Pelaajien peli?

  • Iiro Lehtonen

Viime viikon lopulla saatiin todistaa taas yhtä erikoista tarinaa ammattilaisurheilun kieroutuneisuudesta. Manchester Unitedin futistähti Wayne Rooney kiristi itselleen median välityksellä vähemmän hienovaraisesti uuden, huomattavasti rahakkaamman sopimuksen. Rooneyn sopimus olisi loppunut tähän kauteen, ja hän olisi ollut vapaa lähtemään mihin tahansa seuraan. Tämän hän myös ilmoitti median välityksellä. Eri lähteiden mukaan Rooney kuittaa viikkopalkkana ManU:sta nyt noin 150 000 punnan tienestit.

Unitedin oli lähes pakko pitää viime aikoina ongelmia tuottanut Rooney riveissään. Vaikka pelaajana Rooney ei vielä ole esimerkiksi aikaisemmin ManU-paitaa kantaneen portugalilaisen Cristiano Ronaldon veroinen, niin katupoikamainen Rooney on englantilaista yleisöä huomattavasti lähempänä kuin mallipoikamainen Ronaldo.

Saa nähdä, milloin seurat, liigat tai lajiliitot joutuvat lyömään tämän pelaajien pelin poikki. Kaikki valta tuntuu olevan nyt huippupelaajilla, ja etenkin heidän agenteillaan. Pelaajat pyytävät mitä haluavat, ja aina tuntuu löytyvän joku tyhmä, joka maksaa liikaa. Vaikka sitten pankkilainan avulla, kuten kesällä FC Barcelona teki David Villan tapauksessa. Suurimpienkin seurojen talouden kipurajat ovat tulleet jo aikapäiviä sitten vastaan, tällä menolla odotellaan vain kuplan todellista puhkeamista.

Faneilla alkaa olla jo mitta täynnä suosikkipelaajiensa edesottamuksiin. Osa ManU:n faneista lähetti Rooneylle terveisiä viime keskiviikon ottelussa: linkki kuvaan.

Aika kovat paineet tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Rooney kasasi itselleen, kunhan nyt toipuu taas pelikuntoon.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi