Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ulkomaat.

Vaihtarit ulkomaille!  11

Hei nyt mä tarvitsen kokemuksia ja neuvoja.

Mitä etuja ja huonoja puolia on ollut vaihtareissa ulkomaille?

Kuullut ainakin muutamia ihania kertomuksia, ja ihmiset ovat sanoneet että eivät vaihtaisi kokemusta mihinkään. millaisessa elämäntilanteessa vaan tuollaisiin hommiin pitäisi lähteä.

Mulla olisi mm. myös mun uuden oppisopimukseni kautta mahdollisuus päästä upeisiin paikkoihin ja nähdä asioita ulkomailla. Ajatus kiehtoo hirveästi ja kun opettaja siitä puhui olin aivan innoissani!

Toisena vaihtoehtona olisi tehdä aivan jotain uutta ja vaihtaa muuten vain hetkeksi maisemia ja kokeilla oikeasti työelämää ulkomailla. Harmi vain kun ei ole tippaakaan hajua siitä mitä on tarjolla ja mistä kaiken löytää ja minkälaisia mahdollisuuksia mihinkin on.

Isojen riskien ottokin on vähän aina haastavaa, eikä haluaisi luopua mistään tutusta ja rurvallisesta suomessa, esim. rakkaasta vuokra-asunnosta vaan haluaisi pahan paikan tullen palata takaisin vanhaan.

Vaikka yllytyshullu olenkin, niin hullu en ole kuin tämä eräs mies joka huutokauppasi omaisuutensa ja menetti lopulta vaimon,omaisuuden sekä kodin ja mitä siinä listassa olikaan :) Mutta enpäs minä ole mikään arvostelemaan. Kukin tavallaan. Help me!


Hyvästi Suomi!  24

Säikähdittekö? Kuinka moni tuli lukemaan tämän toivoakseen, että minä lähtisin lopullisesti Suomesta. Joo no sen käsityksen olen saanutkin, mitä city lehden blogiini tulee, että paljon positiivisia konmentteja ei satele vaikka kirjottaisin säästä :)

Lontoon matkani oli ihana ja Lontoo oli minulle kuin paratiisi. En voi olla ihailematta ja rakastamatta tuota kaupunkia.
Haluaisin nähdä koko Iso-Britannian läpikotaisin. Nähtävyyksiä on niin paljon että meinaa pyörtyä ja upeita rakennuksia ja katuja tulee toinen toisensa jälkeen. Parasta oli superystävälliset ihmiset. Ihana kun pystyi vieraassa maassa pärjäämään kuin kotonaan puhumisen suhteen.

Pietari oli tähän mennessä ollut ihaninta mitä olen nähnyt ja nyt niitä on kaksi. Lontoo ja Pietari. Pietarissa ainut on se, että jos ei osaa venäjää niin aika vaikea välillä pärjätä. Minulla on onneksi ollut aina tulkki mukana.

Matkakuulumiset Lontoosta kerron mitä luultavammin seuraavassa blogissani. Ihan nyt ei ole vielä sen aika kun asiasta on vielä neuvottelut kesken.

Ollessani Lontoossa, ja aina kun olen ollut ulkomailla, ei minulle ole usein tullut tunnetta että haluan jo kotiin!

Rantalomat ovat aivan ihania ja suorastaan rakastan aurinkoa, loikoilua ja hienoja ravintoloita, sekä kaupungeissa shoppailuparatiisit ja suuri ihmisvilinä ovat jotain aivan uskomatonta!

Tuntuisi jotenkin niin loistavalta aloittaa uusi elämä jossain muualla ja vaihtaa kokonaan maisemaa, mieluiten lämpimään maahan missä olisi muutenkin hyvät olosuhteet. Uudet ihmiset, uusi maa ja uusi alku.

Kuitenkin kaikki tuttuni ja kaverini ketkä ovat muuttaneet ulkomaille ovat aina kuitenki palanneet suomeen tai sitä sitten pidemmän ajan ollessaan oma veri alkaa vetää takaisin tähän ihmeelliseen ja kummalliseen maahan missä ihmiset ovat vähän mitä ovat!

Onko teillä kokemuksia ulkomailla asumisesta?

Missä kannattaisi ainakin piipahtaa. Ainahan sitä voisi esim. vuoden olla jossain muualla.

Itse en ole ymmärtänyt sitä miksi jotkut haluavat olla thaimaassa 4-8 kk vuodesta ja silloin tällöin suomessa kunnes taas lähtevät uudestaan. Ehkä siksi en ymmärrä kun en ole vielä itse käynyt siellä.