Itsenä oleminen osa 3/xx

  • Harri

Kuka olet oikeasti?

Oletko katsonut peiliin viimeaikoina? Mitä näit? Näitkö vain varjon siitä kuka olet? Oletko oikeasti miettinyt kuka olet?
Me toimimme kulttuurirajojen sisäpuolella, rooleissa johon meidän kasvattajat ja ympäristö ovat meidät laittaneet. Mutta se ei ole sinä.
Kaiken sen kulttuurinäkemyksen ja rajallisen logiikan alla on olemassa jotain paljon suurempaa ja kauniimpaa.

Mutta miten tulla konkreettisesti itseksi? Miten löydät sen mikä on ollut kadoksissa sitten lapsuuden vuosien tai koko elämän? Ensinnäkin sinun täytyy myöntää itsellesi, että elät tarinassa. Olet näytelmässä, jossa ympärillä oleva maailma on kulissi ja muut ihmiset roolihahmoja. Sinäkin olet roolihahmo. Suoritat tiettyjä rooleja aina tietyissä tilanteissa. Monesti toimit eri tavalla kaveriden ja esim. perheesi seurassa. Erot käyttäytymisessä toki voivat olla erittäin pieniä, emmekä edes kiinnitä huomiota moisiin seikkoihin yleensä, sillä itsetietoisuutemme on kovin vähäistä nykyään.
"Mutta miksi et voisi käyttäytyä ihmisten seurassa eri tavalla" saatat kysyä. Silloin toimit edelleen tarinassa, jossa yrität miellyttää toista osapuolta tai pelkäät näyttää sen mitä sisälläsi oikeasti on. Meillä kaikilla on asioita joista emme uskalla puhua kenellekkään. Kannamme ahdistusta ja asioita sisällämme jotka häiritsevät meitä ja johon tarvitsemme tukea, mutta kulttuuriset tabut, tekaistut ystävyydet ja meille annetut roolit estävät meitä toimimasta oikein. Nämä ovat pelkoja jotka tuovat ahdistusta, identiteetti ongelmia ja muita vastaavia ikävyyksiä elämään.
Kun olet valmis myöntämään että ympärilläsi olevat tapahtumat ovat pelkkä näytelmä, olet ottanut ensimmäisen askeleen itsesi tuntemiseen ja pelkästään jo tämä tieto tuo vapautumisen tunteen osittain. Meidän tulee päästää irti vanhoista tavoista jotka manipuloivat elämämme suunnan. Meidän tulee opetella kuuntelemaan enemmän sydäntä, sitä sisäistä ääntä, intuitiota joka kertoo meille joka hetki asioita, mutta emme kuule sydämmen ääntä, sillä päämme ja elämämme on täynnä kulttuurikäsitteitä ja valheellisia omakuvia jotka sekoittavat mielemme. Etkö haluaisi maailman jossa voit puhua vapaasti asioista, niin että sinun ei tarvitse pelätä toisen reaktiota? Emme voi antaa toisten ihmisten kontrolloida sitä keitä olemme.

Roolimme maski...
Roolimme maski...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus