Vanhanen ja possuflunssa!

  • Sunniva Strömnes

Politiikka kiinnostaa minua siinä määrin, että on pakko kommentoida Niinistön ja Vanhasen sikainfluenssa-rokotuskiistaa.

Eli ensin lyhyt oppimäärä äskettäin tapahtuneeseen sananvaihtoon Saulin ja Matin välillä. Sauli kertoi HS:n verkkosivuilla, että hän piikittäisi presidentin ja ministerit hetimiten ja että uskoo kansan sallivan valtionjohdon etuilun rokotusjonossa. Puhemies sanoi myös, että hänen mielestään kansanedustajia ei pitäisi rokottaa jonon ohi. Vanhanen vastasi tähän, ettei valtionjohtoa pidä rokottaa jonojen ohi, koska ”kenellekään ei pidä antaa eri oikeuksia etuilla määrätyssä rokottamisjärjestyksessä…Hallituksessa on kaksikymmentä ministeriä ja riittää, että viisi on terveitä yhtä aikaa. Hallituksen toimintakyky säilyy kaikissa olosuhteissa… tässä suhteessa kaikki ihmiset Suomessa ovat tasavertaisia, oikotietä ei ole”, Vanhanen kommentoi.

Hieno ajatus Matilta, että kaikki ihmiset ovat Suomessa tasavertaisia. Näin ei kuitenkaan ole ja Matti itse on siitä elävä esimerkki. Olin taannoin Meilahden sairaalassa, koska minun epäiltiin saaneen Thaimaasta jokin pöpön, joka ei ollut poistunut elimistöstäni. Minut laitettiin eristyksiin, koska pelättiin tartuntavaaraa. Siinä sitten huomasin, ettei terveydenhuolto toimi kovinkaan hyvin. Ryhdyin juttelemaan erään sairaanhoitajan kanssa siitä mikä HUS:ssa mättää. Pohdimme yhdessä mitä voisi tehdä sille, että niin monet joutuvat säryissä ja kivuissa odottelemaan hoitovuoro liian kauan. Kyseinen sairaanhoitaja kertoi sitten minulle, että maan johto ei tiedä kuinka huonosti terveydenhuolto toimii, koska eivät itse joudu odottamaan palvelua yhtä kauan kuin muut. Hän sanoi, että ”pääministerikin oli meillä täällä äskettäin vain kaksi huonetta sinun huoneestasi, ja hänet hoidettiin jonojen ohi ennen muita potilaita. Mutta kyllähän pääministeri pitääkin hoitaa heti”, sairaanhoitaja lisäsi kunnioitusta täynnä. Jäin sanattomana suu auki tuijottamaan sairaanhoitajaa, kun hän sulki oven huoneeseeni ja viiletti seuraavaa potilasta hoitamaan.

Matti Vanhanen sai siis hoitoa ennen muita, koska oli pääministeri. En usko, että hän itse edes tiesi näin tapahtuneen. Matin on siis turha jeesustella, että kaikki Suomessa ovat tasaveroisia ja että hän ei halua etuilla jonon ohi. Se nyt vaan on fakta, että pääministeri ja monet muutkin saavat etuuksia tahtomattaan, koska heillä on arvovaltaa ja tärkeä tehtävä hoidettavana.

Mielestäni on hyvä, että valtion johto saa poikkeustapauksissa ”etuilla”, koska he hoitavat maan asioita. Ja ainakin minä haluaisin, että maan asiat hoidetaan hyvin. Kannatan siksi Niinistön ehdotusta, että presidentti ja ministerit voitaisiin pikimmiten rokottaa, jos he piikin haluavat. Ei se ole etuilua, se on tärkeää koko maalle. Eikä meidän muiden jonotusaikaa siitä hirveästi pitenisi. Emme me, eikä Matti, voi tietää, säilyykö hallituksen toimintakyky kaikissa olosuhteissa jos ”possunen” päättää iskeä valtionjohtoon.

3 kommenttia

Anonyymi

14.11.2009 20:51

Hmmm..... mielenkiintoinen kirjoitus, mutta kaikista eniten minua siinä pisti silmään - ei Vanhasen hoitaminen jonon ohi - vaan sairaanhoitajan siitä kertominen! Sairaanhoitajilla on vaitiolovelvollisuus, eikä hän olisi tässä tilanteessa saanut mainita pääministeriä tunnistettavasti.

Laki haloo?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.11.2009 21:36

En mitenkään toivo, että valtionjohto olisi poissa pelistä hetken aikaa, mutta olisi kieltämättä mielenkiintoista huomata, että mikään ei muuttuisi.
Valtion kassa luultavasti kuihtuisi hieman hitaammin, "edustajien" maatessa kotona, poissa kuluttamasta verovaroja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.11.2009 00:57

matti vanhanen ei hoitoa ansaitsisi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi