Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tuksu.

Tuksu on leski, siis burleski!  8

Lauantaina alkoi uusi huippuhyvä telkkariohjelma Ylen ykköseltä nimeltä Miitta-täti, jossa näyttelijä Miitta Sorvali on julkkisten psykologi Miitta Ala-kapee Peenish Gulligseen. Ensimmäisenä hänen terapeutin vastaanotolle pääsivät Simo Frangén ja Johanna Tukiainen, alias Tuksu. Olen harvoin nauranut niin makeasti kuin Ala-kapee Peenish Gulligseenin sessioille. Varsinkin Tuksun terapia-istunto oli hulvaton. Niin hauska, että päässäni on soinut jo pari päivää Miitan laulu: Pieni Tuksu puksuttaa, tuk tuk tuk tuk tuk…

Ala-kapee kysyi myös Tuksulta, miltä tuntuu stripata. Olin haltioissani, sillä minusta on loistavaa, että näinkin pienellä maalla on oma stripparijulkkis. Oivalsin, että Tuksuhan on Suomen oma Dita von Teese, joten toivon saavani lähitulevaisuudessa nähdä Tuksunkin strippaavan suuressa samppanjalasissa, suuren maailman tyyliin Ditan kaltaisesti. Voitteko kuvitella miltä se näyttäisi? Paikkana voisi toimia vaikka Helsingfors Svenska Teatern (nyt joku suomenruottalainen tosikko vetää takuuvarmasti hernukan nenuun ideastani) tai jopa Helsingin kaupunginteatteri. Ja eturivissä kuumaa esitystä katsomassa istuisimme Miitta ja minä. Tosin minä voisin kyllä antaa paikkani jollekulle muullekin, koska olen jo saanut nauttia Tuksun seurasta erinäisissä baareissa ja hänen omassa kodissaan. Uskonkin näkemäni perusteella, että Dita-tyylinen show luonnistuisi Johannalta helposti, sillä vaalea neitokainen on itse asiassa hyvinkin taiteellinen. Hän muun muassa soittaa pianoa ja osaa asetella suuria valkoisia liljoja kukkamaljakoihin esteettisesti. Olen itse nähnyt. Kysyn vaan, että kuka strippari muka on niin esteetikko kuin Johanna? Patsi ehkä Dita. Minä kutsun siksi Johannaa vastedes burleski-taiteilijaksi, en strippariksi. Go, Tuksu!

Ps. Niitä joita kiinostaa nähdä Tuksu Miitta Ala-kapee Peenish Gulligsenin kanssa: yle.fi/areena ja hakusanaksi Miitta-täti.