Euro devalvoidaan!

  • WilleWau

Seurasin mielenkiinnolla eilistä Suomen Pankin pääjöhtajan Erkki Liikasen kommentointia finanssimaailman myrskyistä A-plus ohjelmassa.

Toivottavasti ohjelma saa jatkoa. Mielestäni jokaiseen suomalaiseen kotiin olisi hyvä saada luettavaksi kirjallisuutta Suomen pankkikriisistä.

Yksi vahva ehdokas on seuraava.

Tulin juuri lukeneeksi Seppo Konttisen kirjan "Salainen pankkituki - Kuinka velallista kyykytettiin." Tuon kirjan tietojen valossa Suomen pankinjohtajan Erkki Liikasen voi sanoa , lievällä ilmaisulla ilmaistuna, puhuneen A-plus ohjelmassa aika lailla puppua.

Suomesta löytynee ainakin 299 999 muutakin samaa mieltä olevaa.

Suomen lähihistoria kaipaa muun muassa lisää valaistusta siitä, että kuinka paljon Sammon ja Pohjolan vakuutettujen rahoja loppujen lopuksi poltettiin SYP:n ja KOP:n finanssileirien osaketaisteluissa?

Keskeiset pankkikriisin hoitaneet henkilöt ovat vielä keskuudessaamme ja jos Seppo Konttisen kirjassa esitetty tieto pankkituen todellisesta hinnasta pitää paikkansa, niin sitä voimme veronmaksajina vaatiakin.

Vuoden 1999 lopussa eduskunnalle annetun hintatiedon mukaan pankkikriisin hoito oli maksanut jo 97 miljardia markkaa! Joten toivoa sopii, että Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen muistikuvia finanssimaailman myrskyistä kartoitetaan tarkemmin. Samoin kuin Mauno Koiviston, Björn Wahlroosin, Iiro Viinasen, Paavo Lipposen, Sauli Niinistön, Esko Ahon.

Eikä tässä kaikki.

Euroahan ei tulla devalvoimaan? Tärkeintä Suomessa ei ole koskaan pankkien ja vakuutusyhtiöiden pääomista huolehtiminen, vaikka ne ovat itse sössineet ne?

Tallettajat ja asuntovelalliset ovat taas pankkien asiakkaina kuninkaita.

2 kommenttia

peruskivi

25.9.2008 11:17

Nyt Yhdysvalloissa argumentoidaan roskapankin puolesta "taloutemme romahtaa ellei..." ja totuushan on kuitenkin oleva, että USA:n roskapankki synnyttää maailmanhistorian syvimmän laman kun miljoonat ihmiset, myös muun muassa Englannissa ja Japanissa, menettävät asuntonsa, työpaikkansa (konkursseissa) ja ostovoimansa. Asuntoalueista tulee vuokra-asumisen gettoja kun omistus keskittyy.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus