Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on onnellisuus.

Uusi askel  2

Jokaisella on elämässä joskus sellainen vaihe, kun on aika jättää vanha taakse ja kääntää uusi sivu elämässään. Vanhoista asioista jää aina kultaisia muistoja ja niistä luopuminen voi tuntua kipeältä.

Sama asia koskee niin ihmissuhteita, työtä, kun kaikkea muutakin.

- Kun käytät päätöksen voimaa, saat energiaa päästä minkä tahansa tekosyyn yli – ja voit muuttaa mitä tahansa osaa elämässäsi, heti. Sinun on vain tehtävä päätös. -

-Anthony Robbins

Näin sanotaan, jä päätöksiä pitää tehdä, jotta muutosta on luvassa. Olitpa siis tyytymätön mihin tahansa osaan elämässäsi, vain sinä omalla panoksella voit yrittää parhaasi muuttaaksesi sitä.

Joskus joku asia on tehnyt sinut ennen onnelliseksi elämässä, mutta se ei enää toimi, tai saa sinut liian usein onnettomaksi. kuten esimerkiksi parisuhde. Jos se ei toimi enää vaikka kuinka sitä toivoisi, on aika päästää irti. Siinä vaiheessa ei auta itkut markkinoilla, mutta sureminen on luonnollista. Joskus on kuitenkin noustava, jos haluaa vielä olla onnellinen elämässään.

Yleensä myös kun yksi asia menee huonosti, samalla kertaa usea asia tuntuu kaatuvan niskaan. Silloin tuntee olevansa tunnelin päässä, eikä valoa näy. Silloin on vaan pakko kääntyä vaikka viimeisillä voimilla ja kävellä niin kauan, että pääsee loputtomasta tunnelista kohti valoa. Tämä käy väistämättä ihmisille jossain vaiheessa jos ei heitä toivoaan hukkaan.

Näihin ajatuksiin minäkin olen tullut nyt eron jälkeen, mikä on ollut minulle äärimmäisen raskas, ja nyt yritän vihdoin rakastaa itseäni, ja tehdä elämästäni iloisen ja hyvän elää. sitä kautta voin tehdä muutkin elämässäni onnelliseksi.

Tsemppiä kaikille elämän kaikissa vastoinkäymisissä ja arvatkaa mikä piristää, hyvät ystävät, hyvä leffa, liikunta ja tietysti mahtavat halloween bileet.

Ensi blogini kertoo mun mahtavista lauantaina pidettävistä halloweenkekkereistä.

Siihen asti se on morooooo..


Stubb, sänki ja valkoparta!  9

Joulu on onnellista aikaa. Tai siis pitäisi olla.

Suomessa voidaan huonosti, sehän ei ole varmasti kellekään uutinen. On köyhiä, työttömiä, pitkäaikaissairaita, masentuneita ja muissa huonoissa olosuhteissa eläviä. Ja Suomi on maailman johtavia maita itsemurhatilastoissa. Varsinkin nuoret miehet eivät kerro huonosta voinnistaan vaan pitävät sisällään kaiken surun ja ahdistuksen viimeiseen hengenvetoon saakka.

Mietin näin joulun alla, miksei maassamme tehdä jotakin tälle vakavalle masennusongelmalle. Mielestäni kaikki kumpuaa onnellisuudesta, tai siis sen puutteesta. Mutta miten saisimme suomalaiset onnellisiksi? Siinä vasta pulma.

Miltä kuulostaisi onnellisuusministeriö? Kaakkois-Aasiassa on olemassa pieni maa nimeltä Bhutan, jossa on ihka oma onnellisuusministeri. Maailmassa onkin vain yksi sellainen. Tyypin tehtävänä on turvata ihmisten, kulttuurin ja luonnon hyvinvointi ja samalla tietenkin myös maan vaurauden lisääminen.

Yleensä maiden ja samalla ihmisten yleistä hyvinvointia mitataan bruttokansantuotteella. Mutta Bhutanissa on käytössä bruttokansanonnellisuus mittarina siitä, miten maalla menee. Bhutan on järkeillyt asian niin, että jos kansa voi hyvin, myös maa menestyy. Aika simppeliltä kuulostaa, mutta myös loogiselta.

Haluaisin meille Suomeenkin onnellisuusministerin tai -ministeriön. Sosiaali- ja terveysministeriön tehtävänähän on periaatteessa ”tehdä” suomalaisista terveitä ja onnellisia, mutta tähän saakka ministeriön monet kymmenet miljoonat eurot ovat mielestäni menneet harakoille. Tulosta kun ei ole saatu aikaiseksi. Tai ainakaan se ei näy muussa kuin kohonneissa mielenterveysongelmissa ja itsemurhatilastoissa.

Jos minä siis saisin päättä, Suomen eka onnellisuusministeri voisi olla aina yhtä leveästi hymyilevä ulkoministeri Alexander Stubb. Mutta tämä on tietenkin toiveajattelua. Tiedän, että Suomi tarvitsee Stubbin ulkoministerin tehtäviin, ja hän tekeekin hemmetin hyvää työtä. Hänhän kutsui äsken omaan kotiinsakin joulukekkereille Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Puolan ulkoministerit perheineen. Loi suhteita vapaa-ajallaankin. Ja paikalla oli suomalaisen jouluruoan lisäksi jopa joulupukki.

Tarkemmin ajatellen ehkei Stubb olekaan paras vaihtoehto onnellisuusministeriksi. Stubb on tehokas ja iloinen, mutta onnellisuudesta en tiedä. Nimi Stubb tarkoittaa muuten suomeksi parransänkeä. Sen sijan se pitkällä valkoisella parralla varustettu heppu nimeltä joulupukki, voisi olla paras vaihtoehto onnellisuusministeriksi. Hän on takuuvarmasti onnellinen ja jakaa ihmisille iloa ja toivoa.

Hyvää joulua kaikille!