Nyt Saa Riittää miekkarin tunnelmia

  • WilleWau

Oma lähestymiskulmani ja kiinnostukseni aiheeseen löytyvät tästä Saako Nyt Riittää - linkistä. Ja vastaus on, että ei riitä, vaan alkuverryttelyistä aletaan siirtyä seuraaville yhteisten toimien alueelle. Ovathan eduskuntavaalit 2015 pian. Tai sitten vielä nopeamminkin.

Sitten pienimuotoiseen kuvareportaasiin. Kuvattu mielenosoituskulkueen hitaimmin liikkuneesta osastosta katsottuna eli peräpäästä lukien.

Kunnioitan paljon sitä, että erilaiset ihmiset uskaltautuvat jalkautua mukaan ja pystyvät toimimaan, pikku hiljaa, toisiinsa tutustuen yhdessä. Kynnyshän mielenosoittamiselle on Suomessa korkea. "Mitähän ne naapurit, työkaverit ja sukulaiset ajattelevat?" moodi on onneksi karsiutumassa. Näistä muutamista kuvista lisää.

Mielestäni oiva paikka isollekin Nyt Saa Riittää - mielenosoitukselle.
Mielestäni oiva paikka isollekin Nyt Saa Riittää - mielenosoitukselle.
Tässä sanonnassa ja hahmossa on edelleen potkua!
Tässä sanonnassa ja hahmossa on edelleen potkua!
Ratsupoliisit turvasivat legendaaristen luutamummojen taivalta.
Ratsupoliisit turvasivat legendaaristen luutamummojen taivalta.
Suomalaista "body language" ilmaisua parhaimmillaan.
Suomalaista "body language" ilmaisua parhaimmillaan.
Vanhusten ja omaishoitajien asiat on saatava ratkaistua heti!
Vanhusten ja omaishoitajien asiat on saatava ratkaistua heti!
Kun tämän kaverin tarinan kuulee, niin hiljentyy kyynisinkin politiikko.
Kun tämän kaverin tarinan kuulee, niin hiljentyy kyynisinkin politiikko.
Esteiden rauhanomaiseen raivaamiseen tarvitaan myös Sinua!
Esteiden rauhanomaiseen raivaamiseen tarvitaan myös Sinua!

Seuraava tapaaminen on viimeistään torstaina 4.9.2014. Tiedottamisen pääkanava osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Kirjoitettaessa soi Jamppa Kiäriäinen Rakkaas on lumivalkoinen. Vae mitenkä se mänikään?

10 kommenttia

Ptholemaios

26.5.2014 19:21

Perässä kulkijan tai sivusta seuraajan paikka voi hyvinkin olla erinomainen paikka. Se antaa mahdollisuuden havannoida asioita paremmin kuin joukon keskeltä. Parhaimmillaan sieltä näkee yksittäisten ihmisten lisäksi koko joukon. Se sai sinut ajattelemaan paikkaa lukuisten joukkojen muodostamalle kokonaisuudelle. Ehkä jopa miten se täytetään!
http://ptolemaios.info/harrastusteni-cv-ja-ehdotus-voimien-yhdistamisesta/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

28.5.2014 08:52

Hyvä katsaus eilisessä Ajankohtaisessa kakkosessa Nyt Saa Riittää aiheesta. Samalla onnittelut kovaa perustyötä tehneille järjestäjille ja kaikille osallistujille.

Setti toimii mielestäni hyvänä käyntikorttina, koska pelkän ulkonäön perusteella ei ihmisistä kannata tehdä loppupäätelmiä. Anarkismi ja anarkisti sanoilla tuntuu olevan järkeenkäypää paljonkin perustetta nykytilanteisiin.

Isot rispektit jo nyt legendaarisille luutamummoille! Ja toimittajalle, että on jalkauduttu ottamaan asioista selvää! Ylen julkisen palvelun tehtävä on tältä osin tärkeää.
http://areena.yle.fi/tv/2160170/#/play
Aikajanan kohdasta 31:34 alkaen. Aina kohtaan 39:35 asti.

Ajankohtainen kakkonen
28 pv jäljellä
Jakso 19/442
Kesto: 48 min

Vaalien valtti- ja hanttikortit. Populismin vyöry haastaa europolitiikan. Ukrainan kohtalon vaalit. Mitä anarkistit haluavat? Peruskoulurempan päättötodistus.

Esitetty: Ti 27.5.2014 klo 21.00 Yle TV2
Katsottu: 1412 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

Hienoa huomata myös Nyt Saa Riittää liikkeen tiimoilta se, että kaikki viisaus ei tule Helsingistä, vaan mukana on jo porukkaa ympäri Suomen. Lisätietoa osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ptholemaios

29.5.2014 07:55

Tuossa A-2 pätkässä tuli selväksi se, että tällä kerralla väkimäärä oli oleellisesti pienempi kuin sen edellisen tapahtuman. Siihen ihmiset lähtivät innokkaammin, koska olettivat, että se tuo muutoksia, että se tulee vaikuttamaan jotakin. Kun näin ei tapahtunut, innokkaiden määrä supistui. Oletettavasti seuraavalla kerralla, samoilla teeseillä jatkaen, on vieläkin vähemmän osallistujia.
Ja ne teesit muistuttavat poliitikkojen lupauksia. Ymmärtänet, millaisia houkutuksia ne ovat.

Kohta 1. Siis sitä poliittista liirumlaarumia ja loppuosan työllistämisvaatimus merkitsisi sen tekemistä valtion varoilla. Se taas merkitsisi nykyisellä lainsäädännöllä työllistämiskustannusten nousua kaikissa yrityksissä. Lopputulos olisi noin 200 000 uutta työllistettävää!
Kohta 2. Arvioisin, että 80-90% ihmisistä ei edes tiedä mitä EMU käytännössä tarkoittaa.
Kohta 3. Sveitsin mallin esille tuominen tällä tavalla ilman selitysosaa, saa lukijan yhtä ymmälleen kuin edellinenkin kohta. Mutta muutoin kansanäänestykset, lähes asiasta kuin asiasta, eivät tule tuomaan hyvää lopputulosta. Jos kansa osaisi valita heille syötetystä tietovirrasta oikeat vaihtoehdot, meillä olisi tälläkin hetkellä tosi fiksut kansanedustajat!
Kohta 4. Nato-asia on ainoa, jossa ihmisillä on melkoisen selkeät käsitykset.

Sivun jatkoperustelut näille asioille ovat niin pitkät, että vain todella kiinnostunut jatkaa lukemista. Ja muistuttavat niitä poliitikkojen puheita ennen vaaleja.

Joten selkeyttä lisää. Jos haluatte nostaa esille neljä asiaa, ne pitäisi saada mahdutettua neljään lauseeseen... perusteluineen.
Kohdat 1 ja 2 voisi yhdistää yhdellä korjausliikkeellä. Eläkevarojen (yli 80 miljardia) ulkomaisten sijoitusten purkamisella ja palauttamisella takaisin Suomeen.
Mutta muutoin on erinomaista, että jaksatte yrittää tässä vaietun diktatuurin maassa. Se antaa kylläkin sananvapauden, mutta ei vapautta sanoa. Päättäjiin ei saa todellista yhteyttä, eikä tilaa mediassa. Jos saakin asiansa kuulluksi, se vaietaan kuoliaaksi.

Ehdotuksesi Senaatintorista olisi todella hyvä paikka suuremmalle mielenilmaukselle. Jopa sellaiselle pitkäaikaiselle telttaleirille. Voihan sitä siitä paikasta käydä silloin tällöin oikomassa puutuneita jäseniään vaikkapa Eduskuntatalon kupeella. Ja palata sitten takaisin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

30.5.2014 16:03

Samaan aikaan oli liikkeellä TTIP-sopimusta eli EU:n ja Yhdysvaltojen välistä vapaakauppasopimusta vastustanut mielenosoitus. Ne pidettiin poliisin toimesta erillään. Yhteinen määrä mielenosoituksissa oli poliisin mukaan noin 1 200 mielenosoittajaa. TTIP-porukka ohjattiin Eduskunnasta katsottuna Mannerheimintien toiselle puolen eli Musiikkitalolle ja Kansalaistorille.

Ja eikun tervetuloa Ptholemaios mukaan, koska tiedon tuojia, sananviejiä ja viestin hiojia sekä tiedon kansanomaistajia tarvitaan lisää.

Franny_Berry

29.5.2014 12:50

Mä nyt sanon tän tähän, vaikka voisin olla ihan yhtä hyvin hiljaakin: Minkä ihmeen takia pitää vääntää sana mielenosoitus Miekkariksi?! Siis! Ei muuten, mutta mulle tulee ainakin mielikuva vähemmän järkevästä toiminnasta noin muutoinkin (joidenkin mielestä tietenkin mielenosoitus sitä onkin, noin yleiselläkin tasolla). Vähän niinkuin leikittäis neppiskabaa hiekkalaatikolla.
Ei se mitään, alkoi kylläkin samalla lailla ärsyttämään otsikko "Ever wondered what it would be like to get struck by lightning? It happened to this guy and he got it on camera." -> Ei. En oo koskaan ihmetellyt, miten kivaa olisi kun salama iskis muhun...joo.

Ilmeisesti olen tippunut pahemman kerran kelkasta. Lähdenkin tästä takaisin nurkkaan häpeämään. Moido!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

30.5.2014 16:06

Kiitos palautteestasi Franny Berry. Sananvalita otsikkoon olisi varmasti voinut olla parempikin. Vaan katsotaan seuraavalla kerralla.

Ja tule Sinäkin mukaan aktiiviseen toimintaan. Sinulla on nimittäin sabansäilä erinomaisesti hallussasi.

Franny_Berry

30.5.2014 19:33

Enhän mie sinnuu yksin siitä syytä, olenhan seurannut tuolla FB:ssäkin, kun puhutaan miekkarista... Ei voi vaan mitään, että mielestäni sanaväännös tässä tapauksessa vie pohjaa asialta eli halventaa tarkoitusta. Toki kyse on oman pääni mielikuvista, tästä saa vapaasti olla eri mieltä!

Ah kiitos! Jos tarvitsette pakinoijan jonnekin, laita viestiä... :DD

Ptholemaios

31.5.2014 14:41

Tutustuisin mielelläni porukkaan, jota muutokset kiinnostavat. Voisimme yhdessä käydä läpi mahdollisuuksia yhteiseen linjaan, jolla jatkossa edetä.
Näyttäisi siltä, että sinä voisit olla yhdistävä tekijä, ja Franny_Berry kaveriksi...?
Saisitteko kasattua jonkinlaisen tapaamisen mahdollisimman monen yhdistyksen edustajan ja/ tai muun nykymenoon kyllästyneen toimijan kanssa? Mukaan olisi hyvä saada myös kirjoittajia; bloggareita kodinhoidosta yhteiskunnallisiin ongelmiin. Työttömäksi joutuneita toimittajia, kuvaajia ym. median tekijöitä. Myös musiikin alalta olisi hyvä olla jokunen. Tai noille aloille suuntautuneita vastuuhenkilöitä tai sellaisiin tehtäviin halukkaita.
Pitkien välimatkojen vuoksi tapaamispaikka mieluummin jossakin Keski-Suomessa, ehkä Jyväskylän kieppeillä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

3.6.2014 16:02

Hyvä ehdotus Ptholemaios. Uskon, että asiassa on hyvä ryhmäytyä jo käynnissä olevaan mahdollisuuteen eli tähän Nyt Saa Riittää - liikkeeseen. Itse kukin voimavarojensa ja mahdollisuuksiensa puitteissa. Tästä linkistä eteenpäin http://nytsaariittaa.info/

Kannattaa liittyä seuraamaan toimintaa Facebookin ryhmiin ja rekisteröityä sivuston keskusteluihin mukaan. Jos toiminta tuntuu omimmalta, niin sitten vain syvällisemmin mukaan. Ja eihän sitä tiedä, vaikka joku päivä kohtaamme tosielämässä, jonka jälkeen on helpompi fundeerata sitä, että haluaako tälläisten uusien porukoiden kanssa olla tekemisissä myös tosielämässä vai ei?

Seuraava Nyt Saa Riittää - mielenosoitushan on Helsingissä torstaina 4.9.2014, koska eduskunta palaa lomalta 4.9. Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltaa, jaksaa ja pääsee mukaan.

Itselläni on sellainen tutina, että Nyt Saa Riittää porukoissa on hyvänlaisesti erilaista porukkaa. Ja eri puolilta Suomea. Siksi tapaamiset ryhmälle onnistuvat hyvin esimerkiksi Jyväskylä - Tampere akselille. Ja kun tutustuu porukoihin noissa edellä mainituissa ryhmissä, niin pääsee porukoiden kanssa, pikku hiljaa tutuiksi.

Nyt oikein hyvää kesää ja palaan tällekin virtuaalikanavalle taas syksyn tullen.

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus