Miesten ja naisten rooleista islamissa

  • WilleWau

Kirja nimeltään ”Jihadin sydämessä” pysäytti katseeni kirjastoauton hyllyllä.

Sitten katseeni tarkentui kannen ingressiosuuteen – Elämäni al - Qaidan taistelijana ja sen vakoojana.

Jatkoin kirjojen katselua, kunnes alitajuntaani palautui kirjan, karskin miehinen, kansikuva ja palasin ottamaan kirjan lainattavakseni.

Kirjan lukemiseen hulahtikin helposti muutama kuukausi, vaan kesken ei hyviä kirjoja jätetä ja onneksi Helmetissä lainat voi helposti uusia.

Omar Nasiri – niminen henkilö kirjoittaa Jihad - aiheesta terävästi ja uskottavasti. Ei ole tämän kirjan tietojen mukaan Bushin ja Putinin ”terrorisminvastainen” sota ihan heti loppumassa.

Islam ei ole yksiselitteinen eikä tarvitsekaan olla, mutta vihan siemen tuntuu olevan tiukkaan kylvetty. Myös muslimien itsensä keskuudessa. Ja se luo aikamoisia uhkakuvia globaalin jihadin suhteen. Tuo maailma on hyvin miehinen ja tappamiskeskeinen.

Näkökantoja ja erilaisia kokonaisuuksia on muslimien keskuudessa pilvin pimein.

Muun muassa maat kuten Bosnia, Marokko, Algeria, Libya, Egypti, Iran, Irak, Afganistan, Tšetšenia, Pakistan, Intia, Palestiina, Jemen ja Saudi-Arabia muodostavat sellaisen kasvualustan erilaisille jihadeille, että voi vain todeta sen, että hiljalleen täyttyvät ruutitynnyrit eivät näissä maissa pääse ihan muutamaan sukupolveen loppumaan.

Noissa maissa isojen valtioiden kuten Venäjä, USA, Englanti, Ranska, Saksa, Italia, Espanja intressit ovat moninaiset. Ja valtaosin suurelta yleisöltä piilossa.

- - - - - - - - - - - -

Toinen muslimimaailmaan liittyvä kirja osui myös käteeni.

Nyt ensivaikutelma kirjan lainaamiseksi syntyi kansikuvassa olevien varpaiden ja sormien somasta sommitelmasta.

Kirjassa nimeltä Manteli, kertoo Nedjma – niminen kirjailija naisen näkökulmaa rakkauden ja eroottisen elämän mahdollisuuksiin arabimaailman sekä miehisen islamin uskon pyörteissä.

Mikä ihmisarvo naisella loppujen lopuksi muslimiyhteisössä on, on ehkä ainakin itselleni vielä toistaiseksi arvoitus. Saako nainen nauttia luonnon suomista antimista ollenkaan?

- - - - - - - - - - - -

Voin suositella molempien kirjojen lukemista aihepiiristä kiinnostuneille.

Sillä yksi läntisen ihmiskuntamme suurimpia tulevaisuuden haasteita on oppia ymmärtämään entistä paremmin ja tarkemmin islamista voimavarojaan ammentavien muslimiyhteisöjen toimintaa. Samoin kuin erilaisuutta myös toisin päin. Mitä ovat oikeudet ja mitä ovat velvollisuudet erilaisuuden fuusioissa?

Voidaanko islaminuskoisissa maissa valtiota erottaa uskonnosta? Onko ylipäätään mahdollista elää sovussa vai jatkammeko sotaisissa ilmiriidoissa kulloinkin niskanpäällä valtataisteluissa olevien komennon mukaan?

Nyky - aseiden puhuessa ja ammusten osuessa. Järkevätkin ihmiset vaikenevat. Ilman suunvuoroa. Lopullisesti. Molemmin puolin.

- - - - - - - - - - - -

Muuten. Saataisiinko maailmassa parempaa jälkeä aikaiseksi Amorin nuolin?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus