Blogi

Edellinen

Poikamiehen arkea  3

Tänään ollu aika peruspäivä, sellanen mitä tässä nyt tulee tahkottua. Aamusta herätys puoli kasin aikaan, töissä ei ollut aamulla palaveria niin sain torkuttaa rauhassa kasiin - luksusta ja liukuvan työajan ihanuuksia tämä; inhoan aamuherätyksiä. Kasilta sitten vaivalloisesti silmät ristissä ylös kahvia keittämään ja sitten aamutoimille, johon on jo pari viikkoa sisältynyt säännöllinen vaa'alla käynti myös. Tänään aamupaino oli 72,4kg, siinä tuntumassa se on pyörinyt koko pari viikkoa, +/- 1kg.

Aamukahvi rauhassa tietokoneella sähköposteja lukien ja Feissaria tutkien ja sitten lenkille. Ponien hoito ja ruokinta ja kello onkin jo noin puoli kymmenen jolloin pitää viimeistään lähteä sitten töihin. Kuudelta töistä kotiin, kaupan kautta, ja ponien hoito uudelleen. Tässä vaiheessa kello oli noin puoli kahdeksan. Söin vähän välipalaa ja käväisin chatissa ja sitten salille. Tulin juuri kotiin ja käytin ponit vielä pihalla, kello on nyt puoli yksitoista. Nyt olisi tarkotus syödä vähän iltapalaa ja soittaa kitaraa ja käydä ehkä chatissa kattomassa mikä meininki, ja sitten nukkumaan ja sama uudestaan huomenna.

Tällasta tää sinkkuna eläminen näköjään on :) Eipä tuota nyt tuu joka päivä salilla käytyä eikä kitaraa edes soitettua (tässä kohtaa omatunto soimaa), mutta aika peruspäivä kuitenkin.


Romanileiriläisiä ja normimaanantai  6

Mul kävi hassusti kotimatkalla...

Rengas puhkes lahden motarilla just nelosetapin (levähdyspaikka) kohdalla ja sain peruutettua auton sinne levähdyspaikalle. Soitin siitä sit eka duunikaverille jolla on samanlainen auto ja vararengas ja asustelee siin lähettyvillä, mut se ei päässy tulee auttaa ku se oli lasten kans yksin kotona. Työkaveri lupas että jos saan kyydin järjestettyä sinne sen luo niin se antaa mulle auton lainaan ja voidaan sitten paremmalla ajalla miettiä sitä vararengasta. Noh, soitto äipälle joka onneksi oli vielä mun luona viikonlopun koiravahtivuoron jäljiltä mutta äipän auto oli taas lainassa muualla... Sitten soitin sukulaistytölle joka asuu melkein mun naapurissa ja joka tulikin mielellään auttamaan.

Siinä levähdyspaikalla oli se sama romanileiri joka siinä nyt on koko kesän pyöriny ja ne tarjos apuaan. Mietin hetken että näinköhän sitä voi luottaa... Tarjosivat että jos maksan 50€ niin käyvät laittamassa siihen vanteelle uuden renkaan ja pistävät takas alle... Siinä hetken mietittyäni tuumasin että kiinni veti ja näin siinä sitten kävi... Sukulaistyttö tuli sinne siinä vaiheessa kun mun auto oli tunkin varassa ilman rengasta ja nauro mulle että näinköhän saat rengasta ikinä takaisin ja jännittihän tuo itteäkin, mutta näin se rengas nyt vain on auton alla ja romanit ainakin saivat multa synninpäästön, leiriytykööt siellä nelosetapilla just ja niin kauan ku niiden sielu sietää :P

Näköjään sitä on vielä rehellisiä ja hyviäkin ihmisiä maailmassa <3 :)


Muutoksen tuulia ilmassa...  5

Tuli sitten käytyä maailmalla. Viikko oman isän kanssa voi joskus tuntua aika pitkältä ajalta, vaikka ei olisi nähnyt vuosiin. Muistui taas mieleen miksi ei olla nähty vuosiin.. Voisi kuvitella, että 30v on pitkä aika antaa anteeksi itselleen, mutta jotkut eivät näköjään kykene siihen ja antavat oman painolastinsa tuhota sekä oman elämänsä, että läheistensä elämät jos he sen sallivat. Itse vannoin aikanaan, ettei minusta tule samanlaista isää omille, mahdollisesti ja toivottavasti joskus vielä tuleville lapsilleni, kuin omani oli minulle. Tämä reissu vahvisti minulle monta asiaa, ja käytinkin hyvin ansaitun lomani pääasiassa asioiden ajatteluun. Toki juhlin myös, olinhan Euroopan biletyspääkaupungissa Ibizalla, mutta pääasiassa aikani kului merta tuijottaessa ajatuksiin vaipuneena - ja voin sanoa, se teki hyvää.

Elämäni kaipaa muutosta, se on varma. Sitä en lähde vielä ruotimaan täällä julkisesti että mitä tai millaista, ja näyttää siltä että oma epävarmuuteni (sekä tietty sattumien monimutkainen summa) ihmissuhdeasioissa on tehokkaasti karkottanu kaikki potentiaaliset kumppaniehdokkaatkin läheltäni. Lienee aika keskittyä nyt vain itseeni, aika kauan tässä onkin seurusteltu enemmän tai vähemmän putkeen, noin 7 vuotta. Kaksi kertaa avoliitossa, kaksi kertaa kihloissa, kerran varattu kirkkokin. Noh, ehkä jätän edes toisen silmän auki, eihän sitä koskaan tiedä..

Työpaikallani vaihtuu väkeä, hyvä ystäväni irtisanoutui ja toinen kollega sai kenkää. Bändiasiat on ollu nyt keväästä asti off-modella studiohommeleiden takia, mutta kohta päästään taas itse asiaan bändinkin kanssa. Odotuksia levyn ja bändin suhteen on kovasti...

Muutoksen tuulia ilmassa selkeästi. Nyt kun vielä näkisi että mitkä ratkaisut ovat niitä oikeita ja mitkä vielä oikeampia...

Autokin perkele pitää muutoskatsastaa...


Säätöä katsastuskonttorilla

Ei hyvää päivää taas mitä säätöä auton katsastamisen kanssa... Eka kävin ostaa parkkipolttimot ja laitoin kii ja sit katsastamaan, tänään kun on viimenen päivä jolloin se pitää tehdä ja huomenna olis tarkotus lähteä reissuun... Sumareita en ole saanut fiksattua, ne odottaa kaverin hyllyssä kiinni laittoa, joten johdot irti ja "poistettu käytöstä"... Ystävällinen virkailijaneiti kertoo mulle sitten siellä katsastusasemalla että autovero on maksamatta. Lähin siitä sitten takas töihin maksamaan sitä ja tulostaa kuittia ja takas asemalle. Kuitissa oli väärä viitenumero. Jepjep. Takas työpaikalle ihmettelemään OP:n verkkopankin kuitintulostusta ja siinähän se oli, konversio exceliin oli muuttanu sen. Eiku screenshottia kuitista ja tulostamaan... Sit kolmannen kerran katsastusasemal.. Ja sit vasta sain auton edes katsastukseen... Nyt toimistol oottamassa soittoa et koska se on valmis.. Todennäköisesti tulee hylky.. =/ Mutta ainakin saan kuukauden aikaa korjata. Normimaanantai.

[edit]
Lisäys blogiin: Hylky tuli. ..ttu!


Kyllä se aika näyttää...

Keskiviikkona tuli sitten hommattua lentoliput toiseen kotiin. Viikon kuluttua tähän samaan aikaan taidan olla jo Ibizalla, tai ainakin lähestymässä lentokenttää hyvää vauhtia ilmasta käsin. Mukava nähdä pitkästä aikaa sukulaisia ja ystäviä, en malta odottaa :)

Torstaina alkoi prätkäkoulu ensimmäisillä teoriatunneilla. Aamusta kuitenkin tärkeä asiakaspalaveri erään suuren kansainvälisen asiakkaan tiloissa Kilossa. Meni hyvin ja kaikki oli tyytyväisiä. Jeejee. On se mukavaa kun tietää mitä tekee. :)

Perjantaina taas työpäivän jälkeen prätkäkouluun teoriatunneille. Ne teoriat onkin nyt sitten ohi, pitäisi sopia aika lääkärin kanssa lääkärintodistusta varten ja hoitaa muita paperiasioita. Tylsää byrokratiaa, ja kallista sellaista. Mutta kaippa se nyt on vain hoidettava alta pois että saa sen kortinkin joskus. Jätän kyllä suosiolla lomani jälkeiselle ajalle, eli heinäkuulle menee. Jesh. Heti tuli parempi fiilis, ei ole pakko tehdä sitä nyt!

Lauantaina olikin ihan uskomatoman hieno sää. Lämpöä oli täällä mun kotini etupihalla 28,7°C varjossa, silloin kun itse satuin katsomaan. Aamulenkki poikien kanssa venähti hyvän sään suosiollisella avustuksella aika pitkäksi ja talsinkin tuolla ahonlaitaa ilman paitaa, sain lenkiltä jopa vähän väriä pintaan :) Oli mukava katsella poikia kun ne nautti kesästä ja hauska huomata miten ohi ajavien autoilijoiden päät kääntyivät kun katselivat poikia :)

Viikonloppuna tuli sitten muuten sählättyä taas oikein urakalla, normisettiä. Taitaa olla nykyään enemmänkin vakio että joka viikko tulee tehtyä jotain tyhmää, vaikka sitä ei edes etukäteen suunnittelisi. Noh, samoja virheitä harvemmin tulee kuitenkaan uusiksi tehtyä, jotenka kaippa niistä sitten aina hyötyäkin on - jos virheistä kuitenkin oppii. Vai mitä mieltä olet?

Pitäisi tuo saamarin autokin huoltaa ja katsastaa ennen reissua. Onneksi on osaava työkaveri joka tekee huollon asevelihintaan, ja kun kerran harrastelee noita autoja niin mikäs siinä. Toinen työkaveri antoi mulle ilmaiseksi vanhan ruohonleikkurinsa. Kiitoksia vaan kovasti VT, tuli tarpeeseen. :) Hmm, mulla on oikeasti aika mukavia työkavereita.

Eno on pitkästä aikaa Suomessa käymässä, ja kohta lähtee taas kotimaahansa, tuli pariksi päiväksi ennen kotiinlähtöä mun luokse majailemaan :) Mukavaa että majoitus ja seura kelpaa, ja tänään kävinkin hakemassa kotiin tullessani meille kaupasta vähän olutta :)

Suhderintama on ollut yhtä pyörremyrskyä viimeaikoina, taifuunit ja trombit heittelee miten haluaa eikä paljoa kysele. Oon jo itsekin lopettanut stressaamisen aikapäiviä sitten, oon todennut että mä olen tässä kyydissä pelkkä matkustaja. Istun hissuksiin odottamassa ja katson mitä tulee. Ja sitähän tulee. Noh, ehkä nyt sen verran pitää täsmentää etten nyt ihan istu odottamassa, kyllä mä väliin sähläänkin aika huolella :D Sen kuitenkin päätin, etten ole kenenkään varasuunnitelma. En aseta ketään sellaista itselleni prioriteetiksi jolle minä olen vain Plan-B. Erot on tietysti aina ikäviä ja vaikeita, ja jos olisi se kuuluisa kristallipallo niin olisin satavarmasti huomattavasti helpottuneempi kun tietäisin mitä on odotettavissa - mutta ehkä tässäkin kohtaa pitää vain istua alas odottamaan - kyllä se aika näyttää.


Payload Pohjois-Amerikan radioaalloilla  4

En tiedä ootko sattunut kuulemaan sen nimisestä suomalaisesta metallibändistä kuin Payload. Jos et, niin voinen kertoa siitä hieman...

Perustettiin ko bändi laulajan kanssa keväällä / kesällä 2008, ja oltiin keväällä studiossa nauhoittamassa meidän ensimmäinen täyspitkä albumi Odyssey Dawn. Se sai maailmanlaajuisen ensi-illan ja soi Pohjois-Amerikassa radioaalloilla. Mikäli haluat kuunnella levyn, surffaile täältä lisätietoja, iltapäivällä kahden jälkeen pitäisi löytyä myös stream-tallenne:

Payloadin ensilevyn maailmandebyytti radiossa:
http://cod.ckcufm.com/programs/58/8204.html

Tässä radioaseman stream:
http://www.ckcufm.com/sites/default/themes/ckcu/ckcuradio.php


Viikonlopun kuulumiset

Sellanen viikonloppu takana.
Perjantaina tuli tehtyä iso päätös ihmissuhdekoukeroihin liittyen. Toivon kovasti, ettei olisi klassinen "liian vähän, liian myöhään" -tilanne, koska olen tehnyt paljon uhrauksia asian eteen. Mutta aika näyttää miten elämä vie, kuten aina.

Lauantaina kävin sitten hakemassa itselleni sen uuden puhelimen. Päädyin DNA:n liittymään sekä Samsung Galaxy S III -puhelimeen. Lauantai menikin sitten aika pitkälti puhelinta ihmetellessä kotosalla, sekä pitkään naftaliinissa seissyttä uskollista läppäriäni uudelleen asentaessa.

Sunnuntai alkoi hyvillä mielin, testailin uuden puhelimen herätysominaisuuksia. En halunnut mennä riskillä suoraan työaamuun ja sitten huomata etten osannut ajastaa herätystä ja nukkua pommiin, joten ajattelin uhrata yhden vapaapäivän aamun siihen. Ihan hyvä että uhrasin, torkutus ei tuntunut siinä aamutokkurassa kovinkaan loogiselta ja taisin saada sen puhelimen hiljaiseksi laakista, en muista aivan kristallinkirkkaasti mitä siinä sähläsin, mutta onko tuo nyt ihmekään - en ole aamuihmisiä - ja tämä ei todellakaan ole uutinen kellekään joka minut tuntee. Siitä sitten koneelle katsomaan viestit ja postit ja hups, päivä oli pilalla. Näin se elämä heittelee. Muuten sitten päivä menikin sukulaisia isännöidessä, siivotessa ja nurmikkoa leikellessä. Kävin poikien kanssa läheisellä niitylläkin leikkimässä, alla sieltä kännylläni kuvattu testivideo. Illalla kävin vielä saunassa rentoutumassa ja ajattelemassa asioita. Tänään onkin taas jo huomattavasti parempi päivä.

http://www.youtube.com/watch?v=Jzwcl2ZO-NQ


Projektisihteerille paikka auki  5

Ajattelin hommata itselleni puhelimen. Nykyinen luurini on työpuhelin ja siihen tulee varsin mielenkiintoisia puheluita satunnaisesti, työpuheluiden lisäksi. En ole kovin innostunut vastaamaan keskellä yötä puheluihin joilla koitetaan tavoittaa yrityksen aikaisempia työntekijöitä joilla on ollut numero käytössä ennen minua ja eivät ole olleet enää vuosiin talon palveluksessa. Näin usein hekin pitävät kavereihinsa yhteyttä...

Hmm, tuumasta toimeen. Mitä itse haluan puhelimelta? Noh, hyvä kysymys. Ainakin että sillä pystyy soittamaan... Nykyään ei taida olla enää niin itsestäänselvää sekään. Tässä huomaa pudonneensa kehityksen kelkasta auttamattomasti. Mulla on ollu aina nokialainen luuri, ja nytkin työpuhelin on Nokian N97. Siinä on hyvää Qwerty-näppis ja Nokian navi. Mitään muuta hyvää siinä ei ole. Räpläsin jo työkaverin iPhonea, vaikutti ihan näppärältä, itseäni vain mietityttää Flashin puute kun it-alalla olen ja surffailen paljon netissä. Ja ehkä sitä jonkun pidemmän istunnon aikana saattaa innostua pelaamaan, jos kovin tiukassa on. Samsungin Galaxyyn sain hiljattain ensikosketuksen myös, sekin vaikutti ihan näppärältä. Jos nokialainen pitäisi valita, niin se olisi ehdottomasti Lumia, Symbiania en enää huoli. Kiitos ja hyvästi. Sitten pitäisi päättää liittymä.. operaattoreita on, liittymäpaketteja on, ominaisuuksia jne...

Tää on oikeasti ihan saamarin haastava taski. Tarvitsen erillisen projektipäällikön hoitamaan tätä puhelimenhankintaprojektia. Eikun hetkinen, mähän olen sellainen..? Hmm.. Ehkä projektisihteeriksi joku näppärän näköinen ja tehokas nuori nainen? ;)


Tulevan motoristin testamentti  6

Näin se on kohta mullakin edessä. Prätkäkortin ajaminen. Ensi viikolla autokouluun teoriatunneille, ja sitten ajotunnit sen jälkeen sen mukaan miten kerkiää, reissussakin pitäisi siinä välissä käydä toisessa kodissa Ibizalla. Monta vuotta oon miettinyt että pitäis ajaa se A-kortti, ja nyt ku ensi vuodenvaihteessa muuttuu tuo laki silleen että sen jälkeen ajaneet joutuu käydä uusimassa, niin pakko se on nyt ajaa jos sen meinaa ylipäänsä ajaa - ei siitä tulis yhtään mitään jos joutuis käydä uusimas sitä muutaman vuoden välein. Naurettavaa rahastusta tommonen, vaikka karsii se varmaan ne kaikkein tumpeloimmat kuskit liikenteestä.

Näin se sitten tulee mustakin motoristi. Saapa nähdä kuinka kauan olen vielä hengissä... Teenkin tähän julkisen testamenttini samantien, testamenttaan kaiken omaisuuteni siskotytölle :) Vallan suloinen pieni taapero onkin. Toivottavasti opettelee sitten soittamaan mun kitaroilla myös :D


Kesä ja kärpäset  1

Normipäivä toimistolla. Peruspuurtamista, ihan hyvillä fiiliksillä tosin. Vähän väsyttää kuluneen viikon vähäuniset yöt, mutta kohta päässee latailemaan akkuja kotio.

Grilli pitäis putsaa. Sen vois ehkä saada vielä tänä viikonloppuna aikaseksi. Ehkä.

Porvoossakin pitäis kuulemma käydä. Katsotaan.

Nurmikko pitäis leikkaa. Työkaveri sanoi, että saan sen vanhan ruohonleikkurin jos käyn hakemassa pois. Ei väliä vaiks vaatii vähän kunnostusta, ilmanen ja hyvä.

Suhteiluista en edes viitsi mainita mitään. Ehkä sitten niistä enemmän kun saan itsekin niistä jotain selkoa. :D

Se olis mun työpäivä paketissa. Nyt kesää alottelemaan!

Edellinen