Euro = rehnponzi-huijaus

  • WilleWau

Euroopan velkojen verkosto tuntuu saavuttavan taas yhden huipuistaan. Juhannuksen keskellä tuskin parempaa uutispimentoa on tarjolla. Ainakaan Suomessa.

Katainen lupaa 1. EU-pankkivalvonta kunnossa 2. Rehellisyys on meidän leipälaji
Katainen lupaa 1. EU-pankkivalvonta kunnossa 2. Rehellisyys on meidän leipälaji

Jotenkin tuosta Ylen vuoden 2009 ja MTV3:sen vuoden 2010 uutisesta voinee vetää sellaisen johtopäätöksen, että kokoomuksella taitaa olla tällä hetkellä parhaiten kotimaiset tiedotusvälineet hallinnassaan.

On tuossa kuvakoosteessa noin äkkiä katsottuna aika paljon valhetta eetterissä. Mitenhän perussuomalaisen sanomana sanomisiin puututtaisiin?

Itse tulin lukeneeksi muutamia sosiaalisen median (SM) tarjoamia artikkeleita eurokriisin hoitoon vaadittavista summista, jotka vaikuttivat todella isoilta.

Silmääni osuivat myös parit mielenkiintoiset uutisotsikkopoiminnat.

Yle uutisoi 20.6.2012 "Katainen tyrmää Euroopan roskapankin" ja HS oli taas uutisoinut jo 3.9.11 "SAK tukee Euroopan roskapankin perustamista".

Maan tavan mukaisesti tulkittuna nuo otsikot kertovat, että Euroopan roskapankissa ollaan jo mukana. Ja syvällä. Tosin Yle uutisessa roskapankista käytettiin termiä velanpurkurahasto!

Pelkästään viiden (5) kriisimaan velkatilanne on järkyttävä:
(Taloussanomat 17.6.2012, Kriisivaltioilla ja pankeilla velkaa 7000 miljardia euroa)

"Liian suuriin velkoihin uppoavia kriisimaita ei voi "pelastaa" lunastamalla niiltä vain osa veloista. Tämä vain asettaa rahoittajat eriarvoiseen asemaan, kasvattaa aikailijoiden tappioriskejä ja kiihdyttää pankkien ja muiden yksityisten rahoittajien kiirettä karkuun.

Juuri näin on tähän mennessä käynyt ensin Kreikassa, Irlannissa ja Portugalissa ja nyttemmin myös Espanjassa ja Italiassa.

Siksi "vakaus" syntyy vain kaiken velan lunastamisella, jos sille tielle lähdetään, päättelee Independent Strategy.

Viidellä kriisimaalla tuota julkista ja rahoitusalan velkaa on yhteen laskien vähän yli kahden vuoden kokonaistuotannon arvoa vastaava määrä.

Rahasummana ilmaisten tämän lajin velkaa on suurin piirtein 7 000 miljardia euroa.

Karsea velkamäärä ilmenee EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin ja euromaiden keskuspankin EKP:n kokoamia velkatilastoja yhteen sovittamalla. Siitä tilastot eivät kerro mitään, mistä moisen velkamäärän lunastamiseen löytyy rahaa.

Todennäköisesti ei mistään - ja siksi euroalueen rahoitusmarkkinoilla hermot ovatkin kireällä."

Tuo Taloussanomien Jan Hurrin analyysi on hurjaa luettavaa. Toivottavasti uhkakuvat eivät toteudukkaan, koska Suomelle voi langeta pahimmillaan 200 miljardin euron vastuut. Siinä on jo sitten useammalle veronmaksajasukupolvelle maksettavaa.

Lue koko analyysi osoitteessa:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/06/17/nain-paljon-ostettu-vakaus-maksaisi-mista-rahat/201231635/170

Ensin olisi kuitenkin tärkeää tietää, että paljonkohan on kaikkien euroon kuuluvien valtioiden ja pankkien kokonaisvelkasaldo? Kuinka paljon niistä on pilaantuneita ja miksi?

Jumakekka juu. Uutisia lukiessaan joutuu olemaan tarkkana.

Taloussanomat-Bloomberg 22.6.2012 10:24 uutisoi otsikolla "Euromaiden rahaministerit kiistelivät Kreikan ja Espanjan hätälainoista":

"Espanjan hallitus julkaisi eilen arvion, jonka mukaan sen pankit tarvitsisivat 62 miljardia euroa selvitäkseen asuntokuplan puhkeamisesta seuraavasta pahimmasta mahdollisesta tilanteesta."

Jos se kaikkein pahin sitten toteutuu, niin kokonaissumma nousee 620 miljardiin euroon. Suomen pankkikriisihän todellisuuskerroin oli 10. Eurokriisin todellisuuskertoimesta voi vain esittää toistaiseksi arvailuja.

Vaan ihan niin kuin ponzi-huijauksessa toimitaan, ensin pitää saada uutta rahaa sisään, jotta ärhäkimmät sijoittajat = pankit = vakuutusyhtiöt saadaan rauhoitettua maksamalla heille. Siksi Luxemburgissa leivotaan kiivasti rahakkaita juhannustaikoja. Muuten mätämassan kierto uhkaa stopata.

Harvinaisen vähän tietoa on ollut mielestäni siitä, että minkä maalaiset ja nimiset sijoittajat ovat lainoittaneet kriisimaita eniten.

Kuitenkin maailman veroparatiiseissa on väittämän mukaan jo yli 15 000 miljardin euron talletukset. Tosin en osaa sanoa, minkä rahajärjestelmän saldoille ne luetaan ja mistä nuo massiiviset varat ovat esimerkiksi Euroopasta irronneet.

Sveitissäkin on uutistietojen mukaan kreikkalaisten talletuksia yli 200 miljardia euroa...

Kirjoitettaessa soi Pink Floyd

5 kommenttia

MAgrippa

24.6.2012 02:10

Blogisi on parempi kuin isot lehdet yhteensä.

Juuri äsken oli telkkarissa espanjalaisen Santander -pankin mainos, jossa tarjosivat lainaa. Hymyilytti jostain syystä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

24.6.2012 21:17

Lämpimät kiitokset kehuistasi. Tosin hiljalleen paljastuva eurokuplan kokonaisuus on niin valtavan iso, että hiljaiseksi vetää. Varsinkin, kun työkseen tekevien toimittajienhan näitä tietoja tulisi kysyä, analysoida ja kertoa meille. Eri näkökulmista lähestyen. Ja Suomen sekä EU:n valta-apparaatin lausumia kyseenalaistaen.

Onneksi on ollut Taloussanomien Jan Hurrin kaltaisia toimittajia, jotka ovat saaneet kirjoittaa (ainakin toistaiseksi) aiheesta muutakin kuin virallista epistolaa... http://www.taloussanomat.fi/toimittaja/jan-hurri/52 . Ja sosiaalisen median (SM) talousasioita raikkaan railakkaasti käsittelevät edustajat, joista yksi löytyy tästä osoitteesta http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ihmetellään ;-)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

25.6.2012 01:36

Mielestäni juuri nyt on menossa kaksi giganttista huijausta:
1.
EMV ja velkojen summan salaaminen http://takkirauta.blogspot.fi/2012/06/myyko-eduskunta-isanmaan.html
ja
2.
Nyt kymmenien toistojen jälkeen meni perille se itsestäänselvyys, että Venäjä pitää uhkana sitä että USA saa kuristusotteeseen sen ydinalueen.
Kukaan ei nyt kerro suomalaisille, että on olemassa halpakin tapa toteuttaa sellainen puolustus että suurvalta ei siihen käytännössä pysty. Näin ei ole valittavana vain ajautuminen Venäjän valtaan, tai joutuminen USAn hylkäämäksi Natojäsenyyden aiheuttaman sodan tullessa. Mutta tästä vaietaan.
.
Kumpikohan on isompi huijaus, rahojen vienti vai sodan aiheuttaminen?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

26.6.2012 11:44

Kiitokset ensinnäkin tuosta linkkauksesta MAgrippa.

Tuo kohta 2 asia tuntuu asialta, josta ei taideta Suomessa saada vieläkään eri vaihtoehtoja valottavaa keskustelua aikaiseksi. Vaikka väitetään, että Suomi on mukamas pieni maa, niin helvetin isoksi se muuttuu viimeistään siinä vaiheessa, jos matkaa pitää alkaa taittamaan ilman moottoroituja kulkuneuvoja. ;-)

Sitä olen ihmetellyt, ettei kukaan päättäjistämme ole ollut erittäin huolestunut äärivasemmiston noususta. Sitähän nämä päivä päivältä paljastuvat eurokuplan paisumisuutiset pohjustavat. Varsinkin Euroopassa.

Kuitenkin minun mielestäni kaikessa tässä pitäisi nähdä uuden mahdollisuuksien siemeniä. Erilaiset puolue- ja ismirajat ylittäen.

Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

Tästä linkistä erilaista lähestymiskulmaa kokonaistilanteeseen:

Maailmantalous huojuu, kiristyy ja taantuu - Suomea luotsataan talousmyrskyn silmään
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4179

Toimittaja: Riikka Söyring
25.6.2012, Verkkomedia.org

"Luottoluokittaja Moody´s on laskenut viidentoista suuren pankin luottoluokituksia. Näyttää siltä, että pankkitukitalkoot saattavat laajeta euroalueen ulkopuolellekin. Talousmyrsky on noussut ja luottamuspula Suomi-laivan komentosiltaan ja sen arvostelukykyyn on heikkoa: EVM-päätös kadotti kurssimme. "

- "Älä koskaan kuluta rahaa ennen kuin sinulla on sitä." -

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus