Nova Group ja toimittajien kestitys

  • WilleWau

Näitä vaalirahakohuun liittyviä uutisia tuntuu tupsahtelevan taas sakenevaan tahtiin. Tämä vaikutti mielenkiintoiselta, joten laitan sen muistaessani esiin.

Toivottavasti tällä uutisella ei ole tiedotusvälineiden riippumattomuuden ja puolueettomuuden suhteen mitään tekemistä. Onhan tietojenkin saaminen eräänlaista kaupankäyntiä, jota voidaan myös kutsua lihallisin termein.

Yllättävän vähän kolmas valtapuolueemme SDP on joutunut mahdollisista rahoituskytköksistään esille. Ainakin toistaiseksi.

Sehän on ollut kuitenkin vaalirahakohuun liittyvissä isoissa työeläkelaitoksissa erittäin merkittävä hallitsija.

- - - - - - - - -

YLE UUTISISTA 23.7.09
Nova kestitti toimittajia kymmeniä kertoja

Keskiviikkona julki tulleesta Nova Kiinteistökehityksen velallisselvityksestä ilmeni, että yhtiö on kestittänyt toistuvasti useita toimittajia ilman selvää liiketoiminnalista syytä. Yksi mainituista, vapaa toimittaja Aarno Laitinen myönsi torstaina YLE Uutisille osallistuneensa peräti kymmeniin Novan entisen toimitusjohtajan Arto Merisalon isännöimiin ”kestityksiin”. Journalistiliitto siirtää asiassa vastuun toimittajille.

Iltalehden kolumnistina tunnettu Laitinen kertoo avoimesti viettäneensä aikaa Merisalon kanssa helsinkiläisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Hänen mielestään kyse on ollut normaalista kanssakäymisestä.

Laitisen mukaan kestittäminen on ollut molemminpuolista, sillä hänkin on usein maksanut Merisalon kuluja. Laitisen mielestä tapaamisissa on pyritty luomaan kontakteja ja keräämään tietoa.
Tapaamisiin osallistui useita toimittajia

Nova Kiinteistökehityksen velallisselvityksessä mainittiin Laitisen lisäksi toimittajat Nina af Enehjelm, Rita Tainola ja Seija Sartti. Selvityksessä toimittajatapaamiset esitetään Novan konkurssin kannalta merkityksellisinä tapahtumina.

Koko uutinen 24.7.09 kello 15,31 osoitteessa:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/07/nova_kestitti_toimittajia_kymmenia_kertoja_884167.html

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus