Hei meitä kusetetaan! ...taas!

  • WilleWau

Eläkeasioiden kiinnostus on nuorten parissa maltillista, mutta nyt kaavailtu Saksan tie nostaa eläkeikä 70-vuoteen; aiheuttaa toivottavasti huomaamaan sen, kuinka härskejä päättäjämme ovat leikkaamaan etuisuuksia, joihin on kuitenkin selkeästi varaa.

Ennen työurien "pakottavaa" pidentämistä eli lakiin perustuvaa pakkoa; on syytä hoitaa "väliaikaiseksi" tarkoitettu taitettu indeksi pois päiviltä.

Tässä ydintiedot kaikille aiheesta kiinnostuneille:

"Tiedätkö, että vuonna 1996 otettiin käyttöön väliaikaiseksi tarkoitettu taitettu indeksi, jonka mukaan indeksikorotuksissa otetaan huomioon vain 20 % palkkojen ja 80 % kuluttajahintojen noususta. Suomen liityttyä 90-luvun puolivälissä EU:n Rahaliittoon hintojen nousu pidettiin jäsenmaissa alle 2 %:n tasossa, kun taas palkat ovat nousseet merkittävästi enemmän.

Tiedätkö, että taitettu indeksi syö koko ajan työeläkkeesi reaaliarvoa eli ostovoimaa ja sitä enemmän mitä kauemmin olet ollut eläkkeellä. Kun palkat vuosina 1996-2009 nousivat 67 %, jäi työeläkkeiden nousu 33 %:iin, mikä ero heijastuu ostovoimassa. Jos henkilö on jäänyt eläkkeelle esimerkiksi 1996 ja eläke oli alkuaan 60 % palkasta, on se enää 48 % saman ammatin nykypalkasta."

Tiedätkö, että eläkeyhtiöittemme varallisuusmassa on kasvanut ennätysmäiseksi, noin 125 miljardiin euroon. Se koostuu työnantajilta ja työntekijöiltä perityistä työeläkemaksuista ja varojen sijoitustuotoista. Varat on tarkoitettu nykyisiin ja tuleviin eläkkeisiin.

Taitetun indeksin korvaaminen ansiotasoindeksillä maksaisi tämän vuoden tilanteessa ainoastaan 0,4 % (!) per vuosi muhkeista eläkevaroistamme.

Lisäksi valtaosin on selvittämättä, kuinka paljon vuosittain on virannut erilaista vaalirahaa poliittisille puolueille ja niihin sidoksissa oleville toimijoille. Kuten yhdistykset ja luonnolliset henkilöt. Jaetaanko duunipaikat työeläkeyhtiöissä puolueapparatsikeille?

Mielenkiintoista tässä on se, että 1,4 miljoonaa nykyistä eläkeläistä saattaa laittaa toimillaan äänipottinsa uusjakoon...

Lisäterveisiä europarlamentille, hallitukselle, eduskunnalle, puolueille ja työeläkeyhtiöille osoitteessa löytyy osoitteessa:

http://www.elakekapina.net/

- Tutustu, allekirjoita adressi ja laita sanaa eteenpäin. Kiitos -

3 kommenttia

PersonalJesus

24.8.2010 13:51

Karua kieltä eläkevakuutusyhtiöiden toiminnasta kertoi myös eilisillan MOT, joka tulee kohtapuoliin ykköseltä iltapäiväuusintana ja näkyy myös Yle Areenassa http://areena.yle.fi/video/1223027

Tuttavalla oli samantyyppinen tilanne, joten liekö yleistäkin?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

24.8.2010 15:30

Kova juttu! Toivottavasti mahdollisimman moni näkee tuon ohjelman. Tästä linkistä lisää lakisääteisestä vakuutusturvasta ja sen mustista aukoista, jotka ovat kyllä tarkan harkinnan kautta rakennettuja.

torstai, marraskuu 27, 2008
Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot:
http://ajankuva.blogspot.com/2008/11/lakisteinen-vakuutusturva-ja-sen-mustat.html

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:41

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus