Vaivattomuutta arvostava laiskajaakko minussa selätti sisäisen kulinaristikokkini, ja päätin aloittaa aamiaismunien ja -pekonin lämmittämisen mikrossa paistinpannun sijaan. Edut: vähemmän tiskattavaa, vähemmän vaivaa, vähemmän paistamisen yhteydessä syntyviä glykaatiotuotteita. Haitat: rapeus puuttuu.
Muutaman kokeilun tulos:
Munat kypsyvät parhaiten pieneen mikroastiaan rikottuina pienellä teholla hitaasti. Mun mikrossani sulatusteho, jonka wattilukua ei sanota mutta veikkaisin about 100-150W, aikaa 3½ .. 4 minuuttia (enemmän jos munia on enemmän). Jos muna kuumenee liian nopeasti, se poksahtaa. Pienellä teholla ei pauku yhtään.
Siihen perään pekonit täydellä nuketusteholla minuutti, pari. Kupu päälle koska saattavat hieman paukahdella.
Ja se on siinä. Terveellinen, kevyt, sydänystävällinen ja herkullinen tapa aloittaa päivä. Nam.