Nyt Saa Riittää - suurmielenosoitus > Helsinki 4.9.2014

  • WilleWau

Hyvää yleistason tietoa NSR (= Nyt Saa Riittää) - mielenosoitusliikkeestä osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Minkälaiseen muotoon liike muovautuu; on vielä arvoitus. Ja hyvä niin, koska esimerkiksi näiden graniittikaltereiden takana on useita mätäpaiseita, jotka tulee viimein saada avoimeen auringonvaloon.

Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?
Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?

Avainjuttu on tietysti se, että onko Arkadianmäellä yhtään kansan edustajaa. Vai ovatko he kaikki korporaatioiden edustajia? Yli kaikkien puolue- ja aaterajojen. Suomen todellinen hallintamuotohan on korporatismi. Perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.

* * * *

Yksi orastava teema NSR - mielenosoitusliikkeen ajettavaksi, onkin mielestäni Suomi oikeusvaltiona ja avoimena demokratiana. Oli sitten mittapuuna muut Pohjoismaat ja/tai länsimaiseen demokratialeiriin kuuluvat maat. Muuten Suomen valtion kuin EU:n legimiteetti on oleva jatkossa olematon. Ainakin, kun kansalaisten tiedot vallitsevasta todellisuudesta kasvavat.

Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.
Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Pisimmälle tuo härski kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten piirissä.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 27.2.2014 seuraavasti:
"Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

Tuon kirjoituksen jälkeen tulikin sitten täysi hiljaisuus....

* * * *

Tällöin voidaan puhua Sande Parkkosen blogissaan oivasti kiteyttämästä mafiamentaliteetista, joka ylittää vakiintuneet puolue-, aate-, - yhdistys-, ikä- ja varallisuusrajat myös Suomessa. Myös verovaroin kuin mainosrahoitteisesti toimivien tiedotusvälineiden piirissä.

Mafiamentaliteettiin kuuluvia rikollisuuden lajeja, joita ei olla toistaiseksi määritelty lainsäädännössämme, ovat ainakin seuraavat kuvassa valotetut.

Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus
Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus

Ja se mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

* * * *

Avain kysymys on tietysti se, että jatkaako tiedotusvälineiden yhteiskunnastamme tarjoama journalismi, salakavalan propagandan asuun puettuna? Tästä linkkisetistä lisää. Ja nimenomaisesti lakisääteisten vakuutusten maailmaan peilaten:

← Korkein hallinto – oikeus | Osa 5/5
Korkein hallinto – oikeus | Osa 4/5 →

Kanava
Posted on kesäkuu 11, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kansanvallan eli demokratian tilanne on mielestäni ollut Suomessa huono jo vuosikymmenten ajan. Kanavia vaikuttaa toki on, mutta ne ovat erilaisilla manöövereillä taitavasti tukittu.

Vuonna 2013 Suomessa vietettiin kansanvallan (mitä se kulloisessakin aikaikkunnassa tarkoittaakaan) 150 – vuotista juhlavuotta. Viralliselta nimeltään ”150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa” (Lähde: Eduskunnan internet-sivusto). Eikä tuossa juhlavuodessa mitään. Kuinka moni sen edes huomasi?

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Suurmielenosoitushan on Suomen mittapuussa kysymyksessä vasta, kun yli 1 000 mielenosoittajaa tulee paikalle.

Joten laita Sinäkin, niin halutessasi, tietoa tästä 4.9. mielenosoituksesta Helsingissä, eteenpäin omassa verkostoissasi sekä laita iskulause- ja banderolli-mielikuvituksesi laukkaamaan. Kiitoksin ja hyvän loppukesän toivotuksin.

Tässä muutamia oman sisäisen ajatuspajani tuotteita, joita saa vapaasti kehittää edelleen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"

* * * *

Vain yhdessä toimien; voimme olla enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Se voi olla se suurin voimavara NSR-liikkeessä, jota todellisen valtakoneistomme voitelijat alkavat, pikku hiljaa, herkällä korvalla kuuntelemaankin....

Kirjoitettaessa soi Pink Floyd, U2, AC/DC ja Block Buster

5 kommenttia

WilleWau

19.8.2014 07:59

Legendaariset luutamummot ovat tärkeällä ja erittäin ajankohtaisella asialla:
Anja Koivistoinen: "Luuditaan ylimääräiset kansanedustajat pois"

Jyväskylässä asuva Jyväskylässä asuva "luutamummo" Anja Koivistoinen haluaa Suomen irti EU:sta. "Sinne mentiin vääryydellä", hän sanoo. Kuva: Yle

Jyväskylässä asuva eläkeläinen Anja Koivistoinen sanoo olevansa mielenosoituksessa luutamummona. Luudalla hän aikoo lakaista Eduskunnasta ylimääräiset kansanedustajat pois.

– Puolet nykyisestä riittäisi, Koivistoinen sanoo.

Koivistoinen osoitti viimeksi mieltään parikymmentä vuotta sitten. Tänä keväänä hän on mennyt uudestaan mukaan.

– On hirveän hienoa, että nuoret lähtevät tällä tavalla hoitamaan asioita, hän sanoo.

Koivistoista innoittivat muun muassa kasvavat tuloerot. Hän on työskennellyt omaishoitajana ja nähnyt, miten rankkaa työ on.

– Omaishoitajat tekevät työtä seitsemän päivää viikossa pienellä palkalla. Eläkeyhtiöiden pomot käärivät hirveitä palkkoja. Kumpi on arvokkaampaa?, Koivistoinen sanoo.

– Nyt on kurjistamismentaliteetti menossa. Leikataan ja leikataan. Moni ihminen ei kykene puolustamaan itseään. Heidän puolestaan lähden marssimaan.

Koivistoinen sanoo jatkavansa mielenosoittamista syksyllä, jos hänen kuntonsa kestää.

* * * *

Lähde: Yle Uutiset Kotimaa 27.5.2014 klo 20:36 | päivitetty 27.5.2014 klo 20:36
Luutamummo ja muut mielenosoittajat jatkavat protesteja syksyllä
Huhtikuussa käynnistyneet Nyt saa riittää -mielenosoitukset jatkuvat syksyllä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ptholemaios

23.8.2014 09:17

Edelleenkin kansanedustajien vaihtaminen kansalaisiin on parempi vaihtoehto.

Vaikka mielenosoituksen kotisivua on siivottukin lyhyemmäksi, silti vaatimuksia on iso nippu. Kuitenkin, luutamummokin on ymmärtänyt, että kansanedustajien poistamisessa on se idea. Yksi selkeä vaatimus ja sitä vahvistamaan selityksien nippu niistä asioista mitkä ovat menneet pieleen. Ja niitä löytyy vielä enemmän kuin teillä on esillä. Sekin, että nyt tuo porukka, jonka päätöksiä yritätte muuttaa, on luomassa kolmatta maailmansotaa!

Jos vuosikymmenten aikana järjestelmä on saanut aikaiseksi vain lukemattoman määrän ongelmia ja tekee niitä yhä lisää, niin luuletko tosiaan, että se sama porukka alkaisi niitä muuttamaan vain muutaman sadan vaatimuksesta? Tai, että ihmiset noin yleisesti ottaen uskoisivat enää, että järkipuhe tai edes mielenosoitukset muuttaisivat heistä ketään?

Miksi yleensäkään käyttää välikäsiä, joilta on anottava muutoksia, kun on kuitenkin mahdollisuus hoitaa ne itse? Kun tavallisen ihmisen ääni ei kuulu päättäjien korviin, silloin edustustehtäviin on saatava niitä tavallisia ihmisiä!

WilleWau

24.8.2014 10:05

Suomalaisten herääminen yhteisten asioiden hoitamiseen on tietysti se tärkein juttu. Joten katsotaan minkälaisia näkökulmia Nyt Saa Riittää - mielenosoitusliike saa liikkeelle. Vasta kotisohvalta liikkeelle lähtemällä asioille tulevat kasvot ja äänet.

Moni vanhemmista ikäpolvistakin on luottanut siihen ja luottaa siihen, että kyllä ne vaaleilla valitut parhaansa tekevät. Eikä tuossa mitään, jos kaikki sujuu itse kunkin elämässä hyvin.

Kuitenkin nuo jo legendaariset uutamummot ovat olleet oikeassa!

Tämä seuraava uutinen ei jostain levinnyt valtakunnallisen uutiskynnyksen yli? Joten tässä juttu kokonaisuudessaan talteen otettuna. Nyt, kun juuri lyödään valtion ensi vuoden budjettia lukkoon. Tulevan viikon aikana.

Lähde lainaukselle on MTV3 uutiset:
"Nyt se on laskettu – omaishoitajien arvo on miljardeja euroja
Kotimaa Julkaistu 14.08.2014 19:48"
- Kunnat alibudejoitavat tuen määrän - Uutisvideon teksti

Ilman omaishoitajia maa nimeltä Suomi olisi pahassa pulassa.

Yksi omaishoitaja lisää – yksi palvelutalo- tai laitospaikka vähemmän. Näin yksinkertaistaen voisi sanoa, että jokainen omaishoitajaksi ryhtyvä aiheuttaa kunnantalolla tuuletusrefleksin. Ainakin talousosastolla. Onko kuitenkaan näin?

Omaishoitajuutta ylistetään, mutta sen arvo on ollut arvioiden varassa. Nyt se on laskettu Kelan tutkimusosastolla. Kyse on miljardipotista.
Mainos (uutinen jatkuu alla)

– Omaishoito säästää vuosittain 2,8 miljardia euroa ikääntyneiden palvelumenoja. Tämä liki kolmen miljardin euron säästö tarkoittaa, että ilman omaisten apua ikääntyneiden palvelumenot olisivat kaksinkertaiset, sanoo väitöskirjan aiheesta tehnyt Kelan tutkija Sari Kehusmaa.
Suomalaiset hoitavat eniten Euroopassa

Ikääntyneiden sosiaalimenot, eli muun muassa asumismenot, ovat kokonaisuudessaan yli kaksi miljardia euroa vuodessa (luku vuodelta 2010). Ilman omaishoitajia nämä menot olisivat miltei viisi miljardia euroa. Kansantalous paukkuisi pahasti.

Tutkijalle tulos oli kova yllätys. Mutta ihmettelyä herättää varmasti myös tämä:

– Oli todella yllätys, että suomalaiset hoitavat itse eniten omaisiaan Euroopassa.
Kunnissa harjoitetaan alibudjetointia

Luulisi siis, että kunnanisät huhuilisivat tulevia omaishoitajia toreilta pelastamaan kalseita talousarvioita. Mutta rahat ovat tiukassa, myös omaishoitajille.

– Kunnilla on viime vuosina ollut tapana alimitoittaa omaishoidon tuen määrärahat, toteaa Kehusmaa.

Mikä järki?

– Vaikka nämä omaishoidon tuen määrärahat alimitoitetaan, niin todennäköisesti omaiset hoitavat silti läheisiään.

Espoossa tämä on arkea.

– Vain pieni osa omaishoitajista saa tukea. Meillä on todella tiukat kriteerit tuen saamiseksi. Kun vertaillaan kymmentä suurinta kaupunkia, Espoossa on ehdottomasti matalin omaishoidon tuen kattavuus, sanoo Espoon ja Kauniaisten omaishoitajien toiminnanjohtaja Kristiina Mustakallio.

Tämä tarkoittaa pelkistettynä, että Espoon omaishoitajista pienempi joukko saa omaishoidon tukea kuin muissa suurissa kaupungeissa. Omaiset hoitavat, tuella tai ilman.
"Tuki lakisääteiseksi"

Omaishoidettavia heikkokuntoisia ikäihmisiä Suomessa on noin 140 000. Näistä kuutisenkymmenentuhannen hoito on sitovaa ja raskasta, mutta kolmannes heidän omaishoitajistaan ei saa tukea. Tutkija esittää heille lakisääteistä omaishoidon tukea.

– Omaishoitajien tukeminen vaikuttaa halukkuuteen ryhtyä omaishoitajaksi ja toisaalta siihen, että omaishoitaja jaksaa hoitotyötään. Tuki pitäisi saada riittävän monelle.

Hän näkee nykyjärjestelmässä riskin.

– Suuret ikäluokat vanhenevat. Jos käy niin, että omaishoidon määrä vähenee, tuleva hoitomenojen kasvuvauhti kiihtyy. On olemassa riski, että myös Suomessa harmaa talous hoivatyössä yleistyy, jos kotiin saatavia palveluja leikataan ja omaishoidon tukeminen virallisena systemaattisesti alimitoitetaan.

Omaishoidon hoitopalkkioita maksettiin vajaa 162 miljoonaa euroa vuonna 2011.

Joonas Lepistö
joonas.lepisto (at) mtv.fi

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

24.8.2014 12:22

Minuakin yllättää tuo, jos todella on niin, "...että että suomalaiset hoitavat itse eniten omaisiaan Euroopassa." Eikös tuo ole normisettiä ollut aina eteläisemmän Euroopan maissa? Niillä ei liene mitään tukisysteemiä edes? Pitäisikö vai eikö pitäisi tukea omistaan huolehtimista (siis muistakin kuin itsestään) rahalla lienee se kädenvääntö. Jollain tavalla mielestäni pitäisi, jos ei suoralla tuella niin ainakin jonkinlaisin vähennyksin/helpotuksin.

(Ja itse kunnioitan hyvin paljon kaikkia omaishoitajia! Olen heitä aika paljon nähnyt, eikä ole helppoa. Silti he jaksavat...vaan kuinka kauan?)

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus