JeSP PK 1981 > Osa 2

  • WilleWau

Jespin historiikin ensimmäisen osan löydät osoitteesta:
JeSP PK 1981 > osa 1
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+1/135887

Tämä Jespin historiikin toinen osa liittyy Jespin eniten uutisoidun ottelun, 19.7.1989 Kuopion Väinölänniemellä pelatun Jesp PK – HJK, ennakkouutisiin. Ja tämä HJK-matsi oli Jespin historian uutisoiduin matsi. Ennen ja jälkeen ottelun. Se oli myös ainoa ottelu, joka ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen Jespin kohdalla. Asetelmana ottelussa oli ammattilaiset vastaan tosiamatöörit.

"Klubille helppo vastustaja Suomen cupissa"
"Klubille helppo vastustaja Suomen cupissa"
"Janon Etsijät HJK:n vastustajaksi"
"Janon Etsijät HJK:n vastustajaksi"
"Klubi kohtaa Savon Jespin"
"Klubi kohtaa Savon Jespin"
"Janon etsijät - HJK:n mittarina"
"Janon etsijät - HJK:n mittarina"
"Janon Etsijät kiinnosti ex-tähtiä - Atikin paluu epäonnistui"
"Janon Etsijät kiinnosti ex-tähtiä - Atikin paluu epäonnistui"

Kun tuosta tulevasta HJK-matsista laitettiin tiedote liikkeelle. Niin kylläpä tiedotteeseen nimettyjen yhteyshenkilöiden puhelimet kilisivät ja toimittajat kysyivät tietoja Jespistä. Myös Jespin valmentaja sai paljon yhteydenottoja kuopiolaisilta jalkapallon pelaajasuuruuksilta, että neuvoja ja konkreettista apua oltiin Jespille valmiita antamaan. Ilmaiseksi, mutta ihan vain avauskokoonpanon paikkaa vastaan.

Ja se tärkein on hyvä muistaa. Suomessa elettiin 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa vielä tanakasti lankapuhelinten aikaa. Soittopyynnöt töissä jätettiin keskuksen neideille tai rouville. Tai kotinumerosta ensin vastanneelle. Edistyneimmillä aikalaisilla oli nauhatallennukseen perustuva puhelinvastaaja kotonaan. Koko ajan mukana kannettavat matkapuhelimet olivat vielä unelmaa. Koko ajan tavoitettavissa olemisesta ei kukaan osannut edes haaveilla.

Eikä ollut tuolloin internetiä eikä somea. Tiedotetta laitettiin liikkeelle heinäkuun hiljaisuudessa. Perinteisellä kirjepostilla kuin myös esimiesten luvilla, työpaikan faxeilla! Tuolloin ei toimituksissakaan vielä eletty loputtoman sähköpostitulvan aikaa. Ja korkealle nousseiden uutiskynnysten ja koko ajan vähenevien toimittajien aikaa.

Niin kuin jespiläisen sanonnan mukaan eri aikakausia verrataan:
"Ennen ei ollut välttämättä paremmin, mutta nuorempana ei osattu edes kaivata tämän päivän härpäkkeitä.”

Eikä tuossa vielä kaikk.

Ja, Jespin tarina kiinnostaa, niin kuunnelkaa tämä yhden Jespissä ja muun muassa kuopiolaisessa jalkapallossa vaikuttaneen henkilön vierailu Suomifutis-podcastissa 14.6.2023. Mukavasti soljuvaa keskustelua jalkapallon eri osa-alueilta.

VARssissa vieraana Tuomari
Linkki

Iloa ja valoa kesäämme. Vältetään turhanpäiväistä hötkyilyä ja opetellaan ottamaan taas lungimmin.

Kirjoitettaessa soi Eppu Normaalin Urheiluhullu

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus