Persut ja konteksti

  • WilleWau

2010-luvun alun molemmin puolin näytti siltä, että silloiset persut uskalsivat puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Tällä tarkoitan lakisääteisiin vakuutuksiin ja sosiaaliturvaan kytkeytyviä kafka- ja mafiamaisuuksia.

Nykyisistä persuista aiheen tuntevat erittäin hyvin työmies Matti Putkonen, Riikka Purran valtiosihteerinä toimivat Riikka Slunga-Poutsalo, kansanedustajat Arja Juvonen, Toimi Kankaanniemi ja Jari Ronkainen.

Mielestäni tämä Anssi Joutsenlahden vuoden 2010 kirjoitus vakuutusmafiasta on persujen toimintahistorian rehellisin koskaan kirjoitettu! Varsinkin, kun otetaan huomioon Anssi Joutsenlahden pitkäaikainen kokemus suomalaisessa politiikassa ja kristillisissä verkostoissa..

Noin miljoonan suomalaisen kannalta surullista oli se, että Vakuutusmafia vallitsee Suomessa - kirjoitus ei koskaan ylittänyt suomalaista uutis- ja kauhistelukynnystä. Vaikka faktat olivat mitä kovimmat ja paikkansa pitävimmät.

Parhaillaan julkisuuden pöyhinnässä ovat nuoremman sukupolven persut omine arvo- ja kirjoitusvalintoineen politiikan tekemisessä, joten pidän tämän lainaukseni ja esillenoston tiukasti kiinni kokonaiskontekstissaan.

"Vakuutusmafia vallitsee Suomessa" - Anssi Joutsenlahti blogissaan.
"Vakuutusmafia vallitsee Suomessa" - Anssi Joutsenlahti blogissaan.

Tuolloin 2010-luvun alkupuolella persut olivat Timo Soinin johdolla kalibroimassa itseään hallituspuolueen standardeihin sopivaksi. Tämän suuntaiset kirjoitukset jäivätkin persuilta tähän yhteen. Samoin Timo Soinin mukana olot aiheesta tehtyihin kirjallisiin kysymyksiin hallitukselle pariin ja jo ennen 2010-luvun alkamista..

Niin kuin nyt tiedetään persut ovat onnistuneet kaksi kertaa nousemaan hallituspuolueeksi. Vieläpä kahden hyvin erilaisen puheenjohtajan vetäminä ja isojen eduskuntavaaleissa saatujen äänimäärien ansiosta.

Pääministeri Orvon hallituksessa, persuilla on toisen kerran vakuutusmafian suitsimiseen tarvittavat ministeripaikat hallussaan. Nyt Kaisa Juuso sosiaali- ja terveysministerinä ja Leena Meri oikeusministerinä. Ja plussaa on hallitusohjelman sivulta 74 löytyvät aihetta koskevat kirjaukset.

Noh. Tuskin tälläkään kertaa mitään vakuutusmafian suitsimisia tulee tapahtumaan, koska reilun 13 vuoden aikana persuista on tullut kaksi kertaa hallituskelpoinen, mutta he ovat jo myös mukana vakuutusmafian hallintorakenteissa.

Jos aiheen iso kuva kiinnostaa Sinua, niin tästä "Vahva ja välittävä Suomi – hallitusohjelmasta" - artikkelista saat lisätietoa.

Mutta minulle on selvää tämä kokonaiskontekstissaan olevan asiakokonaisuuden suhteen se, ettei Suomessa ole vielä sellaista puoluetta, joka onnistuisi nuo vakuutusmafiamaisuudet parlamentaarisin keinoin suitsimaan. Ja nimenomaisesti lakisääteisesti vakuutettujen suomalaisten kannalta katsottuna.

Sen verran isoista rahoista on kyse, että persutkin vaikenevat tosiasioiden kertomisesta ja esillä pitämisestä. Tasavallan presidenteistä puhumattakaan.

Kirjoitettaessa soi Sleepy Sleepers

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus