Missä ministerimme laukoo seuraavaksi?

  • WilleWau

Heinä-elokuun vaihteessa Korkeasaaressa tapahtuneeseen kamelin ja aasin yhteenottoon saattoi liittyä globaaliin sivilisaatioon liittyvä ennusmerkki.

Lehtitietojen mukaan samassa aitauksessa rauhanomaisesti eläneiden eläinten välille syttyi jonkin sortin taistelu aitauksen herruudesta ja kuinka ollakaan; aasi kuoli.

Tapahtumien kulusta kerrottiin Iltasanomissa 1.8. seuraavaa:

- Aitauksessa oli uros- ja naaraskameli sekä kolme aasia, joista yksi oli nuori uros. Tämä nuori aasi oli jo jonkun aikaa ärsyttänyt kameliurosta, ja tänään aasi lopulta puri kamelia, mistä syntyi tappelu. Kameli puri takaisin, minkä seurauksena aasi kuoli, kertoo Korkeasaaren eläintarhan johtaja Seppo Turunen.

- - - -

Kovaa kulissien takaista taistelua käydään siitä pitääkö Suomen osallistua YK:n Darfurin operaatioon vai lisätä panostustaan Afganistanissa? Kuulemani mukaan muuhunkin kuin vain kanttiinin rakennus -ja pyörityshommiin. Jokainen rynnäkkökiväärillä tarkkuutta ampunut ja miinoitustöitä armeijassa tehnyt tietää, että lisää suomalaisia tuontiruumiita on tuolloin ihan varmasti luvassa.

Jotenkin tuntuu siltä, että mitä kauemmaksi Suomesta mennään sitä hämärämmiksi käyvät erilaiset kytkennät maailman suurvaltojen intressien suhteen. Kuka rahoittaa ja aseistaa ketäkin? Keitä ovat hyvikset ja pahikset? Missä vaiheessa sota terrorismia vastaan muuttuu virallisestikin raa´aksi sisällissodaksi Irakin ja Afganistanin tapaan?

Luonnonvaroiltaan köyhä Somaliakin on jätetty viime vuosina kokonaan rauhaan länsimaiselta opastukselta demokratian tielle.

Klaanisodat taitavat olla siellä päin pysyvä paikallinen traditio, jonka suhteen rahaa kyllä löytyy aina vastustajan ja heidän aineellisen hyvinvointinsa romuttamiseen. Järjenkäyttö tuntuu olevan siellä päin aivan eri standardeilla mittavaa kuin länsimaissa.

Oman maan kansalaisten globaaliin kierrätykseen laittaminen lienee itäisen Afrikan maissa viety huippuunsa. Logistisesti myös ”epäkelpojen” kansalaisten reititys länsimaihin on onnistuttu hoitamaan hämmästyttävän menestyksellisesti; varsinkin kun katsoo välimatkoja kartalta ja selvittää pitkiin matkoihin tarvittavia rahavaroja.

- - - -

Yksi isoksi kasvanut ongelma koko Euroopan alueella on yhä armottomammaksi käyvä ihmiskauppa ja sitä kautta monien naisten pakottaminen prostituutioon. Raadollisen ihmiskaupan vapaavarastoina toimivat lukuisat entisen Itä-Euroopan maat.

Lapsien ja miesten nykyaikaiset orjamarkkinat lienevät myös edelleen olemassa.

Entisen Jugoslavian alueella ja Albaniassa rehottaa yksi iso sisääntuloväylä Länsi-Euroopan markkinoille. Yllättäen sellaiset maat kuin Kreikka ja Israel ovat tämän ongelman kanssa hyvinkin sinuja. Tosin virallisesti kysyttäessä ongelmaa ei taida olla olemassakaan.

Aihepiiriin liittynee eriasteista kähmintää ja korruptiota, koska tuskin muuten miljardien eurojen kokoiseksi kasvanut ja satoja tuhansia naisia koskeva ihmisbisnes olisi mahdollista?

Kauniiden ja tietämättömän rohkeiden nuorten naisten ei tarvitse keinua merien armoilla avonaisissa paateissa, vaan toimitukset pelaavat ovelta ovelle – toimitusten sijaan lovesta loveen. Eikä paluulippua ole, mutta siitä ei liene heidän allekirjoittamissaan vieraskielisissä sopimuksissa ja matkustusehdoissa mainintaa.

- - - -

Uutisissa silmään osuu silloin tällöin helmiä, jotka sitten tarkemmin tarkasteltuna saattavat osoittautua kasvaviksi sikailun siemeniksi tai sitten tarinoiksi tyyliin ”kaikkea ne pojat keksivätkin.”

”Brittipoliisi jahtaa pariskuntaa, joka piti uivaa bordellia Bayliner - vauhtipaatissa nudistirannan tuntumassa Dorsetissa.

Poliisipaatilla ei ollut mitään mahdollisuutta saavuttaa Baylineria.

Bordellipaatti on ollut vakituinen vieras tänä kesänä Dorsetin Studlandin rannalla.”

Lähde 2

- - - -

Suomihan on joidenkin tutkimusten mukaan yksi maailman vähiten korruptoituneista maista.

Ehkä tämän isoksi kasvaneen häpeällisen ongelman suhteen, ulospäin yhteiskuntamme erinomaisuudesta näyttöä halajavat, suomalaiset huippupäättäjät voisivat lähteä tieto-taidoillaan taisteluun nyt uhrien asemassa olevien naisten paremman elämän puolesta?

Vientituotteena muun muassa Suomessa prostituoidun palvelujen ostamisen kieltävä laki tulisi näin testattua isoissa eurooppalaisissa valtioissa päämiestasolla.

Lakiesityksen Suomessa läpivieneet eri puolueiden koalitiot voisivat koordinoida keskuudestaan laki-idean myynti- ja markkinointiryhmän. Suomalaisten kokemukset lain konkreettisista tuloksista ovat takuuvarmasti jatkuvan globaalin kiinnostuksen kohteena.

Samoin kuin lakia käytännössä valvovan poliisin kokemukset ja näkemykset lainsäädännön toimivuudesta. Unohtamatta ollenkaan, ilman virallista statusta ja sosiaaliturvaa, toimivien prostituution ammattilaisten näkökulmaa, jos sellaisia vielä Suomesta löytyy…

Onko tavoitteena olleet epäkohdat ratkaistu lainmuutoksilla vai luotu kassillinen uusia?

- - - -

Erilaisissa ETYJ:n ja YK:n tehtävissä ansioitunut kansanedustaja Kimmo Kiljunen/sd olisi mielestäni oikea henkilö ottamaan tämän eurooppalaisten epäkohtien selvittelyn ja ratkaisemisen vetääkseen. Yli EU:n, valtamerien ja puoluerajojen. YK:n yksimielisesti antamalla valtakirjalla tietysti.

Samalla kertaa Suomeen saataisiin roppakaupalla suodattamatonta tietoa siitä, miten naisia tänä päivänä arvostetaan muun muassa eri puolella etnistä Eurooppaa. Muualta kotoisin olevien naisten asemasta ja arvostuksesta olisi hyvä saada suodattomatonta tietoa esimerkiksi Japanista ja Etelä-Koreasta.

Darfuriin ja Afganistaniin nähden tuloksetkin lienevät Euroopassa konkreettisemmin mitattavissa, kun ihmiskaupan epäkohtia lähdetään tuolla YK:lta tarvittavalla mandaatilla ratkaisemaan. Tosin pahanilman linnut väittävät, että kyseiseen prostituutiobisnekseen olisivat myös korkea-arvoiset YK:n virkamiehet ajoittain sananmukaisesti lipsahtaneet. Varsinkin Balkanin kriisipesäkkeiden suunnalla.

- - - -

Pienellä maalla on aina rajalliset resurssit. Darfurin ja Afganistanin katastrofien suhteen suomalaista apua lienee tarjottavissa aineellisessa muodossa, jos vain saamme nykysuomalaiseen ongelmaratkaisuun pesiintyneet takuut avun perille menosta. Toki ilman mitään saajapuolelle kohdistuvia sanktioita.

Miten olisi 2 kuukauden inhimillisen avun perillemenotakuu? Olemmehan teollisen maailman valmistusprosesseissa ja niihin liittyvän logistiikan hallinnassa yksi maailman huippumaita. Kilautetaanko kaverin sijasta tällä kertaa vaikka Nokialle?

Lähde 1: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1413712
Lähde 2: http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=112642
Lähde 3: http://www.demari.fi/Article.jsp?article=8484
Lähde 4: Natashat – seksibisneksen uhrit, ISBN 951-1-19975-7

LAINSUOJAA VAI EI?

Ihmisoikeusaktivistit väittävät, että prostituution laillistaminen vaikeuttaa suunnattomasti naiskauppiaiden ja sutenöörien saamista vastuuseen teoistaan.

Nämä rikolliset onnistuvat välttymään syytteeltä väittämällä, että naiset ovat suostuneet vapaaehtoisesti työskentelemään prostituoituina.

Niinpä syyttäjät yleensä valittavat joutuvansa puun ja kuoren väliin, kun he yrittävät vetää rajan vapaaehtoisen prostituution ja siihen pakottamisen välille.

Mutta vielä suuremman ongelman aiheuttavat poliisit, jotka voivat nyt yksinkertaisesti olla välittämättä nopeasti kasvavasta bordellitoiminnasta.

”Tiedämme, että prostituution, sutenööritoiminnan ja bordellien laillistaminen edistää prostituutiota ja tarvetta hankkia lisää naisia seksiteollisuuden tarpeisiin.”

Lähde 4

- - -

EDUSKUNNAN VALIOKUNTAKOALITIOT SAKSAAN JA HOLLANTIIN?

Jotta asioiden tilasta prostituution suhteen saataisiin varmasti erilaisia näkemyksiä esiin, niin matkavaltuuskunnan puheenjohtajaksi nimitettäisiin vihreiden Anni Sinnemäki ja sihteeriksi kokoomuksen Lyly Rajala. Koordinaattorina ja matkanjohtajana toimisi eduskuntaan Tuula Haataisen tilalle noussut sosiaalidemokraattien Jacob Söderman

Mielenkiintoista olisi saada tietää myös ne määrät miehistä, jotka työskentelevät maailman vanhimman ammatin alueella. Toteutuuko tasa-arvoisuus edes näissä maissa naisille suunnatun tarjonnan suhteen?

Mikäli eduskunnan valiokuntakoalitiot halajavat kaukomaille, niin raavaiden lampaankerintämiesten kotimaa Australia on myös hyväksynyt Hollannin ja Saksan mallin.

- - -

”Vaikka prostituutiota on siedetty Alankomaissa jo vuosikymmenten ajan, maan hallitus laillisti sen virallisesti vasta lokakuussa 2000.

Nykyisin Hollannin seksiteollisuus on vuosittain miljardin dollarin arvoista liiketoimintaa, mikä vastaa viittä prosenttia maan talouselämästä.

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että vuoden päästä tämän toiminnan laillistamisesta naiskauppiaiden vallassa oli yli puolet prostituution piirissä olevista naisista ja että bordelleissa oli hyvin vähän hollantilaisia naisia.

Niissä oli 32 eri maasta tulleita naisia, joista useimmat olivat keski – ja itäeurooppalaisia naiskaupanuhreja.

Saksassa on sama tilanne, joskin maahan tuotujen naiskaupan uhrien määrät ovat kaameita.

Saksa laillisti prostituution joulukuussa 2001 ja ilmoitti virallisesti, ettei sitä pidetä enää epämoraalisena.

Niistä 400 000 naisesta, joiden uskotaan olevan mukana tämän maan prostituutiossa, 75 prosenttia on ulkomaalaisia ja näistä 80 prosenttia on kotoisin Keski- ja Itä-Euroopan maista.

Baarien, kerhojen ja bordellien saamat tulot arvioidaan 4,5 miljardiksi dollariksi vuodessa.”

Lähde 4

- - - -

Jotta projektin haasteellisuudesta saataisiin oikea käsitys, niin USA on lähde 4:n mukaan yrittänyt vetää kerran läpi vastaavan projektin maailmanlaajuisesti.

Sitten tulivat nähtävästi nk. diplomaattiset ja taloudelliset realiteetit vastaan. Mitä ne sitten kulloinkin nykymaailman menossa tarkoittanevatkaan??

Vaan ainahan Suomen kannattaa yrittää uusien vaihtoehtoisten avausten suhteen, kunhan muistaa alun tarinan opetuksen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:18

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus