Henry Saari kokonaan työkyvytön?

  • WilleWau

Aiemman lähipiirini hallussa olleen tiedon mukaan Henrylle olisi myönnetty vain osatyökyvyttömyyseläke (30 % vuosityöansiosta).

Tänään Henrystä on ollut uutisia useissa lehdissä, että Henryä vastaan on nostettu syyte alaikäisen kanssa temppuilusta vanhan ammatin kaltaisissa kielletyissä aktiviteeteissa. No tuleva oikeudenkäynti näyttää, mikä on oikeuden kanta asiaan.

Samalla noista uutisista saa sen kuvan, että Henry on polvivamman takia täysimääräisellä työkyvyttömyyseläkkeellä (60% vuosityöansiosta).

* * * *

Vaan lainataanpa otetta Eläke-Varman Varma 1/2006 lehdestä:

Ratkaisupäällikkö Kari Ahtiainen ei haluaisi hylätä yhtään eläkehakemusta.

Aina ei tilanne ole kuitenkaan niin paha, että hakijan tulisi hypätä kokonaan sivuun työelämästä.

Useissa tapauksissa hänet saadaan pelastettua takaisin kuntoutuksen avulla.

- Nykyään työn kuva on muuttunut, joten pieni kuluma polvessa ei haittaa esimerkiksi päätetyötä, toteaa ratkaisupäällikkö Kari Ahtiainen Varman ratkaisu- ja kuntoutusosastolta.

- Emmehän me halua hylätä ensimmäistäkään hakemusta. Jos niin kuitenkin käy, kukaan ei tosiaan jää tyhjän päälle.

- Keinoja löytyy moneen lähtöön; on kuntoutusta, työkokeiluja ja niihin rinnastettavia palveluja, Ahtiainen jatkaa.

* * * *

Henryhän on vielä nuori ja toivottavasti saa polvivammaansa työeläkeyhtiönsä kustantamana parasta mahdollista kuntoutusta Suomessa.

Varmalta saattaisi löytyä työfysioterapeutti, joka voisi opastaa Henrylle vammautunutta polvea mahdollisimman vähän rasittavia työasentoja.

Tai sitten Eläke-Varma järjestäisi Henrylle yhtiöstään taikka tarjoaisi lukuisista sidosryhmistään työkokeiluja ja niihin rinnastettavia palveluja.

Niin kuin pelkän Henrystä saamani julkisuuskuvan perusteella moni muukin tietää. Henryssä on kyllä miestä ja munaa moneen paikkaan.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.