Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on keskusta.

Kultainen kädenpuristus  1

Virallisissa tiedotusvälineissä on jäänyt käsittelemättä Hesarin potkut saaneen päätoimittajan Mikael Pentikäisen erorahan suuruus. Sosiaalisessa mediassa asiaa on yritetty sitkeästi selvittää. Jo useiden kuukausien ajan. Tähän mennessä vastassa on ollut taas kerran; yksi Suomen sisäisistä ja lukuisista Berliinin muureista.

Twitter-kanavan mahdollisuuksia suoraan kysymiseen.
Twitter-kanavan mahdollisuuksia suoraan kysymiseen.

Spekulointi potkujen syistä jatkuu. Oliko Pentikäisen potkujen taustalla mahdollisesti sdp:n valta-asemien menettäminen lehden sisällä keskustalle? Tällainen uutinen herätti kevään korvalla kummastusta.

“Maaseudun lapset ovat siis vihdoin onnistuneet siinä, missä heidän esi-isänsä iskivät päitään seinään. He ovat murtautuneet vapaamielisen kaupunkilaisen Suomen pää-äänenkannattajan sisäpiiriin.

Kukin heistä on valittu näihin tehtäviinsä sukujuuristaan riippumatta, mutta jo Erkkojen yhtiön tarina itsessään todistaa, että veri on vettä sakeampaa.”

><

“Itse asiassa Sanoman yhtiökokouksessa valittuun hallitukseen sisältyy toinen, vähintään yhtä kiintoisa muutos aikaisempaan.

Uudessa hallituksessa ei ole enää yhtään jäsentä, jolla olisi suora henkilökohtainen yhteys Helsingin Sanomien toimitukseen.”

Antti Blåfield – Onko Hesari vallattu? – 4.4.2013

* * * *

Näin joulun alla Sanoma-talon lasikuutiossa on menossa YT-neuvottelut. Jälleen kerran. Uutistietojen mukaan Helsingin Sanomiin, Neloseen ja kaupunkilehti Metroon kohdistuu 70 henkilön vähennystarve (MTV3 teksti-tv 1.11.2013 - sivu 110).

Joten mielestäni on tärkeää, että potkut saaneen päätoimittajan kultaisen kädenpuristuksen suuruus tiedotetaan avoimesti. Varsinkin, kun Mikael Pentikäinen on nyt virallisestikkin keskustapuolueen meppiehdokas eurovaaleissa 2014.

Vai käykö niin, että tiedot pitää osata kaivaa Sanoman vuosikertomuksen 2013 luvuista tai sitten joku osakkeenomistaja uskaltaa kysyä asiasta kevään yhtiökokouksessa?

Lisää aiheesta Erorahat - linkistä


Kaiken takana vaalirahoitus?  1

Keskustalle pukkaa kesän myötä uutta puheenjohtajaa. Toivottavasti saamme tietää ennakkoon avoimesti uuden puheenjohtajan vaalirahoittajat. Näin turhilta uusilta skandaaleilta olisi katkaistu menestymisen mahdollisuudet heti alkuun.

Puheenjohtajan tehtävät jättävän Kiviniemen Marin vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoittajat taisivat jäädä lopullisesti pimentoon, vaikka tiedotusvälineet yrittivät niitä sitkeästi selvittää.

Tuolloin voimassa ollut laki ehdokkaan vaalirahoituksen ilmoittamisesta sallii edelleen vaalirahoittajien nimeämisen. Takautuvasti, ilman sanktioita ja eurorajoja.

Suosiksi puheenjohtajakisaan on esitetty myös nuoremman polven edustajia ja se on hyvä. Vain naissukupuolen ehdokas kisasta vielä puuttuu.

Toivoni mukaan yhdeksi keskustan piirijohtajien suosikeista noussut Puumalan Tuomo on valmis kertomaan vaalirahoittajansa avoimesti. Myös vuoden 2011 eduskuntavaalien osalta.

Kansanedustaja Tuomo Puumalan/kesk vaalirahoittajat 2007:
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/195793481132806144/photo/1/large

Vaalirahoittajat avoimesti kertomalla poistuu pienikin epäilys siitä, että taustalla on mitään Nuorisosäätiöön tahikka Raha-automaattiyhdistykseen liittyviä epäselvyyksiä.

Näin toimien yksi keskustan puheenjohtajakisan voittajasuosikeista näyttäisi kaikille muille keskustan, vaaleilla valituille, edustajille mallia vaalirahoituksen avoimuudesta.


Kaiken takana on vaalirahoitus  1

Keskustan puheenjohtajakisa saattaa käynnistää vaalirahoittajien esille saamisprosessin. Siis sellaisen, jonka jälkeen tiedämme esimerkiksi hallituksen ministereiden ja eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat avoimesti.

Vuonna 2009 toimittajat Taneli Heikka ja Katja Boxberg kirjoittivat kirjan, jonka pohjalta moni odotti ihmettä tapahtuvaksi. Avointa ja läpinäkyvää Suomea tulevaksi. Edes hallinnon osalta.

~ Lumedemokratia ~
~ Lumedemokratia ~

Yllättävän vähän Heikan ja Boxbergin esille nostama kokonaisuus on kiinnostanut virallista mediaa. Tai sitten toimittajat on pantu ylhäältä päin ymmärtämään soveliaisuuden rajat, jolla oma työpaikka varmuudella säilyy.

Vaan eihän sitä koskaan tiedä, mitä saattaa tapahtua ennen kuin tämä alla oleva sosiaalisen median (SM) artikkeli täyttää vuoden.

Uuden hallituksen ministereiden vaalirahoittajat 2011?
Julkaistu kesäkuu 1, 2011
http://suomi2017.wordpress.com/2011/06/01/uuden-hallituksen-ministereiden-vaalirahoittajat-2011/

Mikäli saamani tiedot pitävät paikkansa, niin ainakin kokoomuksen ministeri Jyri Häkämies on julkistanut kaikki vaalirahoittajansa.

Olisivatko seuraavina esimerkkijonossa eduskunnan puhemiehet?