Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ruokavalio.

Karppaus skarppaus  6

Kunika moni on ollut karppaaja jo vuosia tai pidemmän aikaa?

Ihmeellinen vaikutus on kyllä medialla ja sen kyllä joistain asioista huomaa.

Esimerkiksi karppauksen hehkutus ja arvostelu joka puolella alkoi kun sormen napsautuksesta. Erään henkilön haastattelusta nousi kohu ja siinä lomassa sitten kaikkien terveyslehtien ja jopa ip-lehtien kansissa on karppaus-artikkeleita.

Hassua vaan kun karppauskin on ollut jo pidemmän aikaa mutta nyt se nostettiin tapetille kun joku tunnettu tunnusti itsensä karppaajaksi. Niin helppoa se on. Jokainen laji, tuote palvelu tai oli se sitten mikä tahansa tarvitsee näköjään kasvot.

Itse olen yrittänyt karpata mutta mulla se on enemmän tota skarppausta. :) En voi sille mitään, että aina kun menen ravintolaan tekee niin hurjasti mieli perunoita, ranskalaisia että en saa suustani sanaa ulos ja vaihdettua niitä esim. vihanneksiin kun aniharvoin.

Jossain vaiheessa sorrun aina pullasorsailuun. Sipsit on mun pahin vihollinen, mutta samalla mun rakkain naposteltava. Me taistellaan lähes joka viikko.

Oli niin tai näin, mutta itse olen ehdottomasti karppaamisen kannalla ja huomannut mm. sen että kun syö lihaa, kanaa tai kalaa ja vihanneksia ja salaattia leivän mussuttamisen ja perunoiden sijaan, olo on huomattavasti parempi.

Koskaan ei myöskään ole turvonnut olo ja tuntuu varsin kevyeltä jos jaksaa pysyä ruodussa.

Olin aina halunnut maistaa karppi leipää eli karppista, mutta tuntui että sitä ei saa mistään enkä löytänyt. Nyt sitä saa sitten karppibuumin takia jokaisen kaupan leipähyllystä. Myöskin mun lähialepasta. Sitä voi aamuisin syödä pari palaa. Vain 3 g hiilareita. Ja mun mielestä se on hyvää!


Easy Diet!  21

No nyt kauan odotettua laihdutushöpinää. Voin kertoa että laihduttaminen on helppoa! Kuulostaako typerältä. Kaikki ajattelee että no ei v*tussa ole. voin kertoa että kyllä se on. Kun välttää tiettyjä ruoka-aineita mitkä ei ole ihmiskehon kannalta tarpeellisia ja pitää määrän suosituksissa ei pääse lihoamaan, ellei ole kyseessä lääkityksen taisairauden aiheuttama syy.

Perustietoa minkä kaikki ovat varmasti kuulleet, mutta ei niinkään oppineet on vältä hiilihydraatteja jotka tulevat leivästä, riisistä, pastasta, nuudeleista, jne jne. Niitä on kuitenkin saatava, mutta oikea hiilihydraattien lähde tulee kasiviksista ja osa myös joidenkin lihojen mukana vähäisissä määrissä, mikä on riittävä ja oikea määrä ihmiselle.

Toinen väite voisi olla että liiku enemmän kuin syöt. Tästä olen erimieltä sillä vaikka liikkuisit hullunlailla niin on lähes mahdotonta kuluttaa enemmän kuin on syönyt ja kaikenlisäksi pitää kirjaa kaloreista kokoajan. Sitäpaitsi sakkoa tulee aina joku kerta ja sitten otetaan vain pakkia lähtöpisteeseen. Yhdistelmä on oltava kunnossa. ruoka ja liikunta. Olen monesti ollut vähän laiskemmalla tuulella ja laiminlyönyt minun liikkumistani, mutta olen syönyt oikein esim. kun olen kaksi kuukautta ollut liikunnan suhteen toimeton, niin en ole huomannut muutoksia kehossani. Sen sijaan jos söisin kaksi kuukautta miten sattuu ja liikkuisin vähän niin tulos olisi huomattavasti huonompi. Voitteko kuvitella että yhden palan suklaan syömisen jälkeen pitäisi kävellä 5 kilometriä, että se olisi kulutettu. Sokeri on ihmisen pahin vihollinen ja sitä pitää välttää täysin jos haluaa laihtua. Se imeytyy välittömästi ja on painonpudotuksen piru. Siksi itse jos juon esim. coca colaa juon sen zerona. Ei sokeria. Sitä en suosittele myöskään keinomakeutuksen takia jolla on huonoja sivuvaikutuksia sekä hampaille huono vaikutus, mutta mieluummin se harvoin kun sokeripommi. Mä en ole konkari karppaamisessa eli siinä elämäntyylissä missä vältetään hiilareita mutta tämä on hyvä paikka opiskella www.karppaus.info.

Eli siis kun sanoin että laihduttaminen on helppoa se pitää paikkaansa. Voit laihtua jos noudatat ohjeita etkä lisäile omia sääntöjä tai poikkeuksia ja oikeuksia tehdä muuten kuin kerrotaan. Jos noudatat sääntöjä mitä olet itsellesi laatinut mm. treenipäivät ja ruokavalio, et luisu etkä lusmuile niistä niin onnistut tavoitteessa. Voin kertoa että itse olen onnistunut kerran ja taas luisunut, mutta se tunne kun saavutin mitä halusin oli mitä mahtavin. Verrattavissa siihen että itsetunto kohenee kolminkertaiseksi ja kaikki tuntuu ihanalta ja upealta. Asenne muuttuu ja menestyt asenteen myötä paremmin mm. töissä, parisuhteessa, kotona jne..Mitä tahansa keksitkään. Jo kuukauden itsekuri ja kaikista omista lempiherkuista irti pääseminen on se kovin kynnys ja vanhat tavat mm.sipsipussi kun tulee lauantai action on äärimmäisen vaikeita. Mutta ne vaan pitää kovalla tahdolla korvata dipattaviin porkkanoihin ja ajatella että tuokin kovakuntoinen ja kroppainen mimmi/äijä telkkkarissa on käynyt vähintään saman läpi kuin minäkin nyt joudun. Joskus näytän yhtä hyvältä. Kaikki riippuu siis omasta panoksesta. Mikään ei ole ilmaista.

Loppuun otsikon mukainen neuvo. Easy diet. Kokonaan proteiinipainotteinen kuuri jota noudatat ohjeiden mukaan ja saat hyvän startin jonka jälkeen syöt lihaa ja kasviksia niin voila. Vierailkaa easydiet.fi niin siellä on ohjeet. Itseltä lähti viikossa ainakin 4 kiloa. Mutta vain tarkalla noudattamisella. Ei mitään ylimääräistä!