Tisseillä vai ilman?

  • Nina Niskanen

Nuorehko nainen heiluttaa peppuaan viehkeästi korokkeella. Yläosattomissa. Olemme aivan tavallisessa tissibaarissa Pietarissa.

Suomessa yläosattomissa heiluvia esitanssijoita löytyy käytännössä vain hieman likaisiksi leimatuista strippibaareista. Toisaalla, esimerkiksi juuri Venäjällä, on normaalia mennä baariin, jossa palkatut naiset keikistelevät lähes ilman rihman kiertämää. Myös naiset käyvät näissä paikoissa, ja
asiakkaiden joukosta löytyy niin nuoria kuin vanhojakin.

Burleski ilmiönä on tuonut tissit kotoisan baarikansankin keskuuteen. Ilmiötä tosin voi pitää jollain tapaa yläluokkaisena, jopa korkeakulttuurina, liitetäänhän burleskiin muun muassa satiiri sekä teatraalisuus. Burleskiin liittyy myös julkilausuttu ajatus naisten ”vapautumisesta” ja rajojen rikkomisesta (hohhoijaa, todella radikaalia, että kaiken kokoiset naiset voivat keikistellä vähissä vaatteissa ja yliampuvissa asuissa). Pietarilaisessa baarissa aatteellisuutta sai etsiä. Naiset toimivat vain viihdyttäjinä.

Miksi suomalaisessa baarikulttuurissa puolialastomat naiset (enkä nyt puhu asiakkaista) ovat joko epäilyttäviä tai eksklusiivisia?

Kirjoitettaessa soi Florence + The Machine - Rabbit Heart (Raise It Up)

3 kommenttia

Anonyymi

25.4.2010 20:24

Venäjällä suhtautuminen erotiikkaan ja seksikkyyteen on paljon vapaampaa ja luonnollisempaa kuin Suomessa. Jo Neuvostoliiton aikana oli varieteita ja yökerhoja ja jopa tavallisia ravintoloita joissa oli puolialastomia tanssijoita tissit paljaana esittämässä ohjelmaa. Sittemmin selvisi että tanssijat olivat paikallisen balettikoulun oppilaita jotka saivat vapaaehtoisesti päättää kohdallaan haluavatko hieman lisäansioita noista esiintymisistä. Lähes kaikki halusivat eikä kukaan pitänyt tuota säädyttömänä, esitykset olivat hyvin harjoiteltuja ja kauniita, värikkäitä. Suomessa en ole vastaavaa havainnut missään, en nyt enkä aiemmin. Suhtautuminen on ihan eri. Siksi kai.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

28.4.2010 12:04

Miksi? Koska Suomi on joka tavalla tasa-arvoisempi maa kuin Venäjä? Koska Venäjällä on valtavasti äärimmäisen köyhiä naisia, joita voi palkata pikkurahalla ketkuttelemaan ja Suomessa ei ole?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.4.2010 11:19

Miksi pitäisi olla normaalia, että kaikki haluaisivat katsella vieraita, puolialastomia ihmisiä? Ei kaiken tarvitse aina olla "rohkeaa" ja "vapautunutta", eikä seksuaalisuuden ja alastomuuden tarvitse olla joka asiassa läsnä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi