Imagolla ratsastaa Vareksen lemmen jolla

  • WilleWau

Ilahduttavasti kirjallisuuden saralla esiin ovat nousseet verevästi oman paikkakuntansa hahmoista sekä autenttisen tuntuisista elinolosuhteista kirjoittavat kirjailijat. Kaiken lisäksi verbaalisessa mielessä ihan vakavasti otettavat velmut. Kärkipäässä ainakin Jari Tervo revontulimaisine räväytyksineen Rovaniemeltä. Reijo Mäkeä ja Turun kaupunkikanjoneissa janoisena vaeltavaa Vares - hahmoa yhtään väheksymättä.

Kaappaisiko joku Tervon Jarin sukunimikotipaikkakuntansa etätyön ja terveiden elinolosuhteiden PR-mieheksi? Ellei jopa koko persoonaa hyödyntäen puolivälin ottopojaksi.

Ottopoikaprosessiin kuuluvana mukaan otetaan myös Tommy Tabermann, koska ilman urbaanin runouden eroottista utua ei synny paikkakunnan imagoon kunnon imua ja kutua. Varsinkaan naisväelle. Eikä näiden hersyttelevien herrojen helposti lähestyttävä, ulkoisesti vaarattoman tuntuinen, tv-visuaalisuus tee haittaa paikkakunnan tunnetuksi tekemisessä ainakaan Suomessa.

Tämä parivaljakko voisi asettua Savoon ja Tervoon eräänlaisena uusien ulottuvuuksien airokaksikkona. Tietysti EU:n rahoituksella. Pääkaupunkiseudulta alkava muuttovuotokin saattaa muodostua siten uuden ajan virraksi. Paikkakunnan nimiyhteys markkinointimielessä kirjailijan sukunimeen yhdistettynä ei liene asia, jota kannattaa jättää Tervon osalta kokeilematta. Ainakaan käännöskirjallisuuden arvaamattomilla markkinoilla ja unohtamatta eksoottisiin paikkakuntiin kohdistuvaa ulkomaalaisten mielenkiintoa. Parempi hyvin luotu todentuntuinen fiktio kuin kehäteiden mateleva Market-masennus.

Tabermann - tyylinen Tervo - sloganruno yhdistettynä tervolaiseen kuvamaisemaan esimerkiksi internetissä, saisi monen haaveilemaan lisää vielä petissä: ”Säihkyvä talvi-ilta Tervossa ja Jarin kanssa parilla. Hyvin maistui olvi ja jalapeñomuikuilla täytetty tortilla! Lempeä lähetimme kotiin kortilla ja olimme kohta kallellaan tanssipaikan portilla. Kunnon naistentansseissa kaarteet ovat kuin pullakransseissa.”

Tervon - tyylinen Tervo - slogan ymmärtäväisen ja uuden teknologian hallitsevan paikkakunnan puolesta: ”Käyn ahon laitaa, ohjaten saunarantaan vievää aitaa. Onneksi pudotin pontikkapullon, sillä kun paitaa, takaisin housuihini sullon. Kuulen armaani näkevän oman tollon. - Pois pontikka, jos töitä haluaa veitikka! - Hiljaa saunakammariin hipsin ja kovettaakseni nopeaan itseni, heijastan verkkokalvolleni internetissä näkemäni videoclipsin. Katson tervolaista maalaismaisemaa ja aloitan. Aamun koitteessa kukon kiekuessa, sen lopetan. Siis kuorsaamisen ja käännän kylkeä.”

Tietystikään kukko ei käskien lopeta, niin ei myöskään kirjailija kirjoita. Runoilijasta puhumattakaan. Imagonrakentamisen suhteen, joku voisi varmistaa löytyisikö T&T -parivaljakolle kasvavaa kiinnostusta piilopirtille tai Tilsin Talsin Tervossa Taksilla -kestoseminaarille. Ja veikkaisinpa alun jälkeen aika vilinää keskustan baarille.

Käykääpä kerran Turussa Vareksen maisemissa. Kun aikansa kokeilee Vareksen tahtiin urbaanissa ympäristössä, niin uskoo sen, ettei Vareksen elintavoilla Viagrallakaan kohta enää värähdä. Eikä blanco-pateilla tärppää.

Uhanalainen suomalainen kantakarju ja rauhoittavasti humiseva maalaismaisemaan kuuluva harju tarvitsevat entistä enemmän toisiaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:22

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus