Älyvalokuva ja aurakevät

  • WilleWau

Tänään on Otavan julkaisemana tullut markkinoille Björn Wahlroosin itsensä kirjoittamaksi väitetty kirja.

Kirjan nimi on uutistietojen mukaan "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle".

Suomen suurin sanomalehti HS antoi kirjalle 2/3 sivun kokoisen puffin 15.4.2012 sunnuntai numerossaan. Puffi oli otsikoitu "Voittajia ja häviäjiä".

"Björn Wahlroosin kirja Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle ilmestyy maanantaina Otavan kustantamana. Julkaisemme siitä yhden luvun. Kauppatieteiden tohtori Wahlroos on Sammon, Nordea pankin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja."

Isolla Björnin kuvalla varustettuna ja ilman toimittajan nimeä julkaistu juttu on ainakin minun mielestäni selkeä kirjan puffi.

Itse tulen kirjan varmasti syksyn tullen lukemaan. Kunhan se ilmestyy kirjastojen valikoimiin.

Syksyyn mennessä olemme varmasti jo kuulleet sen, että onko kirja todellakin Björnin itsensä kirjoittama ja joko Björn on valmis käsittelemään omaa lähimenneisyyttään. Rehellisesti, luotettavasti ja avoimesti omalta kannaltaan katsottuna. Myös muiden SYP:in aikaisten kollegojen, virkamiesten ja laillisuusvalvojien kanssa?

Älyvalokuva ja Björn Wahlroosin kirja
Älyvalokuva ja Björn Wahlroosin kirja "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle"

Eikä tässä kaikki.

Sunnuntainen HS megapuffi ko. kirjasta päättyy näihin sanoihin:
Arvio Björn Wahlroosin kirjasta julkaistaan HS:n kulttuurisivuilla tiistaina.

Mielenkiintoista onkin seurata, mihin kirja sisällöllään tällä kertaa iskee ja mitä taas jättää kokonaan käsittelemättä?

Kirjoitettaessa soi Tuomari Nurmio ja Alamaailman Vasarat

2 kommenttia

WilleWau

25.8.2021 21:10

Ylellä pyöri parhaillaan Hullu vuosi 1991 - sarja, jossa keskustan pääministerinä toiminut Esko Aho käy läpi 1990-luvun tapahtumia omasta näkökulmastaan.

"Myös näissä talousjaksoissa Esko Aho saa rauhassa kertoa omia näkemyksiään. Aho kulkee valituissa paikoissa ja selostaa kameralle sujuvasti kuin pitkän uran tehnyt tv-toimittaja ikään. Aho on myös tehnyt ainakin osan haastatteluista. Harvinaista kyllä hän on löytänyt vain sellaisia, joilla ei juuri poikkipuolista sanaa ole sanottavanaan.

Journalistisesti tämä on todella outo ratkaisu; kiistanalainen lama-ajan poliitikko on saanut oman areenan selittää monen tunnin mitalla toimiaan kiistanalaisessa ajassa niin, että mitään ei ainakaan hänen syykseen voi laskea.

Tässä on pakko kysyä, miksi tällainen ratkaisu on tehty ja onko se viisaasti tehty Yleltä." Lähde: Kulttuuritoimitus, Leena Reikko 16.08.2021 -”Miksi tällainen ratkaisu on tehty?” – Ylen Hullu vuosi 1991 -sarjassa Esko Aho puhuu omiaan

Jokohan 2030-luvulla saadaan, noista 1990-luvun tapahtumista, iso kuva kattavasti auki? Lakisääteisten vakuutusten saralta ja Björn Wahlroosista aloittaen:

"Näin rahasampo luodaan ja pidetään käynnissä"
Julkaistu: 12 helmikuun, 2019 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

"Kyseessä on vakuutuksilla, etenkin lakisääteisillä vakuutuksilla, vaurastumisen lyhyt oppimäärä. Vuosilta 1997 – 2018."

Lue tilannekuvakatsaus osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/02/12/nain-rahasampo-luodaan-ja-pidetaan-kaynnissa/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus