Miksi puolueiden jäsenyys ei kiinnosta?

  • WilleWau

Jostain syystä minkään puolueen jäsenyys ei ole itseäni kiinnostanut, niin kovasti, että olisi tullut liittyneeksi jäseneksi.

Nuorena tulin tutustuneeksi tarkemmin muutamaan puolueen ohjelmaan ja helvetin hierarkisiin organisaatiorakenteisiin, niin kyllä tuli kesken lukemisen sikeät päiväunet. Jotka kuinka ollakkaan jo tuolloin lipsahtivat eläväisen erotiikan puolelle.

* * * * * * *

Itse olen sellainen "aito takin kääntäjä" - tyyppi, jos vain joku osoittaa meikäläisen olleen jossain asiassa väärässä. Eli kyllä kaikkien puolueiden ohjelmissa hyvää riittää.

* * * * * * *

Toisaalta olisi hyvä, että poliitikotkin voisivat urakehityksen ja tulotason myötä nousta puoluekartalla vähän niin kuin urheilussa noustaan.

Harrastelijasarjoista mestareiden liigaan. Silloin jäsenistölle piisaisi tavoiteltavaa ja harjoiteltavaa. Idean myymistä ja asioiden junttausta piiritasolta ensin valtakunnan tasolle. Sitten vasta Euroopan kentille.

Tuskin Paavo Lipponenkaan on nykyisin niin radikaalisti vasemmalla kuin esimerkiksi 60-luvulla.

Nykystatukseen sekä arvomaailmaan saattaisi hänellä ja esimerkiksi Lasse Lehtisellä kuulua paremmin keskustan, vihreiden ja kokoomuksen arvomaailmojen mixaus.

* * * * * * *

Yksi asia mikä rajoittaa monen osallistumista puolueen jäsenyyteen on se, että rajallinen vapaa - aika rajoittaa osallistumisen mahdollisuuksia puolueiden toimintaan.

Vaikka halua, sanottavaa ja ideoita olisikin.

* * * * * * *

Vielä koittanee se päivä, jolloin puolueet, ammatilliset, kunnalliset ja valtakunnalliset päättävät elimet voisivat kokoustaa ajoittain myös internetissä.

Toki henkilökohtaista tapaamista ja kokoustamista ei voita mikään. Koska jokaisen henkilökohtainen "body language" kertoo lopulta sen, minkä tyypin henkilö lopulta olet ja kenen kaa haluat toimia eniten.

* * * * * * *

Uskon, että tästä kansakunnasta löytyy sellaista tietotaitoa, että homma tuhansien erilaisten suomalaisten kesken voitaisiin järkevällä tavalla toteuttaakin. Vaan kukapa saamastaan valta-asemasta vapaaehtoisesti luopuisi?

Lauloihan Eppu Normaali jo aikanaan: "...,että älkää herättäkö rahvasta, jos haluatte pitää vallan kahvasta."

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus