Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on perse.

Poliitikkojen peput:Suomen uusi vientituote!  7

Mietitäänpä hetken aikaa pyllyjä.

Pystytkö kuvittelemaan ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) takamuksen? Miltä se mielessäsi näyttää? Onko se kiinteä ja litteä vai terhakka ja lihaksikkaan pyöreä? Vai voisiko sitä kenties luonnehtia kuten viinejä: antava (runsas elinkaarensa huipulla oleva), elegantti (tyylikäs ja hienostunut, ei liian täyteläinen), eloisa (tuore ja kevyt) tai hyvärunkoinen (tasapainoinen)?

Entä miltä näyttäisivät esimerkiksi Pertti Salovaaran (kesk), Antti Kaikkosen (kesk), Jyrki Kataisen (kok), Sauli Niinistön (kok), Marko Asellin (sd), Paavo Arhinmäen (vas), Oras Tynkkysen (vihr), Ville Niinistön (vas.) ja Stefan Wallinin (r ) takamukset?

Olisivatko ne viinitermein kuvattuina hapettuneita (paperinen, pahvinen, matta ja väsynyt), harteikkaita (voimakas maku viinissä), hyökkääviä, ikääntyneitä, kehittyneitä(elinkaarensa huipulla olevia pehmentyneitä ja pyöreitä), kireitä, kovia, kypsiä, lihaisia (voimakas, paksu, lähes purtava), lyhyitä, lämpimiä, maukkaita, meheviä, muhkeita, notkeita, paahtuneita, pehmeitä, pieniä, pikantteja, pirskahtelevia, pyöreitä, raikkaita, reheviä, rodukkaita, rotevia, suuria, samettisia, täyteläisiä, tulisia tai viipyviä? Vai jotain ihan muuta?

Ken tietää, sillä miespoliitikkojen takamuksia ei juuri ole lehdissä näkynyt. Heitähän yleensä kuvataan lähinnä edestäpäin, jotta pärstä näkyisi perseen sijan. Luonnollisestikin.

Mutta nyt meidän ei enää kannata kuvata poliitikkojemme pärstää, vaan sitä toista puolta, koska se voi viedä meidät maailmankartalle!

Äskettäin eräs Ruotsin suosituimmista naistenlehdistä (Amelia) ihmetteli nimittäin kuvan kera, miksi Suomen pääministeri Mari Kiviniemen peppu esiteltiin Ilta-lehdessä. Ruotsalaislehden mielestä suomalainen peppujournalismi on perseestä. Siksi he ovat luvanneet, että jos jokin suuri suomalainen lehti julkaisee kuvia myös miespoliitikkojen pyllyistä (vaatteet päällä), hekin julkaisevat kyseiset kuvat.

Great! Lets do it! Kuvataan siis jatkossa miespoliitikkoja takaapäin (samaan tyyliin kuin Kiviniemi) ruotsalaisten ihailtavaksi. Raukat haluavat nähdä meidän suomalaista mieskomeutta, koska heillä itsellään ei ilmeisesti ole sitä.

En tiedä minkälaisia sikoja ulkonäöllisesti ja luonteiltaan ne ruotsalaismiehet ja poliitikot ovat, mutta siitä olen varma, että suomalainen mies on komea myös takaapäin ja omaa hyvät käytöstavat.

Suomalainen mies ei ole perseestä, eihän...


Pensseli-täti!  15

Katsoin viime viikon lauantaina Ne Salmiset -tv-ohjelmaa, ja siellähän se ”kaikkien suomalaisten rakastama” Pensseli-setä lauloi Niilin hanhet -huumorilaulua. Tai siis sitä syyrialaisen Pensseli-sedän, eli Abdo Mohamadin kurdinkielistä häälaulua, johon nimimerkki The Kassitus on keksinyt tehdä suomenkielisen tekstityksen.

Hääartisti Ebdolle on kerrottu, miltä hänen kurdinkielinen laulunsa kuulostaa suomenkielellä, mutta mies ei ilmeisesti pienestä loukkaannu, sillä Niilin hanhet laulussa lauletaan muun muassa ”No kukas Hazardi, Pensseli-setä… No vissiin hazardi, Meisseli-setä... Omaan perseeseen nyt hän vetää…”.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen löytämä Pensseli-setä oli haltioissaan kuullessaan tulleensa julkkikseksi Suomessa ja halusi heti maahamme esiintymään. Ja eikös hänet sitten kutsuttukin tänne Pohjolaan.

Mutta olisiko asia ollut sama, jos Pensseli-setä olisikin ollut täti? Jos Niilin hanhet -videossa olisi keikistellyt kaunis syyrialainen nuori nainen, joka olisi laulanut hääbiisiä, johon on keksitty suomenkieliset pikkutuhmat sanat, niin olisimmeko me suomalaiset pitäneet naista fiksuna? Enpä usko.

Pensseli-tätiä olisi pidetty ääliönä, jos hän olisi tullut Suomeen ja iloinnut julkisuudestaan. Mitä kauniimpi ja rintavampi Penssel-täti olisi ollut, sitä tyhmempänä häntä olisi pidetty. Kommentteja kuten: ”Eikö tuo typerä misukka tajua, että hänen biisinsä on raiskattu rivoin sanoin ja miksi ihmeessä hän tuli tänne meille Suomeen esiintymään?” olisi sadellut netin keskustelupalstoilla. Pensseli-täti olisi suoraan sanottuna leimattu tyhmäksi tyrkyksi.

Pensseli-sedällä sen sijan riittää selkääntaputtajia. Hän sai kirjoittaa nimmarinsa suomalaisnaisen rintaan ja saunoa suomalaisten kanssa. Mutta olisiko kukaan suomalaismies vastaavasti pyytänyt Pensseli-tätiä kirjoittamaan nimmarinsa vaikkapa…peppuunsa.

Oli miten oli, nyt meillä ei kuitenkaan ole pensseli-tätiä, vaan se Meisseli-setä, joka vetää omaan perseeseen ja naureskelee sille, joten nautitaan nyt siitä, niin kauan kuin huvia kestää. Myönnän, tykkään itsekin Niilin Hanhet videosta ja olen katsonut sen varmaan yli kymmenen kertaa YouTubesta.

Ps. Hakusanalla Mihemmed löytyy YouTubesta lisää Pensseli-sedän ”suomennettuja” biisejä. Muun muassa: Mursuvaara, Lakana, Navaroneen mässäämään, Pestään rahaa ja Namununna nimiset tekeleet.