Too drunk to tweet

  • Del Aholainen

Olen ehdottomasti ihminen, joka ajattelee mitä sanoo, jopa ärsyttävyyteen asti. Turhautan keskustelukumppanit puolen minuutin tauoilla ja jätän suuni avaamatta, mikäli en saa muotoiltua ajatustani tarpeeksi korrektiksi. Samaa linjaa olen yrittänyt pitää netissäkin, tietysti pieni Internet-rohkaisu miinustettuna. Sain kokea kuutisen vuotta sitten ajattelemattoman ihmisen kohtalon, kun pienellä irkkikanavalla kertomani asia postattiin IRCQuotes-sivustolle, josta löytyy höpö kokoelma hauskoja tarinoita. Kohtaloni ei tosin johtunut niinkään omasta, vaan jonkun urpon irkkikaverin ajattelemattomuudesta. Kuulen intiimistä avautumisesta kuittailua vieläkin, vaikka pitkän vääntämisen jälkeen sain tekstin poistatettua sivulta. Vielä jos voisi puhdistaa ihmisten muistit.

Niille, joiden nettihäpeä johtuu omasta toiminnasta, on julkaistu sosiaalisen median alkolukko. Jenkkimäiseen tyyliin alkolukko toimii tekemällä erilaisia tarkkuutta ja koordinaatiota vaativia tehtäviä. Erittäin huono meille, jotka pystymme kolmen promillen jälkeenkin kävelemään nuoralla Dostojevskin koko tuotanto pään päällä. En henkilökohtaisesti lähtenyt hommaa testaamaan eilen neljältä, olisi ensin pitänyt varmaan tehdä Facebook-tunnus. Koko alkolukko haisee yhtiön tietoturvasoftan myynninedistämiseltä, mutta idea pani ajattelemaan syviä möläytyksistä ja aamuhäpeämisistä.

Naamakkain tapahtuvien bakkanaalien jälkeen saa hävetä kuvia, joissa naama punakkana ja fleda oluessa vääntelee naamaansa. Tekstimateriaalia kukaan ei ole vielä innostunut meidän juhlissa tallentamaan viiden sekunnin videoklippejä lukuunottamatta. Että vaikka kuvissa näyttää totaaliselta känniääliöltä, saatettiin naamanvääntelyn ohessa keskustella magnetosfäärin seksikkyydestä. Aamulla keskustelut on unohdettu parin minuutin morkkiskelailun jälkeen. Sitten puhelin käteen ja lähetettyjen viestien tarkistus, helpotuksen tunne. Mikäli alkolukko on toiminut oikein, ei sosiaalisessa mediassakaan pitäisi olla perseilyä. Jos on, ainakin kolme avuliasta kaveria on ottanut kaikista kuvankaappaukset.

Suomen paras vastuuton kännifacebookaaja on yksimielisesti Tuksu, jonka kirjoittelusta voisi julkaista pian paksuhkon pokkarin. Tuksu on ilmoittanut itsemurha-aikeistaan, p***unsa hinnan ja moottoripyöräkerhon tarpeensa statuspäivityksessään. Ihailtavaa rohkeutta ja avoimuutta! Facebookissa saa jakaa yksityiselämänsä yksityiskohdat, itse en siihen pysty. Joku pystyy ja fine. Vedetään vastuun raja kuitenkin muiden yksityiselämän levittelyyn. Että terveisiä vain sille kanavalla roikkuneelle kaverille, joka syvästä kurkustaan pulputteli pienen piirin tarinoita kansan näkyville. Hanki USB-alkolukko ja snadi harkintakyky.

4 kommenttia

Anonyymi

10.11.2010 17:09

...mä jouduin googlettamaan, että mikä ihmeen Tuksu... :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pekka

12.11.2010 16:40

Hm, sulla onkin tällainen.

Minusta (myötä)häpeän sijaan voisi hyväksyä sen, että kaikki intiimi, jonka olemme koskaan nettiin syöttäneet on kaikkien ihmisten saatavilla. Me ihmiset emme ole muuttuneet netin myötä - netin kautta vain voimme nähdä toisemme sellaisina kuin olemme. Jos tuntuu, että omat dokumentit päihtyneestä tilasta ja heikoista hetkistä eivät anna oikeaa kuvaa itsestä, ehkei toistenkaan vastaavat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.11.2010 23:06

Too much information !

Nettiähkyyn monet tulevat hukkumaan.
Vastuuntunto netissä. Sitä yllättävän monet kirjoittelijat eivät ymmärrä, vieläkään.
Mirror, R.I.P.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

17.11.2010 11:59

"...mä jouduin googlettamaan, että mikä ihmeen Tuksu... :D"

Ohhoh, tuolla voi jo ylpeillä. :)

"Minusta (myötä)häpeän sijaan voisi hyväksyä sen, että kaikki intiimi, jonka olemme koskaan nettiin syöttäneet on kaikkien ihmisten saatavilla."

Hyväksyn. En vain hyväksy ihmisiä, jotka levittelee yksityisasioita netissä. Vaikka oma vika, olisin pitänyt naamani kiinni.

"Too much information !"

Indeed.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi