Nyt on Baanalla taas asfalttia

  • Joona Haavisto

Nopeaa toimintaa, asfaltti palautettiin Baanan Love Helsinki veistoksen ympärille. Kuvataiteilija Janne Siltasen Love Helsinki -teos on tehty skeitattavaksi eli veistoksen päällä saa luvan kanssa rullalautailla, ja tämä siis kerrottiin päättäjille jo hyvässä vaiheessa. Kaikki alkoi siitä kun lähialueen asukkaat olivat valittaneet skeittaamisesta aiheutunutta melua. Valittamista en sinäänsä kritisoi, kyllähän jokaisella tulee olla oikeus valittaa vaikkapa asuinalueensa epäkohdista. Sen sijaan kritisoin tässä tapauksessa rakennusviraston toimintatapaa.

Asfaltti päätettiin poistaa valitusten perusteella, kysymättä mitään tämän kaupunkikulttuurin käyttäjiltä (lue: skeittaajilta). Kaupunkikulttuurista nauttivat eivät tietenkään valittaneet, eikä sitä voi mielestäni olettaakaan.

Ensin on annettu kaupungin kukoistaa ja sitten yhdessä yössä se kaikki riemu on poissa. Ei edes yritetty päästä yhteisymmärrykseen. Ei edes kokeiltu ensin määrittää skeittaukselle sallitut kellonajat. Nyt, kun asfaltti palautetaan veistokseen viereen, tulee siihen samalla kyltti, joka kieltää skeittauksen kello 20-8 välillä.

Kaupungilta puuttuu tapa kuulla kaupunkilaisia. Kaikilla on oltava mahdollisuus vaikuttaa, ei kuunnella yksipuolisesti vain valittavaa osapuolta. Päätöksistä tulee saada tietoa jo valmisteluvaiheessa ja tiedon tulee olla avoimesti saatavilla. Eikä tämän tarvitse kuitenkaan pitkittää itse päätöksentekoprosessia, olisi muutenkin aiheellista tuoda nykyiaikaisempia tapoja vaikuttaa (kuten keskustakirjaston osallistava budjetointi).

Luulen, että avoimuudella tältäkin selkkaukselta olisi vältytty ja olisi ratkaisu löydetty hyvässä yhteisymmärryksestä. Love Helsinki!

http://www.joonahaavisto.fi

Kirjoitettaessa soi Timo Lassy - Early Move

3 kommenttia

VeliSkeptinen

18.9.2012 10:29

Olisi kyllä toivottavaa että Joona Haaviston tai vaikka pienten lasten isän Paavo Arhinmäen ikkunan alle muodostuisi yllättäen suosittu skeittialue.

Kuinkahan kauan he jaksaisivat kuunnella harrastuksesta kiistatta syntyvää voimakasta ääntä omassa asunnossaan päivästä toiseen?

Epäilen että seuraavassa tapaamisessa virkamiesten kanssa veronmaksajien maksamia katkarapuleipiä mutustellessa skeittaminen päätettäisiin estää jollain konstilla, eikä siinä paljon aikarajoja määriteltäisi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joona Haavisto

18.9.2012 10:48

Kiitos kommentista VeliSkeptinen. Itse asiassa toivoisin kyllä itsekin lähelleni suosittua skeittialuetta ja muitakin harrastusmahdollisuuksia sekä eloisampaa kaupunkikulttuuria. Ja mielellään annetaan koko kaupungin kukkia kulttuurista. Toki asuinalueeni vierestä näitä löytyykin, esimerkiksi skeittiparkkia ja urheilupuistoa. Lisäksi asuinalueeni vierestä löytyy vilkas tie ja kaupungin meluja kuuluu muutenkin.

Mutta korostan myös, että kaupungin meluhaittoja ei tule aliarvioida. Kaupungissa on tärkeää, että osaa ottaa muut kaupunkilaiset huomioon ja välttää meluamista. Siksi tässä kyseisessä tapauksessa aikarajojen määrittely olisi ollut oikea ratkaisu alusta alkaen.

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä Kokoomuksen listalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus