Pinkki pimpsa alle 30 dollarilla!

  • Sunniva Strömnes

Kävin viime lauantaina Hope hyväntekeväisyysgaalassa ravintola Kallessa. Minä ja ystäväni menimme samaa matkaa naistenhuoneeseen. Tullessani ulos vessakopista lavuaarien luona seisoi kaksi nuorta tyttöä. Katsahdin nopeasti heitä ja jäin sitten tyytyväisenä tuijottamaan peilikuvaani ja pulleita huuliani, johon sipaisin hieman lisää punaa ja kiiltoa. Salin puolella katseeni vangitsi nainen, joka oli pukeutunut kimaltelevaan tunikaan. Hän oli naisellisen kurvikas ja säteili koko olemuksellaan, varsinkin hymyillessään. Kyseessä oli Miss Suomi vuosimallia 2001, eli Heidi Sohlberg (o.s. Willman). Gaalan jälkeen ystäväni kysyi minulta huomasinko ketkä olivat ravintolan vessassa, kun kävimme siellä.

-En tiedä. Jotain nuoria laihoja tyttöjä, joilla oli valjut meikit, totesin ykskantaan, jolloin ystäväni nauroi huvittuneena ja kertoi, että vessassa olivat tämä vuoden Miss Suomen perintöprinsessat.

Kauneus, seksikkyys ja säteily ovat jänniä juttuja. Laiha ei välttämättä olekaan kaunein enää. Kurvikkaat, rintavat ja pulleahuuliset naiset ovat tämän päivän esikuvia. Naiset haluavatkin nykyään yhä useammin juuri pulleammat huulet ja isommat rinnat. Rakennekynnet ja irtoripsetkään eivät enää ole mikään hienohelmojen juttu. Eikä sekään ole omituista, että intiimialueita trimmataan. Esimerkiksi Sandra Bullock yritti ystävänpäivänä muotoilla häpykarvansa sydämeksi ja värjätä ne vaaleanpunaisiksi. Hän kertoi avoimesti, että toimenpide oli hyvin tuskallinen, eikä lopputulos vastannut odotuksia.

Seuraava askel kauneuden tavoittelussa onkin sitten My New Pink Button. Eli siis mikä?

No, tietenkin pinkki alapää. My New Pink Button on värjäysaine, jolla palautetaan pimpsan nuorekas vaaleanpunainen väri. Ei karvojen, vaan häpyhuulten väri. Eräs nainen Idahosta on keksinyt valmistaa ainetta huomattuaan, että hänen oman tavaransa väri oli haalistunut. Vaaleanpunaista pimppi-värjäysainetta saa neljässä eri vivahteessa. Marilyn, Bettie, Audrey ja Ginger ovat vaihtoehtoina (www.mynewpinkbutton.com). Pinkki pimpsa maksaa muuten 29,95 dollaria.

Olen kerran ollut seuraamassa kun eräälle julkkikselle tehtiin polvien kiristysleikkaus. Muistan miettineeni, että mitä ihmeen väliä sillä on ovatko polvet ”ryppyiset”, mutta en enää. Ymmärrän paremmin sen, että joku haluaa sileät polvet, kuin sen, että joku värjää alapäänsä. Polvet ovat esillä, mutta intiimialueet eivät, ellei satu olemaan ”vaatteet pois rahasta” -alalla.

Alla olevassa musiikkivideossa Pink laulaa kauneudentavoittelusta. Toivon hartaasti, etten koskaan elämässäni joudu näkemään otsikkoa: Pinkillä pinkki p… tai Pink tells about her new pink button.

16 kommenttia

Anonyymi

17.2.2010 15:34

Ei lopulta ole mitään väliä sillä, haluaako sileät polvet tai vaaleanpunaisen pillun. Kumpikin on vain merkki siitä, ettei hyväksy itseään sellaisena kuin on, häpeää itseään ja on pinnallisuudentunnossaan valmis maksamaan rahaa turhuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2010 15:58

"Laiha ei välttämättä olekaan kaunein enää."

Öö, kenen mielestä se koskaan itseisarvona on ollutkaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sunniva Strömnes

17.2.2010 16:15

No sanotaanko vaikka muotiteollisuuden, joka vieläkin palkkaa niitä malleja, jotka ovat kokoa nolla. Kyllä se naisiin vaikuttaa, että vaateteollisuus ihannoi laihuutta...ainakin epäsuorasti, jos ei muuta.

Sekin on mielenkiintoista, että jos kerran laihuutta ei ihannoida niin miksi maailmassa sitten on sellainen sairaus, jonka nimi on anorexia nervosa...

Terveisiä Sunnivalta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2010 18:49

Hmm, onko anorexia useinkaan täydellisen ulkonäön tavoittelua? Eikö sen taustalla ole muutenkin kieroutunut minäkuva ja älytön kontrollimania ja pikemminkin elämänhallinnan etsiminen kuin kauneus?
Tai siis hallinnan saaminen edes jostain, kun ei elämästä onnistu.

Ja joo, laihat ihmiset on kauniimpia. Piste. (Vituttaa se minuakin, mutta niin se vain on. Ja vielä kun nuoret on kauniimpia kuin vanhat.) (Paitsi Täykkäreissä on se Susan ja sen tytär Julie. Mahtaa *tuttaa kun oma mutsi on paljon hotimpi.)

Kuihtuneet mallit ei ole. Mutta sitten taas, sen tosi kauniin ja sen kuihtuneen välissä on vain hienonhieno ero.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2010 19:13

Moikka Sunny!

Työssäkäyvien ylipainoisten naisten osuus suomessa on 44% ja selvästi ylipainoisten osuus on 16%. Total 60%!!

*Yleisyys anorexia nervosa
Sairautta esiintyy eniten nuoruusiässä, 12-24 -vuotiaiden joukossa. Tässä ikäryhmässä esiintyvyys länsimaissa on noin 0,5-1 prosenttia. Suomen esiintyvyysluvuista ei ole tarkkoja tietoja. Naisia sairastuneista on 90-95 prosenttia. Keskimääräinen sairastamisaika on 6-7 vuotta.

*liite poliklinikka.fi

Ei taida paljoakaan vaikuttaa muotimaailman ihanteet meidän plösöihin tyttöihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2010 20:11

Ihmiset on kaunistautuneet läpi historian mitä erilaisimmilla tavoilla. Ja varmaan on aina riittänyt niitä, joitten mielestä muitten tavat kaunistautua ovat jotenkin "väärin" tai liiallisia. Näinhän tässä sinunkin kirjoituksessa: häpyhuulten värjääjä on kummajainen (tai strippari tai huora). Jos nainen värjää pimppinsä ollakseen kauniimpi omaa kumppaniaan varten - no sehän olisi täysin käsittämätöntä.

Tuleeko vain meikkaus, kainalokarvojen ajelu ja kauniit alusvaatteet sallia? (Miksi seksikkäitä alusvaatteita kukaan pistää päälle ellei aio riisua päällysvaatteita?) Vai sallitko myös häpykarvojen siistimisen ilman, että tarvitsee leimautua strippariksi tai huoraksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sunniva Strömnes

18.2.2010 01:07

Tässä myös sitaatti Poliklinikka nettisivustolta:

"Ympäristötekijät, kuten langanlaihoja valokuvamalleja esittelevät lehdet sekä internetsivustot, joilla julkaistaan laihuutta ihannoivia kuvia ja tarinoita, saattavat laukaista anoreksian. Nämä ulkoiset vihjeet saattavat saada alttiin yksilön painon laskemaan, mikä puolestaan käynnistää itseään kiihdyttävän, syömistä vähentävän ja yhä pienempää kehoa tavoittelevan pakkomielteisen noidankehän."

Toki myös liiallinen ylipaino on pahasta ja terveydelle haitallista, sitä en kiistä.

Mielipiteeni tuosta new pink buttonista on, että se on täysin turha ja omituinen, koska mielestäni miehen pitäisi hyväksyä naisensa intiimialueet sen värisinä kuin ne ovat. Kenelle miehelle esimerkiksi tulisi mieleen värjätä alapäänsä miellyttääkseen naista. Ei nyt ihan heti tule sellaista tyyppiä mieleen.

Mutta, jos joku haluaa värjätä intiimialueensa, minä en häntä tuomitse. Ei sellainen ihminen siis ole kummajainen, vaikka minä en tuota värjäyshommaa tajuakaan. Polvien kiristysleikkauskin on ihan ok, mutta en minä sitäkään ihan kokonaan ymmärrä.

:)Sunniva

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

18.2.2010 09:19

Näin sivukommenttina, siitä on kauan, todella kauan kun viimeksi olin kiinnostunut jostain anoreksian partaalla olevasta missikisamuotin naisesta. Hoikka on hyvä, parempi jos treenaa aktiivisesti, mutta huomattava alipaino ei ole koskaan hyvä juttu. En vain ymmärrä näitä nykypäivän mainstream-ihanteita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Morris

18.2.2010 10:54

> Mielipiteeni tuosta new pink buttonista on, että se on täysin turha ja omituinen, koska mielestäni miehen pitäisi hyväksyä naisensa intiimialueet sen värisinä kuin ne ovat. <

Ja missäs se taas sanottiinkaan että juuri mies haluaa sen naisen toosan värjäyttää?

Oikea syy on saman sukupuolen (eli tässä tapauksessa naisten) välinen kilpailu. Vaikka toosan väriä ei julkisesti esitelläkään, on se kuitenkin pieni kilpailuetu ja antaa ehkä pienen psykologisen boostin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intrasexual_competition#Intrasexual_and_intersexual_selection

Kukaan muu kuin nainen itse ei voi pakottaa itseään värjäämään toosaansa, hiuksiaan, leikkaamaan säärikarvojaan tai viiksiään, hankkimaan silikoneja tai laittamaan huulipunaa tai käyttäytymään fiksusti.

Noin tekemällä varmasti menestyy paljon paremmin pariutumismarkkinoilla mutta sehän on naisen oma valinta kuinka paljon haluaa siihen panostaa. Jos kaikki naiset olisi karvaisia plösöjä, ei naisten keskimäärin tarvitsisi panostaa niin paljon koska miehet joutuisi tyytymään siihen mitä on tarjolla.

Mutta aina löytyy joku joka haluaa menestyä paremmin ja panostaa muita enemmän. Siitä olkaa sitten kilpailu.

Pelkästään miehiä on turha syyttää tässä(kään) asiassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2010 12:49

Posliinipimppa on epäesteettinen. Karvat takaisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.2.2010 21:27

Eiköhän kyllin moni mies saa E 250 ja E251 lisäaineet syömistään makkaroista. Sitäpaitsi hyvästä salamista ei jää karvoja suuhun.
Rehellisyyden nimissä haluaisin kokea kaikki neljä värivaihtoehtoa.
Hyvä lahjaidea!! Kiitti vinkistä S.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2010 01:22

Muotimaailman tytöt on laihoja koska vaatteet näyttävät paremmilta tai ainakin tulevat paremmin esiin laihojen vaateripustintyttöjen päällä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.2.2010 02:15

OMG, löysin juuri uuden ihanteeni... <3 Pink! Siis tuo laulaja, ei se alapääväri.

PS. En muuten ymmärrä viittauksia missien anorektisuuteen, pakko oli käydä katsomassa kuvat mainituista nykyisistä ja entisistä misseistä, ja ihan normaalin näköisiä tyttöjähän nuo hallitsevat perintöprinsessat ovat, aivan samoin kuin mainitsemasi Heidi Sohlberg. Mallien anorektisuus on sitten asia erikseen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.3.2010 21:03

nää "ainoa syy polvien kiristämiseen on se ettei hyväksy itseään" jutut on täyttä paskaa kuten aina. kyse on useammin siitä, että haetaan muiden hyväksyntää, eikä tunneta pärjäävänsä rumana. turha noita itsensä leikkelijöitä on ainakaan kaikkia syytellä. pitäis syytellä jotain ihan muita tahoja, kuten mediaa. vaikka eihän se mua haittaa tippaakaan, että naiset tekee itestään entistä paremman näkösiä. jatkakoot vaa samaan malliin, kunhan ei omaa terveyttään uhkaa tai touhu mee täysin järjettömäksi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.3.2010 16:55

Laihuuden ihannointi johtuu osittain homomiesten ihanteista (Newsflash: homomiehet hallitsevat muotimaailmaa). Useimmat muotimaailman naismallit ovat kasvoiltaan ja kropaltaan teinipoikamaisia. Katsokaa esimerkiksi Kate Mossia tai Saimi Nousiaista. Homoseksuaalit muotigurut valitsevat näytöksiinsä mieleisensä mallit (anorektiset, kivikasvoiset androgyynit), ja media seuraa perässä kuin lammaslauma. Myös naisten omat ihanteet vaikuttavat laihuuden ihannointiin, ja naisten ulkonäköihanteet eivät vastaa heteromiesten ihanteita. Toki huippumalleina on myös Elle McPhersonin, Cindy Crawfordin ja Heidi Klumin kaltaisia heteromiehen päiväunia, mutta he eivät olekaan sitä perinteistä catwalk-tyyppiä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

polarsun80

30.3.2010 17:10

Kandee katto Desmond Morrisin Human Sexes. Liittyy suoraan aiheeseen.
googlea peliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi