Tammikuun terveysintoilut

  • bbHennaK

Kauhea buumi on kyllä aina tammikuussa joka asiassa mikä liittyy laihtumiseen ja terveyteen. Ihmiset ikäänkuin puhdistaa kehoaan ja ei juo ja käy salilla ja tekee kaikkea ihan vaikka detoxteen juomisesta alkaen.

Itsekkin olen moiseen hurahtanut, mutta eipä iloa kauan kestänyt kun kielsin itseltäni kaiken, dieettasin ja kävin salilla 5 kertaa viikossa. Nyt olen palannut takaisin entiseen ja valitettavasti en onnistunut omissa tavotteissani. Suunnitelmat tipattomasta tammikuusta myös kaatuivat. Uusi yritykseni alkaa kun aloitan Body Camp kuntoleirin nyt tammikuun lopussa jos silloin sen piti alkaa muistaakseni. Enismmäinen aloitus oli 16.pv jolloin en kerennyt mukaan.

Salilla käydessäni huomasin että vaikka kuntotunteja olisi järjestetty sata päivässä niin tunnit olisivat täynnä. Kysyntä on aivan sairasta ja jonotus oli tuskallista. Itse käyn satsilla.

Jopa kuntosaliohjaajat tietävät sanoa, että tilaa vapautuu heti helmikuussa ja ihmisten hömpötys loppuu kuin seinään. Ne ketkä ovat vuosia urheilleet eivät perusta tammikuuhun eikä kesäkuntoihin tms. liikunta on osa jokapäiväistä elämää ja elämäntapa.

On kuitenkin ihanaa huomata, kuinka jokaisessa ihmisessä on toivoa oman kuntonsa ja terveytensä suhteen ja halutaan tehdä muutoksia parempaan. Toivottavasti minäkin nyt vihdoin repsahduksesta huolimatta onnistuisin tavoitteissani ja pääsisin unelmakuntoon. Kiloja tullut lisää runsaat 8 kiloa. olen aivan rikki asiasta.

6 kommenttia

Anonyymi

17.1.2012 04:52

Ei se 8 kilon painon lisäys koko totuutta kerro. Siinä voi toki olla ihraakin, mutta ainakin osa on nesteitä. Toisaalta mitä tulee tuohon, että käyt yhdellä salilla ja siellä on tietyt tunnit täynnä, niin kyseessähän on tekosyy. Nyt sait siis tällä tekosyyllä siirrettyä treenin aloituksen tammikuulta helmikuulle. Samaan aikaan voit vallan hyvin leikata hiilarit alas ja aloittaa aerobisen treenin. Kun käyt joka päivä polttamassa pyörällä, matolla tai krossarilla sen vajaat tuhat kaloria ja et syö hiilareita, niin sun paino tipahtaa kuulaudessa jo sen 5kg. Todellinen tippuminen on enemmän,mutta joudut huomioimaan, että samaan ainaan mahdollisesti pakaroihin ja reisiin tulee hiukan lihasta ja veren plasmavolyymi nousee, joten vaaka ei koko totuutta kerro. Unohda Henna tekosyyt ja ota itseäsi niskasta kiinni. Olis hienoa nähdä se sun syötävä kroppa taas ens kesänä Hietsussa superlunnossa! ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2012 11:12

Hmm, tuota menoa sinulle Henna kertyy noita aloituksia varmasti seuraavana vuosina vaikka kuinka monta. Mikset vaikka puhuisi ruokavaliosta tai treenauksesta jonkun ammattilaisen kanssa, kun sinulla niitä tulojakin on? Tai lainaat kirjastosta kirjoja tai ainakin käyt lukemassa puolen vuoden Kunto Plussat tai mistä nyt ikinä voisit alkaakin järkevän tavan siinä tapauksessa, että olet tosissaan tuon homman kanssa. Kun itse halusin alkaa kuntoilemaan säännöllisesti vuonna 2004, en tosiaankaan aloittanutu sitä millään armybic-leirillä. Olisi varmasti mennyt motivaatio heti alkuunsa. Olin miettinyt, mikä minua kuntoilussa motivoi ja mitä tavoitteita minulla sen suhteen on. Toisekseen olin sitä mieltä, että kuntoilun pitää olla kivaa. Ja siitä lähtien olen liikkunut säännöllisesti. Lajirepertuaariin kuuluu sellaisia liikuntamuotoja, joita on motivaatio-ongelmien sattuessa matala kynnys harrastaa.
Ja minäkin käyn välillä rilluttelemassa, en vaan ehkä vedä rilluttelukausia niin överiksi, kun tiedän, mikä on liikaa arkea, terveyttä ja liikuntarutiineja ajatellen.
Ja tuo rilluttelu - kuntokuuri -vuorottelu ei varmasti tee hyvää terveydellesi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2012 17:24

Älä välitä, mun pitäisi pudottaa 20kg, tai ainakin 15kg, että alkaisin olemaan normaalipainoinen. Aloita vaikka ihan pienistä, arkisista jutuista: vaihda hissit ja liukuportaat tavallisiin portaisiin, vaihda epäterveelliset napostelut vaikka kasviksiin, vaihda limut ja sidukat veteen/maitoon/tavalliseen vichyyn (makeutetut vichyt pilaavat hampaat) jne. Kyllä me tästä vielä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

18.1.2012 20:33

Hei tsemppii vaan ei kannata heti luovuttaa jos tulos ei näy 2 viikon sisällä.. :) ! Moni noista tammikuun jumppaajista jumppaa tasantarkkaan omantunnon tuskista joulun mässäilyn ja paskojen elämäntapojen takia ja hyvittäävät 2 viikon kuntokuurilla sen itelleen, että voisi sanoa jumpanneensa ja yrittäneensä. Kun asian päättää että nyt laihdun ja tässä pysyn suomalaisen sisun kautta (joka on monelta kadoksissa) niin sillon urheiluun,ruokailuun ja elämäntapoihin sitoutuu välittämättä makean nälästä, tai väsymyksestä. Näin ne elämät muuttuu.. päätöksillä, päämäärillä ja todellisella halulla.. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.1.2012 11:49

henna lupailee ja kuntoilee. kyl huomaa et sä oot niin lapsi vielä kun et osaa pienestä jutusta pitää kiinni. ja kuinka sä asut yksin ja olet itsenäinen.. joo, asioista voidaan olla montaa mieltä.
mee takas antin kainaloon ja myykää karvoja, olit sillon paljon mielenkiintosempi kuin nyt Martina kopiona. Susta ei koskaan tuu samanlaista supermimmiä ko siitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Althea

23.1.2012 19:56

Treenin tueksi suosittelen kalorilaskuri.fi:tä. Itsekin joskus rantakuntoon halunneena sitä opettelin käyttämään kuukauden päivät ja tuloksia tuli kun järjestelmällisesti pyrki tiettyyn ruokaympyrään päivän aikana. Kun sitä oppii käyttämään niin treeni-intokin pysyy ylhäällä kun ruokavalio tukee sitä mitä tekee salilla (tai sen ulkopuolella). Kun alkaa kunto nousta, tuloksia näkyä/tuntua ja syökin hyvin (jos syö terveellisesti niin ei tarvitse nälkää nähdä!) niin pysyy omatuntokin keveänä kun tietää, että on ne tietyt päivät milloin saa herkkuja vetää ja muina aikoina sitten täysillä eteenpäin treenin ja ruokavalion suhteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi