Eläkkeelle pukkaseminen tuloksen parannuskeinona?

  • WilleWau

Törmäsin eilen tällaiseen uutiseen, joka koski Suomen suurinta puoluetta eduskunnassa eli keskustaa.

Luin uutisen eri tiedotusvälineistä ja sitten tulin vierailleeksi pitkästä aikaa keskustan oman Verkkolehti Apilan sivuilla.

Luin saman uutisen kerran, sitten toisen ja vielä kohta kolmannenkin.

Sitten hokasin, että miksi Maikkarin ja Nelosen tekstitelkkarin uutisissa puhutaan talousvaikeuksista ja eläkejärjestelyistä. Kun taas keskustan omassa mediassa ei ole asiasta halaistua samasta asiasta.

Juttuhan meni uutistekstien valossa tarkasteltuna näin.

* * * * *

Keskustan talous tiukoilla - 21.04.2007 MTV3-STT

Talousvaikeuksiensa vuoksi keskusta karsii puoluetoimistonsa henkilökuntaa eläkejärjestelyjen avulla.

Keskustan talous on joutunut tiukoille eduskunta- ja presidentinvaalien aiheuttaman velkataakan vuoksi.

Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan puoluetoimiston henkilökunta supistuu eläkejärjestelyjen kautta neljänneksellä. Ketään ei kuitenkaan irtisanota.

Puolueen talous pyritään saaman kuntoon vuoteen 2009 mennessä. Keskusta aikoo haalia ulkopuolista rahoitusta 700 000 euroa vuosittain.

* * * * * *

Keskustan oma Verkkolehti ei siis kerro alla olevassa samaa asiaan koskevassa uutisessaan halaistua sanaa Maikkarin kertomista eläkejärjestelyistä….

Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että tähän ristiriitaiseen asiaan on legendaarinen Raimo Sailaskin julkisuudessa puuttunut.

Muun muassa EK vaatii koko ajan työeläkkeelle pääsyiän nostamista ja sitten kun tulee tarve nopeasti parantaa organisaation talouslukuja, niin työntekijöitä pukataan keinolla millä hyvänsä eläkkeelle. Likaisen pelin irtisanomisia ei tarvita. Eikä tarvitse tapella ammattiliitojen kanssa, koska niillekin menettely tuntuu passelilta…

Työeläkkeistähän maksetaan kaksi kolmasosaa työtä käyvien palkoista ja yksi kolmasosa rahastoista.

Itse olen miettinyt sitä, että onko tässä asiassa työnantajilla ja työeläkeyhtiöillä sellainen diili, että työnantajat voivat aina tarvittaessa tehdä tällaisen nopean liikkeen kustannuspuoleensa.

Vastakauppana sitten työnantajat pitävät turpansa kiinni hyvin tietämistään salatun vakuutuslääkäri- ja suljetun erityistuomioistuinjärjestelmän systemaattista törkeyksistä.

Samoin kuin työntekijäpuolen ammattiliitot. Myyväthän ne myös omalle jäsenkunnalleen Suomen mittakaavoissa ennätysmääriä valitsemansa vakuutusyhtiön vapaa-ajan vakuutuksia.

* * * * * *

Sähkeet 21.4.2007

Keskusta velattomaksi vuoteen 2009 mennessä

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen paalutti puoluevaltuuskunnalle lähivuosien toiminnan tavoitteita. Samalla hän harmitteli sitä, että eduskuntavaalien ykköspuolueen asemasta huolimatta puolue ei saavuttanut asetettua kannatustavoitetta eli 24,9 prosentin ja 700000 äänen osuutta.

- Tavoitteessa ei onnistuttu ja siitä vaalipäällikkö kantaa vastuun. Kiitos ehdokkaille, tukiryhmille, järjestöväelle, piirien ja puoluetoimiston henkilöstölle kovasta vaalityöstä, jonka ansiosta säilytimme suurimman puolueen aseman.

Puoluesihteeri Korhonen kiinnitti huomiota Keskustan taloustilanteeseen. Kahden edellisen tilikauden tulos on ollut molempina vuosina noin 250 000 euroa tappiollinen. Uuden hallituksen ohjelmassa puoluetukeen on tulossa tasokorotus.

Korhosen mukaan tästä huolimatta Keskustan on panostettava varainhankintaan ja sen kehittämiseen. Eduskuntavaalien jälkeen taloustilanne olisi voinut olla tukalampi, ellei vaaleja varten olisi onnistuttu keräämään ulkopuolista rahoitusta noin 700 000 euron edestä.

- Jatkossa kehitämme varainhankintaa yhdessä piirien kanssa. Tavoitteena on, että puolue olisi kevääseen 2009 mennessä velaton, hän lupasi.

Tuomas Koivuniemi/Verkkolehti Apila

* * * * * *

Epilogi 1: Valheesta maksetaan enemmän. Totuus on kutsumusala. (Markku Envall)

Epilogi 2: Poliitikko elää kulissiavioliitossa totuuden kanssa, salarakkaana valta. (Markku Envall)

* * * * * *

Jahas.

Ruutujen takaa kuuluu aivan oikeutettua älämölöä.

Mitä se demareiden sinkosiiven Sailas todellisuudessa sanoikaan? Suomiko Sailas todella suomalaista eläkeputkea?

* * * * * *

Sailas suomii eläkeputkea - 20.09.2006 MTV3-STT

Raimo Sailaksen mielestä EK:n puheet ja jäsenyritysten teot ovat ristiriidassa.

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mielestä nykyinen eläkejärjestelmä tarjoaa yrityksille liian helpon mahdollisuuden siirtää työntekijöitä irtisanomistilanteessa eläkeputkeen.

Etelä-Suomen Sanomien haastatteleman Sailaksen mukaan Elinkeinoelämän keskusjärjestön puheet ja yritysten teot ovat ristiriidassa.

Sailaksen mielestä on kummallista, että EK:n puhuessa myöhentyneen eläkkeellelähdön puolesta, niin samaan aikaan sen jäsenyritykset kiittelevät itseään siitä, kuinka paljon ovat onnistuneet järjestämään ihmisiään eläkkeelle irtisanomisten yhteydessä.

* * * * * * * *

Eikös tässä olisi ainakin miljardin euron paikka työntekijöiden ammattiliitoille tulla julkisuuteen kertomaan työelämässä vallitsevan pelin todellisesta luonteesta?

Uutispäivä Demarihan kirjoitti jo pääkirjoituksessaan 20.4.07 tiukkaa tekstiä otsikolla - Keskustan ja MTK:n korporaatio valmistelee tuottoisaa yhteistyötä

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus