Päiväni lukkoseppänä

  • licence27

Oli tullut aika siirtyä seuraavalle työmaalle. Edelliselle mennessä asiakas kertoi ettei hänen lukkonsa toiminut, vaan lukkopesä pyöri tyhjää.

En ollut koskaan purkanut tai nähnyt kenenkään muunkaan purkavan/kasaavan Perinteistä ulko-oven Abloy pakettia, mutta kun ei vielä siirtämäänkään päässyt niin päätin ihan vaan mielenkiinnosta kokeilla jos saisin sen kuntoon.

Asiakas oli itse purkanut lukkonsa ja pöydällä oli epämääräinen muovipussillinen osia, joista tunnistin lukkopesän, sisäpuolen vääntimen ja ruuvit. Kaikki muus sälä oli vierasta. Kun sitten aloin lähemmän tutkiskelun niin ensimmäisenä ihettelin kuinka ruuveja oli kolmea pituutta ja aika pian sen jälkeen arvasin minkä vuoksi lukko oli lakannut toimimasta.

Koko paketti ruuvataan kasaan sisäpuolelta ja kun kaikki osat olivat uusia/kulumattomia ei ollut haitannut vaikka lukkopesää kannattelevista ruuveista toinen oli pohjannut lukkopesän kromattuun suojakanteen. Kulumisen myötä lukkopesästä töröttävä pieni kieli oli pyöristynyt ja alkanut pomppia vastakappaleensa kärkien yli.

Korjausvaihtoehtoja oli lukuisia, mutta koska ei ollut oikein mitään millä katkaista ruuvi päädyin lisäämään lukkopesän jatkeeksi jatkomodulin ja vääntämään paketin kasaan niillä vanhoilla ruuveilla- modulin ansiosta ruuvit eivät pohjanneet ennen kiristymistä ja lukko toimii hienosti ja todennäköisesti toimii vielä pitkään kun vaan muistaa välillä kiristää ruuvit sisältä ja ulkoa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus