Joulun merkitys

  • Oz-

Mikä on tuon Joulun merkitys nykyään? Uskoisin että moni on miettinyt tai
ainakin halunnnut miettiä tätä kyseistä asiaa. Moni varmaan muistaa vielä ala-asteiän ja silloisen Joulun odotuksen... Ja ne ketkä eivät, niin hävetkää.

Silloin kun itse olin ala-asteella, niin Joulun odotus oli varmaan vuoden jännittävintä aikaa ja silloin kaikki pienetkin asiat tuntuivat todella Jouluisilta, kuten ensimmäisen luukun avaaminen suklaajoulukalenterista (ja sitäkin odotettiin jo kuukauden verran). Silloin päivät tuntuivat pitkiltä ja minutit tunneilta ja koskaan ei pettynyt mihinkään lahjaan (paitsi niihin pehmoisiin).

Sitten ne kaikki traditiot, jotka joutui käydä läpi joka ikinen joulu, kuten isovanhempien luona käyminen, hautausmaalla käyminen ja ruuhkissa jonottaminen. Aina helpotusta toi se, kun aamulla oli saanut "tonttujen" tuoman lahjan, joka useimmiten oli Aku Ankan taskukirja.

Sitten kun näiltä jouluisilta reissuilta silloin aatona pääsi pois, niin sitten alkoi odottaa niitä lahjoja ja sitä kautta joulusaunaa ja jouluruokaa, koska ennen niitä ei voinut yhtäkään lahjaa avata. Lisäksi jostain kumman syystä Joulupukki kävi aina silloin kun oltiin saunassa. Lahjojen avaamisen jälkeen sitten riittikin tekemistä koko loppuillaksi ja aina uuteenvuoteen asti ja sitten aletaankin jo odotella synttäreitä.

Mutta nykyään ei oikein mikään onnistu nostattamaan joulufiilistä. Lahjojen avaamisesta ei saa kunnon kicksejä ja hirveä hössötys joka ikisessä kaupassa ja ärsyttävät joululaulut soimassa, että ei tee mieli mennä yhteenkään kauppaan ilman iPodia. Ruuhka alkaa samantien kun pääsee ulko-ovesta ulos ja lämmin vetinen keli pilaa ne viimeisetkin joulumielen rippeet (paitsi tänä vuonna ja plussaa siitä). Tuo Joulun odotus ei ole kumminkaan minkäänlaisessa arvossa enään, kun töissä tulee oltua aina sinne aattoon asti ja heti aaton jälkeen, jolloin ei kerkeä edes odottamaan mitään joulua ja ei ole mitään lahjatoiveitakaan, paitsi lottovoitto, uusi urheiluauto, Christian Audigierin uusin vaatemallisto ja etelänmatkat, joten lahjoja avatessa ei voi muuta kuin vähän yrittää näyttää iloiselta, toki niistä paketeista saattaa muutama olla semmoisia joissa on jotain ihan mielekästä, kuten uusi iPhone tai vaikka mummon kutomat villasukat tai lapaset.

Lahjoja kun aletaan miettimään, niin tulee mieleen kysymys joka koskettaa kaikkia. Kuinka moni on saanut lahjaksi Fazerin suklaakonvehtirasian? Ja kuinka monta kappaletta?

Itse en välitä suklaasta ollenkaan, mutta joka Joulu olen avannut paketeista 2-4 tämmöistä rasiaa... Olen tästä sanonut leikkisästi pari kertaa, mutta niitä vaan aina tulee. Viimeksi kun sain sen 3 rasiaa, niin ne kesti pitkälle kevääseen ennen kun sain syötettyä ne kavereille :)

That's all and happy new year 2010

Kirjoitettaessa soi iPodilta kaikke mahdollista ja mahdotonta

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:43

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus