauksessakin?

"Tulipa muuten mieleen että vähän ajan tuhlausta tuo bustaaminen.
Mietippä minkälaisen tuomion se pedo saa."

Jep, kaipa tuo enemmän toimii pelotteena. Jenkeissähän jätkät pääsivät jopa vankilaan lusimaan.

"Semminkin kun suojaikäraja on veteen piirretty viiva, useissa Euroopan maissa se on sitä paitsi juurikin 14 tai 15 vuotta."

"Kivasti taas myös hämärretään käsitteitä, seksiä haluavasta 14-vuotiaasta kiinnostunut on muka sama asia kuin 5-vuotiaita väijyvä."

Ei ole, mutta kovin moni ei tunne käsitettä "efebofiili". Yritin kirjoituksessani välttää niitä 15,5-vuotiaita ja käyttää esimerkkeinä asteikossa nuorempia.

"koska vanhemmat naiset EI ANNA?!"

Hah, tämähän on se perinteinen. "Niin ällöttävä jätkä ettei oman ikäisiltään saa."

"Luin muuten juuri Keskisuomalaisesta, että nämä nettipedofiilit eivät tod. näk. saa mitään syytettä, koska mitään rikosta ei tapahtunut toimittajan ollessa aikuinen."

Niinpä tietysti. Jos toimittaja olisi ollut alaikäinen, olisi syyte voinut tulla. Sen kun voi saada ilman fyysistä kontaktiakin.

"Vastaavasti, kiitos uusimman artikkelin, erääseen aikuisten chattiin tulvii tällä hetkellä päivittäin useampia urpoja feikkaamaan alaikäistä."

Huomasin saman katsellessani nimimerkkejä teinien chat-huoneissa. Voiko "sExYBejjjjBeeeeh99" olla muu kuin aikuinen? Toiv. ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.7.2010 12:36

Kirjoitatko ens kerralla naisten pornosta? Kiitos! Hei vinkki, tee kirja jossa kuvailet noiden pedojen ulkonäköä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

27.7.2010 18:34

"Kirjoitatko ens kerralla naisten pornosta?"

Taidan jättää herkullisen aiheen seksibloggaajalle/bloggaajille. :)

"mutta että lapsia? Eihän ne oo kehittyneetkään ees vielä!"

Eihän siinä näin "luonnollisuuden näkökulmasta" olekaan mitään järkeä, mutta joillain on päässä jotain vialla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi