Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on SK.

SK:n uudet tuulet

Merkittävä muutos, josta Sedu puhui jo alkuvuodesta, julkaistiin eilen. SK Ravintolat tiedotti, että Night People Group Oy on ostanut suurimman osa SK Entertainment Group Oy:n Suomen tytäryhtiöistä. Vaikka yrityksellä on uusi nimi, ja rahoittajien tuki, Night People Groupin taustalla olevat henkilöt ovat pitkälti SK:lta. Myös Sedu on mukana yhtenä omistajana.

Tällä järjestelyllä SK pääsi vetäytymään muutamilta pienemmiltä paikkakunnilta, joissa toiminta ei ollut kannattavaa. Samalla Turun liiketoiminnat myytiin paikalliselle johdolle ja sijoittajille.

Mitä uudistus sitten tuo mukanaan?

Aikaisemmin SK:n ongelma on tuntunut olevan yökerhojen liian hätäinen uudistaminen, nimienvaihdokset ja sitä kautta hienoinen uskottavuuden kariseminen.

Uuden konsernin brändejä ovat muun muassa Apollo, Tivoli ja The Tiger, joista kaksi ensimmäistä on viikonloppuisten ikuisuusjonojen perusteella mainioita konsepteja ainakin Helsingissä ja kolmannella on mitä upein sijainti.

Nyt luvassa on toimitusjohtaja Antti Raunion mukaan kasvun tavoittelun sijaan vanhojen paikkojen kehittämistä. Kuulostaa oikein lupaavalta, kunhan kehittäminen ei tarkoita vain maalipintojen ja nimikylttien vaihtoa.

Näin yökerhoista tykkäävänä kohderyhmän edustajana toivoisin siis, että uudistuksen myötä malttia tulee lisää. Vaikka yöelämä kaipaakin tasaisesti uusia paikkoja ja elävyyttä, on kiva, jos uusiin paikkoihin ehtii tottua. Muuten käy niin kuin Tanja Vienonen-Karpela-Saarela-Karpelan kohdalla, eli kukaan ei enää muista mikä nykyinen nimi olikaan, eikä ketään oikeastaan enää edes kiinnosta.

Ja PS. Pliis SK, älkää käyttäkö enää yhdenkään paikan sisustukseen eläinkuosia.


Esimakua Velvetistä  4

Birdlandin tilalle Manskulle avataan huomenna Velvet. Tässä muutamia kuvia tulevasta paikasta!

Velvetin alakerran piano.
Velvetin alakerran piano.

Alakerrassa on piano, ja avajaisiin tulee pianisti toivottamaan vieraat tervetulleeksi "Draaman ensimmäiseen näytökseen".

Velvetin tanssilattian katossa on art deco-tyylinen maalaus.
Velvetin tanssilattian katossa on art deco-tyylinen maalaus.

Maalaus on Velvetin katosta, samantyylistä taidetta on luvassa enemmänkin.

Studio51:sen peilipallo on löytänyt tiensä Velvetiin.
Studio51:sen peilipallo on löytänyt tiensä Velvetiin.

Sedun Studio51:seen teettämä kultainen peilipallo on löytänyt kodin Velvetistä.

Velvetin vip-tila. Leopardikuosi on pohjana paikan sisustuksessa.
Velvetin vip-tila. Leopardikuosi on pohjana paikan sisustuksessa.

Vip-tilassa, kuten muuallakin ravintolassa, suositaan leopardikuosia.

Miltäs näyttää?


Strippareita onko heitä?  4

Kuulin mielenkiintoisia uutisia. En tosin suoraan asianomaisilta, joten pieni virhemarginaali on olemassa. Älkää siis syyttäkö, jos seuraava ei tule tapahtumaan.

Kuulemani mukaan yökerho Burleskin (synt. 19.2.2010) nimi tullaan piakkoin vaihtamaan. Yksi syy (se ainoa, jonka minä olen kuullut) on se, että ihmiset luulevat paikkaa strippibaariksi.

Tässä voin vain palata Tisseillä vai ilman?-postaukseni aiheeseen. Pohdin, miksi baarikulttuurissamme puolialastomat naisesiintyjät ovat joko epäilyttäviä tai eksklusiivisia. Nyt olen tavallaan saanut vastauksen kysymykseeni: ne ovat vain epäilyttäviä.

Jos baaria luullaan riisumismestaksi, sinne ei mennä. Toisaalta Gentlemen’s Clubin kaltaiset strippibaarit porskuttavat eteenpäin. Rehelliseen strippibaariin meno on siis ainakin osalle baarikansaa ihan ok, mutta paikkaan, jota luullaan strippibaariksi, ei mennä? En jää kyselemään logiikan perään.

Mietityttämään tietysti jää, riittääkö Burleskille pelkkä nimenmuutos. Esiintyjinä kun on kuitenkin muun muassa juuri burleskitaiteilijoita, joiden show’hun kuuluu riisuminen.

Ps. SK siirtyy tisseistä torviin, kun Manskulle avataan Birdland jazzklubi. Hs.fi:stä löytyy aiheesta uutinen:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Entisest%C3%A4+Mikado-y%C3%B6kerhosta+tehd%C3%A4%C3%A4n+jazzklubi/1135256808176


Piiri pieni pyörii  3

Aloitin bloggaajan urani viime vuoden lokakuussa vihjaamalla uudesta yökerhosta. Yökerho oli Fabrik. Eilen vietettiin Fabrikin viimeistä iltaa. Lyhyestä virsi kaunis, näemmä.

Syitä lopettamiseen en tiedä. Käsittääkseni kohderyhmä oli löytänyt paikan jokseenkin hyvin, ja viikonloppuisin Pohjoisen Rautatienkadun varressa juhlia riitti. Oli miten oli, nyt kysymykseksi jää, mitä Fabrikin tilalle tulee?

Kolmannen käden tietona olen kuullut, että Tiger alkaa palvella Fabrikin asiakkaita uusin alennetuin ikärajoin. Jos Pohjoisen Rautatienkadun tila jää SK:lle, paikalle siis tuskin tulee uutta hienoon menoon tarkoitettua klubia.

Mitä tilalle voisi siis tulla? SK:n yökerhotarjonta Helsingissä on jo hyvin kattava. Tarkastellaanpa.

Burleski on vanhemmille hienoon menoon, Apollo samalle kohderyhmälle rennompaan. Butterfly on nuoremmille suunnattu rento mesta, ja Tiger näyttää nousevan nuorten Burleskiksi. Huuma on uusi Onnela, ja sen vieressä oleva Hurmio on vanhempien Armas. Simonkadun Herkku taasen on nuorempien Armas.

Oma villi veikkaukseni on, että jos paikka pysyy SK:lla, tilalle tulee jotain vähin äänin kuopatun PartyBoxin kaltaista (PB raivattiin pois Hurmion tilalta). Railakkaalle afterski-menolle (ilman skiitä) lienee aina tilausta. Vielä laskettelukauden loputtuakin.


Fredan Moulin Rouge

Tässä ensimmäiset maistiaiset SK:n uusimmasta klubista! Burleskin sisuskaluja; olkaa hyvä!

Lisää visuaalista nautintoa luvassa myöhemmin, kun ruodin tarkemmin avajaisten kulkua. Oliko itse S.K. paikalla? Mitä syötiin? Ja onko Olli Saarela siirtynyt ravintola-alalle? (No, siihen en osaa vastata, mutta sanottakoon, että siellä se Olli pyöriskeli jo puoli kymmenen aikaan. Lehdistötiedotteessa mainittiin julkkisten saapuvan paikalle klo 22 alkaen.. Tosin voi olla, että Olli oli jäänyt harhailemaan ravintolaan jo Freda 51:sen aikoina..)

Burleskin sisuskaluja part 3
Burleskin sisuskaluja part 3
Burleskin sisuskaluja part 2
Burleskin sisuskaluja part 2
Burleskin sisuskaluja
Burleskin sisuskaluja