Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tapas.

Ravintolapäivä  2

Viime sunnuntai oli taas yksi uusi kokemus ja erikoinen päivä lisää. Silloin järjestettiin ravintolapäivä, jonka aikana jokainen tavallinen tallaaja sai perustaa halutessaan oman ravintolan.

En ollut koskaan moisesta tapahtumasta kuullutkaan, mutta tänä vuonna kaverini kertoi ja kutsui minut mukaan joukkoon kiertämään mahdollisimman paljon eri ravintoloita.

Tapahtumalla oli näköjään hurja suosio, nimittäin vaikka ajoissa olimme liikkeellä niin lähes kaikki paikat oli pistetty kiinni koska ruoka ja juomat oli loppu. Erään tapas ja viinibaarin edessä oli ollut tuntia ennen avaamista jonossa yli sata henkeä ja tapakset loppuivat minuuteissa.

Koko idea ja keksintö kyseisestä päivästä oli todella hauska ja elämys sekä asiakkaille että kauppiaille. Tapaspaikan järjestäjät tarjoilivat tapaksensa omassa kaksiossaan ja ottivat sata tuntematonta henkilöä kotiinsa syömään. Aikamoista. Hauskin ja erikoisin keksintö oli mielestäni makkarakori idea.

Ullanlinnassa nuori kaunis neito kurkotti ikkunasta ulos ojentaen köyden varassa olevan korin jonne sitten laitettiin rahat ja vastineeksi hetken päästä tippui makkaraperunat. Ruoka oli myös äärimmäisen herkullista.

Kävimme monissa eri paikoissa ja kuljimme ratikalla ympäri helsinkiä pysähtyen aina ravintoloihin. Suurin osa oli katuravintoloita, mutta ikkunakauppa oli myös hyvä vaihtoehto.

Eräs henkilö asui ensimmäisessä kerroksessa. Hän oli avannut ison ikkunan selkosen selälleen ja siinä oli sitten yrttiviinishotti tarjoilu sekä yösnägäri. Tapahtuma oli talon sisäpihalla ja paikalla oli oikein dj soittamassa. Naapurin mummo oli kutsunut poliisit paikalle ja poliisit vaan rauhoittivat mummon ja jäivät huvittuneina seuraamaan bileitä. Jono oli liian pitkä joten lähdin kotiin nukkumaan.

Mietimme kavereiden kanssa, että ensi vuonna kyllä laitetaan ravintola pystyyn. Tietysti tuli sitten siinä hauskoja ideoita ja nimiä mieleen. Miten olisi Hennan jäätelöbaari eli Hennan tötteröt (.) (.) ? Mä kyllä harkitsen vielä ideaa kuitenkin muutaman kerran :)