Asuntojen hintakuplasta

  • WilleWau

Asuntojen hintakuplaahan ei virallisesti ole. Ei ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Suomalaisten keskipalkan väitetään yhden "tutkimuksen" mukaan olevan tällä hetkellä 3500 euroa/kuukaudessa. Kuinka monta heitä lähipiiristäsi tunnet? Aivan...

Toinen "tutkimus" väittää keskipalkan olevan taas 2632 euroa/kuukaudessa.

No keskipalkka on suuntaa-antava, mutta mielestäni mitä enemmän ostettujen asuntojen keskimääräinen ja maksettu neliöhinta ylittää virallisen tai oman keskipalkan (HUOMIOI - puhtaana käteen jäävän osuuden), niin sitä suurempi on hintakuplan osuus asunnon hinnasta.

Toki kahden maksajan taloudessa isotkin neliöhinnat saattavat näyttää kohtuullisilta.

Mielenkiintoista on ollut vuosien varrella huomata, että esimerkiksi tulossa oleva kokonaishintavaikutukseltaan 100 000 euron pakollisiin kuuluva remontti noin 100 neliön asuntoon lasketaan jo valmiiksi asunnon hintaa nostavaksi! Vaikkei remonttia ole vielä edes aloitettu eikä edes tiedetä minkälaista jälkeä mahdollinen tuleva tekijäjoukko tekee.

Mielenkiintoista on tietää joskus myös se, että mikä 4 euron tuntipalkalla duunaavien ulkolaista alkuperää olevien raksamiesten tuntikustannus oikeasti on, kun otetaan huomioon jälkikäteen tehtävät korjaukset?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:41

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus