Puu kaatuu

  • licence27

Taidan olla valoherkkä. Ei auttanut vaikka valvoi yli puolen yön. Silti ennen kuin oli seitsemää tuntia nukkunut oli silmät auki ja väsymys nollassa. Ilmeisesti eilinen oli antoisa kun sai oikein kunnolla jotain aikaiseksi maasturin hinaamisen ja koneen rahtaamisen ohella.

Tänään sit pistelin koko pellon päästä päähän 2 ojaa, joista toinen uusi ja toinen vanha. Uusi oli helppo, mutta vanhan perkaaminen oli yhtä tuskaa. Onneksi sentään oli giljotiinilla ym energiakouralla perattu enimmät puut ojalinjalta. Sen lisäksi tuli pari poikkittaista ojaa.

Mut siis pelto jota ei viljellä vaan mistä vuokraisäntä saa vuokran, ja vuokraaja maataloustukea tekemättä mitään tai ruokkimalla peuroja- ei mitään järkeä. Peltoja tarvis hoitaa jos kerran siitä rahaa saa, eikä pelkästään keskustaa vaan reunat, ojat rummut salaojien päät jne. Nyt sitten omistajan vaihdoksen myötä keskellä peltoa kasvoi liki parimetrisiä puita, rajaojaa ei erottanut kasvillisuuden seasta ja pellon vesitalous perseellään tai kohdallaan jos tarkoitus viljellä riisiä. Siihen päälle varjostuksesta johtuen toisessa reunassa paljasta ja toisessa reunassa 20 cm lunta.

Reilun päivän työ ja nyt ojitus toimii suunnilleen kuten pitääkin. Naapurissa rumpu ei vedä, eikä ilmeisesti ojakaan, mutta syytön minä siihen olen.

Sit on ratkomatta tiekysymys. Että salaojat saa tehtyä valmiiksi tarvis saada salaojasoraa, tai sepeli. Jos tie ei kestä täytyy hakea kone pois ja menne uudestaan sitten kun tie kestää. Vaihtoehtona vahvistaa puoli kilometriä metsätietä tai kelkkoa traktorilla jostain kaukaa. Viimeisenä vaihtoehtona olisi tehdä salaojat kankaalla ilman soraa.

Kippauspaikka on sentään raivattu. Vähän hirvitti puiden kaataminen kun oli kova tuuli. Jopa niin kova että isompi eväslaatikko lähti tuulen mukana työkalulaatikon päältä eväineen ja mätkähti onneksi puhtaaseen hankeen. Toisesta laatikosta lähti vain kansi.

Ylex ip: Lukivat mun hankintalistani kärjen ja vain luokkaa minuutin viiveellä viestin lähetyksestä. Mökkitraktorille olisi ollut käyttöä jo tänään - olisi saanut laittaa kaadetut puut saman tien halkaisukoneella palasiksi. Juontajan sanoi: "prioriteetit kohdallaan kun uusi tyttöystävä on hyvänä kakkosena"- Niin siis se oli tämän päivän prioriteetti. Traktori on siksikin listan kärjessä kun sen jo puhelimitse ostin, mutta paperit on tekemättä, itse laite näkemättä, puhumattakaan sen noin 300 km siirrosta uuteen kotiin.

Oikeastaan olisin tarvinnut salaojaputken levittimen, putkea, apukettingin, salaojasoraa tai sepeliä, rumpuputkea, uuden tyttöystävän- (siis sellaisen pitkäaikaisen ei polyamorisen), tuulivoimalan ja muutaman kymmenen kilowatin aurinkovoimalan akkuineen ja säätimineen.

Levitin on olemassa, mutta väärällä työmaalla, ketju on oletettavasti lavetin laatikossa, putket rautakaupassa ja sepeli louhoksessa.

Osuvasti Ylex oli myös polyamoristen pohdintojen äärellä. Kuuntelin senkin ennen kuin vaihdoin kanavaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus