Taksilla vai ilman?

  • Nina Niskanen

Ilta-Sanomat uutisoi eilen perjantain ja lauantain välisen yön olleen yksi vuoden vilkkaimmista taksiöistä. Ei ihme, sillä pikkujoulukausi on juuri alkanut, ja viime yöt ovat olleet Helsingissäkin reippaasti pakkasen puolella.

Pisimmät odotusjonot olivat arvion mukaan syntyneet Rautatientorin ja Erottajan taksitolpille. Rautatientorin taksitolpan jono on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, koska lähialue on kuormitettu baareilla ja ravintoloilla. Erottajan taksitolpasta taas tulee ensimmäisenä mieleen Sir Eino ja muut Eteläesplanadin anniskelupaikat, jotka ainakin oman kokemukseni mukaan tuntuvat olevan keski-ikäisen pikkujoulukansan suosiossa.

Normaaleina bileiltona taksin tilaaminen tekstiviestillä toimii yleensä todella hyvin ja kyydin saa helposti. Hyväksi havaittu tekstiviestitilauskaan ei aina toimi pikkujouluöinä, vaan vastausviestissä pahoitellaan kaikkien alueen taksien olevan varattuja. Silloin taksi-indeksin voi sanoa olevan erittäin koholla.

Taksi-indeksi tarkoittaa samaa kuin pikkujouluindeksi. Mitä pidemmät jonot viikonloppuöisin/mitä enemmän pikkujouluja, sitä paremmin taloudessa menee. Ajatus kohenevasta taloustilanteesta ei tietysti välttämättä kauheasti lämmitä puoli neljän aikaan yöllä viidentoista asteen pakkasessa ja purevassa tuulessa jonotellessa.

Linkki Ilta-Sanomien juttuun: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Poikkeuksellisen%20pitk%C3%A4t%20taksijonot%20pikkujouluy%C3%B6n%C3%A4/art-1288352259209.html

Kirjoitettaessa soi The National - Fake Empire

1 kommentti

Anonyymi

28.11.2010 12:40

Pidän mahdollisena, että kirjoituksen laatija oli hallusinogeenien vaikutuksen alaisena. Vai oliko kenties niin, että jonkinlainen "energiapallo" oli sekoittanut konseptit?

Miten ihmeessä väitettyjen indeksien (taksi/pikkujoulu) voidaan katsoa korreloivan taloudellisen noususuhtanteen kanssa silloin, kun käsillä on nimenomaan sanottu "pikkujoulu"-sesonki, joka tunnetusti kohottaa taksijonojen pituutta olipa taloudellinen suhdanne mikä hyvänsä. Puhumattakaan tietysti siitä, että samaan aikaan Helsingissä on talven toistaiseksi kovimmat pakkaset. Kuten linkitetystä artikkelista käykin ilmi, ilmaisi taksijonoasian kiistaton auktoriteetti, eli taksikeskus yksiselitteisesti, että jonot johtuivat pikkujoulusesongin ja pakkasen kombinaatiosta.

Väite siitä, että 20 asteen pakkasessa pikkujoulusesonkina esiintyvät pitkät jonot ovat merkki taloudellisesta noususuhdanteesta on vähintäänkin "reteä muuvi", joka kaipaa tuekseen tieteellistä taustaa/lähdettä. Voisitko ystävällisesti liittää ne lähteet tähän, kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi