Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ammattitauti.

Sisäilmasta sairastuneet  2

Tilanteet ja tunnelmat sisäilma-asioiden suhteen muuttuvat koko ajan. Tyrmistystä herättää nyt se, että jos tämä tieto vuodelta 1997 pitää paikkansa, niin päättäjillä on ollut tieto sisäilma-asioiden vakaavudesta jo 20 vuoden ajan!

Toivottavasti tieto siitä, että mitkä sisäilmassa tavattavat homeet ovat vaarallisia ihmisten terveydelle; on asian kanssa tekemisissä oleville niin sanotusti hanskassa. Eli päättäjillämme on olemassa selkeä ohjeistus siitä, miten toimitaan, jos myrkylliseksi ja siten terveydelle vaarallisten homelajeja löydetään rakenteista ja/tai sisäilmasta..

Toivottavasti asiakokonaisuus saadaan selkosuomelle.
Toivottavasti asiakokonaisuus saadaan selkosuomelle.

Avain kysymys on tietysti se, mikä on näissä asioissa faktaa vai fiktiota? Tämän tiedon mukaan tiettyjen homeen muodostamien sisäilma myrkkyjen vaarallisuus ihmisten terveydelle tiedettiin viimeistään, jo vuonna 1997!

Päivän historiallinen sitaatti:
"Kosteus- ja homevauriorakennuksissa homepölyaltistuminen voi johtaa homeallergiaan, aiheuttaa allergisen nuhan ja astman, sekä harvemmin myös allergisen keuhkorakkulatulehduksen eli homepölykeuhkosairauden.

- - - Osa hometaloissa altistuneista ja oireilevista henkilöistä saa oireensa homesienimyrkkyjen eli mykotoksiinien aiheuttamana. Hometaloissa esiintyvistä mikrobeista osa tuottaa mykotoksiineja, jotka varsin pieninä pitoisuuksina aiheuttavat silmien, ihon ja hengitysteiden ärsytysoireita.

- - - Mykotoksiineja voivat tuottaa mm. seuraavat homesienet: Fusarium, Aspergillus versicolor, Trichoderma ja Stachybotrys atra.

- - - Käytännön työterveyshuollosta on todettu, että siellä missä S. atra on aiheuttanut homevaurion, on myös vakavammin oireilevia työntekijöitä."

Lähdeviite:
Reijula K, Nikulin M, Alenius H, Hintikka E-L. Mykotoksiinien eli homemyrkkyjen aiheuttamat terveysvaikutukset.

SIY Raportti 8, 1997, s. 121-123.

Lähde: 6.2.2017 IndoorAid Facebook
https://www.facebook.com/IndoorAid/
Eikä tuossa kaikki.

Tuon tyrmäävän ja kylmäävän tiedon jälkeen tämä Suomi 2017-artikkeli asettuu aivan uuteen mittakaavaan. Koskee vakuutusyhtiöiden nostamista lainsäädännössä ylivertaiseen asemaan:

- Tietopyyntö eduskuntaan 2 -
Eduskunta on palannut joulun ja uuden vuoden tauoltaan töihin. Joten on hyvä aika paljastaa, minkälaiset vastaukset eduskunnasta tulivat tähän Tietopyyntö eduskuntaan – artikkeliin liittyvästä asiasta.

Aihehan on myös yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka otti ennen joulua 2016 kantaa siihen, että tämän(kin) hallituksen esitykset ovat olleet perustuslain vastaisia. Aiheesta uutisoivat joulukuussa, muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti useamman päivän ajan.

Asianajajaliitto taas ilmaisi Helsingin Sanomissa (13.1.2017) olevansa huolestunut suomalaisten ihmisoikeuksien toteutumisesta tosielämässä: ”Kiire ajaa lakien valmistelussa ihmisoikeuksien ohi."

* *

"Kuinka suurta on rakenteellinen korruptio sosiaali- ja terveysministeriön ekosysteemissä?"

Tämä(kin) tehty tietopyyntö paljasti, että sosiaali- ja terveysministeriössä tarvittaisiin röörien rassausta enemmänkin. Kuvan operaatio oli käynnissä vuoden 2012 syksyllä.

Toivottavasti joku aiheesta kiinnostunut jaksaa vääntää ja kääntää sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston kanssa. Samalla on hyvä tiedostaa, minkälaiset ovat vakuutusalan ylimmän virkamiehen puolison Taisto Hujalan sidonnaisuudet. Ei mikään ihan alemman tason vakuutuslakimies.

Sitten Tietopyyntö eduskuntaan 2 – asiassa eteenpäin.

SISÄLLYSLUETTELO
Vastaus eduskunnasta 21.11.2016
Muistutus sähköposti eduskuntaan 12.12.2016
Vastaus eduskunnasta 19.12.2016

Ja tällaiset vastaukset lopulta eduskunnasta tulivat, tuohon 17.11.2016 tehtyyn tietopyyntöön. Kiteytettynä se ei osoittaa, että nuoremman sukupolven päättäjät ja virkamiehet eivät ole tästä(kään) lähihistoriamme asiasta tietoisia. Vanhemman sukupolven edustajat taas eivät välttämättä halua muistaa. Enää.

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
Linkki

Eikä tässä vielä kaikki.

Onko jo 1990 - luvulla sovittu, että korvauksia ei enää esimerkiksi työssään pysyvästi sairastuneille makseta? Ammattitauti diagnostiikassa se tapahtuu helpoiten syy-yhteys kiistämällä.

Toivottavasti joku porukka tai henkilö jaksaa kaivaa näitä asioita kaikkien meidän tietoisuuteen.


Sisäilma  1

Ulkoilmaa enemmän taidamme oleilla nykyisin sisäilmassa.

Joten tässä mielenkiintoinen ja ajankohtainen tilaisuus eduskunnassa aiheesta, joka koskettaa päivittäin jopa 800 000 suomalaista.

Totuus kosteus- ja homevaurioista.
Totuus kosteus- ja homevaurioista.

Home- ja kosteusvauriot sekä erilaisista sisäilmamyrkyistä käytävä keskustelu, saadaan toivottavasti mahdollisimman avoimeksi.

Tuossa tilaisuudessa kuultaneen, mikä on ollut kehitys vuosien 2006 ja 2014 aikana.

* * * *

Vuonna 2011 sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilanteet olivat lohduttomat.

Myös sisäilmamyrkyistä sairastuneet halutaan vaientaa

* * * *

Pienen ihmisen näkökulmasta toivon, että Suomessa ollaan jo päästy irti siitä maan tavasta, mitä tapahtui vielä noin 10 sitten.

Eristevilloja säilöttiin taivaan alla. Sateesta kastuneet villat iskettiin rakenteiden sisään...


A2 - Sisäilman myrkyistä sairastuneet  2

Käsittääkseni myös rakennuksissa käytettävät uudet sisäpinnoitteet ja uudet liimat ovat osoittautuneet ongelmallisiksi.

Tässä tuoretta katsausta eiliseltä sisäilmaongelmista pysyvästi sairastuneiden näkökulmasta.

Ajankohtainen kakkonen
Miksi homepakolaisia ohjataan psykiatriseen hoitoon?

Julkaistu: 1.11.2011 klo 21.00
Katsottu: 1895 kertaa
Poistuu: 1.12.2011 klo 21.00
Katseltavissa ulkomailla

Osuus on heti ohjelman alussa:
http://areena.yle.fi/ohjelma/4935

Vakuutusyhtiöiden ja vakuutuslääkäreiden lähestymisestä aiheeseen saa lisätietoa avoimesta netistä.

Hakusanasetiksi esimerkiksi:
haista home vakuutusoikeus