Euro facts – Dollar democracy?

  • WilleWau

Nykyisin politiikkaa tehdään entistä enemmän taloudellisten realiteettien pohjalta. Eikä siinä ole mitään pahaa, koska kaikella ja kaikilla on hintansa. Tosin toiminnan avoimuudessa on aina parantamisen varaa. Oli vallassa kuka tahansa.

Tuoreena esimerkkinä Kemiran osakkeiden suljetun piirin kauppa, jolla haettiin ainakin ensikäden tietojen mukaan pitkän aikavälin sijoittajia kotimaasta. Saa nähdä toistuuko Kone/Partekin tapainen pilkkominen tässä Kemiran tapauksessa?

- - - - -

Työttömyysasioissa ihmetyttää ainakin itseäni se, että talousasioiden suhteen työttöminä on tälläkin hetkellä suuri joukko henkilöitä joiden työpanos olisi nykytilanteessa erityisen tärkeää.

- - - - -

Seuraava helmen jyvänen on napattu HS.fi – keskusteluketjusta:

Cronberg - Toivottomat tapaukset pois työvoimatoimistojen listoilta

Työministeri Tarja Cronberg (vihr) haluaa työvoimatoimistojen asiakkaiksi vain ne, joille voidaan varmuudella tehdä työllistymis­suunnitelma. Hän haluaa siivota kortistoista kokonaan pois esimerkiksi päihdeongelmaiset ja eläkepäätöstä odottavat.

vrr
outo juttu | 2.9.2007 18:26
Olipa hyvä ja hurja lista!

Mutta miten purkaisit puolet työttömistä, eli ne jotka ovat ylittäneet 50 vuotta?

Mitäpä sanot toimihenkilöunionin työttömyyskassan jäsenistä, joista yli puolet on täyttänyt jo 55 vuotta? Siellähän on paljon terveitä ja koulutettuja ihmisiä, joille edes koulutuksen uudistus ei tuo merkittävää etua?

Ajattele vaikkapa ihmisiä, jotka ovat tehneet tuhat tilinpäätöstä yrityksille ja samoin veroilmoituksia ja yhtäkkiä et tarvitsekaan sitä tehdä?

Enta jos joku on jatkuvasti tehnyt konsernitilinpäätöksiä, mitä koulutus auttaisi ja kuka kouluttaisi? Entapa jos he ovat hyväkuntoisia urheilijoita ja muutoinkin ihan terveita ja varakkaitakin?

Mielestäni ikäkysymys, joka on joka toisella ongelmana, ei sellaisenaan tarvitse moista luetteloa?

- - - - -

Yksi alue missä talouden realiteetit ovat jo ajaneet yli puolueaatteiden on lobbaaminen. Eikä siinä mitään, sillä jokaisen meistä pitää leipänsä itse ansaitseman.

Voiko millään muulla yhteiskunnallisen toiminnan alueella olla suurimman oppositiopuolueen ja keskeisen hallituspuolueen välillä olla näin syvällinen yhteistyö?

Ulpu Iivari lienee tuttu monelle Teistä? Entinen SDP:n puoluesihteeri.

Entäs Anders Blom? Ei ehkä niin tuttu kuin Iivari, mutta kytkeytyy nimenä kokoomukseen ja Turun suuntaan hyvin vahvasti.

Entäs Pertti Rauhio? Never heard. Vaan entäs, jos hänet kytketään tiedotusvälineiden kautta tapahtuneeseen uutisointiin elokuussa:

”Oikeustieteen lisensiaatti Pertti Rauhio, 44, on nimitetty Eurofactsin yhteiskuntasuhteiden senior advisoriksi, vanhemmaksi neuvonantajaksi.

Rauhio toimi edellisen hallituksen aikaan valtiovarainministeri Eero Heinäluoman (sd) poliittisena valtiosihteerinä.”

Mikä ihmeen Eurofacts?

”Henkilöstöllämme on laaja viestinnällinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen osaaminen.”

Lisätietoa:
http://www.eurofacts.fi/

- - - - -

Joten mielenkiintoiseksi menee kuin amerikkalaisissa ns. ristiinkytkentäsarjoissa. Kuka on kenenkin kaa? Ja jos tuokin kerran saa, niin mikä on sen alla oleva maa?

Vaalirahoituksen saloista ei tainnut vieläkään paljastua sen enempää. Käykö myös lobbaamiselle samoin?

2 kommenttia

Anonyymi

3.9.2007 09:54

Minä en ole täysin vakuuttunut valtionyhtiöiden myyntien järkevyydestä. Valtio saa niistä melkoiset osingot. Eikö se olisi fiksumpaa pitää tällainen tasainen tulonlähde hengissä. Myynnistä saadaan kerralla mukava summa rahaa, mutta tuotot ovat sitten siinä, ellei keksitä jotain fiksumpaa kohdetta tilalle.

Kemiran tapauksessa uusi omistaja saattaa olla pitkäaikainen omistaja, mutta samalla tavalla hekin tarvitsevat tuottoa sijoittamalleen kauppasummalle. Eli en näe sen kummempana omistajana kuin ketään muutakaan. Varmasti myyvät eteenpäin jos joku maksaa tarpeeksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:16

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus