Oppi ja Ike kaikki

  • WilleWau

Niin kuin tuntuu kulissien takana nyt tapahtuvan, niin ulkoministeri Kanervan taustajoukot ovat tainneet laittaa lakimiehiä asialle.

Väittämänsä kansanedustaja Kanervan ahdistelun kohteeksi joutunut kuvataiteilija Tuurna on ruvennut pyörtämään viime viikolla julkisuuteen ryöpsäyttämiään sanomisia julkisuudessa.

Selviääkö sitten tuonkaan tapaukseen totuus koskaan? Vai onko ensi viikolla taas kertomus muuttunut? Eräänlainen sanallisen ja jatkuvan kierrätyksen mielikuvakertomus.

Aika näyttää mitä tuleman pitää, koska sana sanaa vastaan tulee ainakin oikeussaleissa puituna rahallisesti todella kalliiksi ja jos köyhempi vastapuoli häviää, niin kustannukset humpsahtavat veronmaksajien kontolle. Taas kerran.

Vaan jatkossa on päättäjätason henkilöiden syytä olla valppaana. Saattaahan olla, että viattomalta tuntuva lähentelyn kohde onkin varustettu nykyaikaisella tallennustekniikalla, jolloin väitteitä ei tarvitse, pienen vihjailevan uhittelun alkaessa, peruuttaa.

Ja YouTube - tapainen sivusto paljastaa pahimmillaan reaaliaikaisesti mitä päättäjän suusta sanotaan ja kehonkielellä ilmaistuna yritetään.

- - -

Hufvudstadsbladet julkaisi 12.3.08 lehdessä jutun Johanna Tukiaisen ja Ilkka Kanervan tapauksesta oheisen kuvituksen kera.

~ Naturelli Tukiainen ~
~ Naturelli Tukiainen ~

Lehti tuli kuin sattumalta kotiin mainoksena ja en ensi alkuun kiinnittänyt juttuun mitään huomiota.

Kunnes alitajunta alkoi kirkua kadulla jököttävien lööppien johdosta, että ”tsekkaapa kundi onko kyseessä sama nainen.” Vaikeaa on pysyä juttujen kuvituksen oikeellisuudesta kärryillä.

Ylen jungnellimaisin sitaatein ”So fucking what!” Sillä tuota HBL - kuvaa katsoessani en pysty ollenkaan olemaan varma, että kyseessä on enää ollenkaan muiden lehtien kuvissa esiintynyt henkilö. Vaan kovaan mediapyöritykseen on Johanna Tukiainen omasta aloitteestaan päässyt.

Toivottavasti tämä ulkoministeri Kanervan uusin kohu eri haaroineen ei ole nyt ihan sitä kalibeeria, että kansalaisten pitää ihan tappouhkauksia ao. henkilöille ladella.

Julkinen puinti jatkunee ripulinomaisina ryöppyinä tiedotusvälineiden kestosuosikkina vielä ainakin lähiviikkojen ajan.

- - -

Saman pöydän ääreen istuminen ja siinä tapahtuva sovittelukeskustelu voisi olla näin ulkopuolisin silmin katsottuna paikallaan.

Tätä sovittelua tuskin koskaan nähdään kuin myöskään helpottunutta hymyä tapauksen osapuolten huulilla.

Toivottavasti nyt kuitenkin nähdään viimeinkin miten Suomessa erittäin pitkälle päättäjien jalostama ja ihannoima oman jengin edun… ei kun omavalvonta toimii?

Oikeuskansleri tuskin mitään moitteen sijaa ulkoministeri Kanervan toimista löytää, jos on luottaminen vanhaan tsaarinaikaiseen toimintalinjaan suomalaisessa laillisuusvalvonnassa.

Kuitenkin päättäjien rehellisyyttä osaa entistä enemmän ainakin tällainen tavallinen pulliainen arvostaa. Olipa sitten päättäjänä kyseessä mies- tai naissukupuolen edustaja.

Tosin kuka päättäjistä kulloinkin puhuu totta; on vähintäänkin haasteellinen tilanne myös tiedotusvälineille.

- - -

Sitten vielä sananen ammattien arvostuksesta.

Jos saisin valita, että menisinkö brunssille istumaan strippareiden pöytään vai ministereiden pöytään, niin valitsisin stripparit.

Ai, miksikö?

Strippareilla on aina paljon paremmat ja rehellisemmät jutut kuin ministereillä. Näin ovat enemmän elävän elämän kokemusta omaavat kaverini luottamuksellisesti kertoneet.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus