Pääosassa Jumala

  • City

Kuva:Like Kustannus

Mitä tekisit, jos työpisteellesi ilmestyvä henkilö väittäisi olevansa Jumala? Todennäköisesti nauraisit ja pyytäisit todistamaan väitteen. Mitä tapahtuisi jos henkilö todellakin olisi jumala, joka paljastaa, että tuli paikalle vain oppiakseen nauramaan? Suunnilleen näin käy myös ranskalaistaiteilija Marc-Antoine Mathieun Jumala itse -sarjakuvaalbumissa.

Sarjakuvassa muutama tieteellinen ihme, kuten kirjaston atomimäärän laskeminen, riittää kaikille todisteeksi Jumalan olemassaolosta. Pian Jumala Jumalan (kuten hän väestönlaskennassa nimekseen ilmoitti) tueksi masinoidaan kokonainen armeija eri alojen asiantuntijoita aina valmentajista lakimiehiin, ja kohta hän vilkuttaakin kansanjoukolle Jumalmobiilinsa kyydistä. Liittyyhän Jumalan liikkumiseen toki melkoisia turvaongelmia, mutta miksi Jumalalla on korvassaan kuulokenappi? Saako Jumala käskyjä tuntemattomalta taholta?

Tokihan Jumala on myös jumalattoman hyvä bisnes. Jumala-sarjakuvien, palapelien, jumala.org-blogin ja kaikkien oheistuotteiden lisäksi media repii loputtoman määrän otsikoita. Jumalan kassaan kilahteleekin nopeasti miljoonia. Epäillään, että koko Jumala olisikin vain mainoskikka.

Kaikki ei kuitenkaan suju ongelmitta. Yllätys yllätys, moni elämäänsä tyytymätön syyttää ongelmistaan Jumalaa. Jumalaa vastaan nostetaan lukuisia oikeusjuttuja. Syytteitä tulee muun muassa asioiden virheellisestä tai puutteellisesta hoitamisesta, ihmisen luomisesta ja saamattomuudesta. Kansa taas joutuu pohtimaan, aikooko Jumala itse vaatia tekijänoikeuskorvauksia.

Jumala itse on viides Liken julkaisema Mathieun sarjakuva-albumi. Mathieu tunnetaan absurdeista ja surrealistista teoksistaan, joiden aiheet ovat vaihdelleet aina sarjakuvassa elävästä miehestä huumoriministeriön työntekijöihin. Teokset itsessäänkin ovat olleet jokseenkin epätavallisia, esimerkiksi Lopun alku, alun loppu -sarjakuvan voi lukea nimensä mukaisesti aloittaen alusta tai aloittamalla lopusta.

1 kommentti

Pipboy81

11.2.2011 18:48

Ei ole mikään uusi vitsi, eikä muuten ollut hauska ekallakaan kerralla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi