Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tosi-tv.

Seksileikkikaluja Ankalle!  5

Tiedättekö kuka Anna Anka on? Hän on kuuluisan laulajan Paul Ankan ruotsalainen vaimo. Pari lapsineen asuu Hollywoodissa. Anna Anka oli äskettäin mukana supersuositussa tosi-tv-ohjelmassa, joka kertoi, minkälaista ruotsalaisten Hollywood-vaimojen luksuselämä on.

Pitkä, laiha blondi Anna Anka suututti ruotsalaisnaiset mielipiteillään. Hänen mielestään tasa-arvo on mennyt liian pitkälle ja, että naisen pitää hoitaa lapset ja koti ja laittautua seksikkäästi miestään varten. Anna pitääkin ihan itse, tai siis palkattujen ihmisten avulla, huolta kodista Los Angelesissa, lapsista ja itsestään. Miestään varten.

Anna Ankan elämä on kuin suoraan sarjakuvasta. Hänen joulunsakin on outo. Anna ostaa joka joulu miehellensä Paul Ankalle uuden kellon, koska miehellä on niihin fiksaatio. Blondin mielestä hauskin joululahja on ystäviltä saadut seksileikkikalut. Ja ihan kivoja ovat tietysti myös Paulin antamat kalliit korut.

Joka vuosi Aku Ankka, eikun siis Anna, palkkaa firman laittamaan luksustaloonsa ja sen suurelle pihalle glitteriä, valoja ja suuria vilkkuvia poroja ja joulukylttejä. Joulukuusen pitää olla vähintään kolme metriä pitkä ja Anna suihkuttaa sen kemikaaleilla, että se kestää pidempään. Koko talossa pitää olla joulukamaa lattiasta kattoon. Ainiin, tietenkin tontut, joulupukki ja aito porokin vuokrataan pihalle.

Anna ja Paul Anka ovat myös puhuneet, että pitäisikö pihalle hankkia feikkilunta, että saisi ”pohjoismaisen joulufiiliksen” ja voisi ärsyttää rikkaita naapureita. Voisiko joku pliis kertoa sille ruotsalaisblondille ja sen idiootti-miehelle, että ihan turhaan he sellaista hankkivat, koska ilmastonmuutoksen myötä kukaan ei kohta edes muista, että joskus oli olemassa lunta.

Nyt te varmaan ihmettelette, että miksi horisen jostakin seonneesta rikkaasta ruotsalais-starasta, joka asuu Hollywoodissa. No siksi, että Ruotsin TV3 lähettää ”Anna Ankan joulu” nimisen tv-ohjelman jouluaattona kello 15.00. Kun kerran ohjelma Aku Ankastakin lähetetään juuri jouluaattona, niin miksei sitten Anna Ankankin joulusta raportoida samana päivänä. Ruotsalaisten logiikka on pettämätön.

Itse asiassa minäkin haluan kyllä nähdä sen Anna Ankan joulu tv-ohjelman, koska se on varmaan aivan älytön friikkishow. Mutta en jouluaattona.

Pitää kai toivoa, että esim. Nelonen tajuaisi ostaa ohjelman ja lähettää sen 4D dokumenttinaan vaikka tammikuussa. Ohjelman nimi voisi olla 4D: Sairaan rikas joulu!


BB = seksi ja viina!  5

Aso voitti tänään 50 000 euroa Big Brother finaalissa. Mutta siihen se luultavasti jääkin. Julkisuutta ei tule paljoa ensihuuman jälkeen, eikä kivoja työtarjouksia.

Kolmen viimeisimmän BB-kauden aikana olen miettinyt, että kuka sitä ohjelmaa katsoo. Katsojaluvut tosin ovat nousseet joka vuosi, joten ilmeisesti BB jaksaa joitakin innostaa. Minua se ei kuitenkaan ole jaksanut kiinnostaa ensimmäisen kauden jälkeen, koska hauskuus saadaan aikaan viinan ja seksin avulla. Haluaisin ohjelmaan aikuisten oikeasti hauskoja tyyppejä. Ekalla kaudella voittajaksi kruunattiin Perttu, jolla oli hulvattomat pöördismit. Harva on sen jälkeen ollut talossa hauska. Eikö meiltä Suomesta löydy huumorityyppejä vai onko vika BB:n haastattelijoissa ja psykologeissa, jotka valitsevat ohjelmaan väärät tyypit?

Muualla maailmassa BB on erilainen kuin meillä Suomessa. Opiskellessani aikoinaan Italiassa katselin Grande Fratelloa. Talossa asuvat keksivät aina jotain mielenkiintoista tekemistä, ja hauskaa riitti joka päivälle, ilman viinaakin. Selkkauksia, riitoja, itkua, naurua ja hauskoja tempauksia. Haluaisin sellaisen BB:n Suomeen.

Toinen ongelma on, ettei suomalaisia BB-tyyppejä arvosteta pennin vertaa ohjelman jälkeen. Niitä, jotka jäävät ohjelman jälkeen vähäksi aikaa julkisuuteen pidetään monesti tyhminä. Ihme, sillä monissa muissa maissa uskotaan, että BB-starat kykenevät muuhunkin kuin vain isoveljen valvottaviksi. He saavat juontajan pestejä, ja monista tulee kestojulkkiksia, jotka julkaisevat kirjoja ja tekevät vaikka mitä mielenkiintoisia töitä. Vain taivas on uusille julkuille rajana.

Suomessa BB-julkisuus on lähinnä rasite. Ainakin niille, jotka haluavat tehdä jotain vakavasti otettavaa, esim. mennä mukaan politiikkaan. Muistan kun juttelin Big Brotherissa olleen Einarin kanssa eräässä kunnallisvaalitilaisuudessa viime vuonna. Oli ilta ja olimme Helsingin keskustassa. Paikalle tulivat kaksi pienessä sievässä olevaa keski-ikäistä pukumiestä. Toinen huusi Einarille: ”Mitä säkin tyhmä julkisuudenkipeä idiootti muka osaat? Sähän olit siellä BB-talossa. Ei sua kukaan äänestä, ku oot niin tyhmä”. Todista nyt siinä sitten, että haluat oikeasti vaikuttaa asioihin ja, että sinussa on kaksi puolta. Että olet hassu, mutta myös fiksu.